no takže ked som vyberal psovi kliešta osm stala mu tam hlavicka skuisalk som ihlou ale nejde to teras ma na tom chrast a pod chrastou hlavicku ako to mam vybrat :((
moj pes
Ovecka......
referaty.hladas.sk
2 Maros75 jasne ze boreliozu moze dostat ... ale ta sanca je tu dost mala... kebyze sa to stane mne tak tiez by som vahal ci ist alebo neist...
Maros - mne to tak povedali 2ja veterinari. Ja neviem ako to funguje u ludi. Raz som to svojmu psovi aj vyberala ihlou :D pekny krater tam mala a tie nozicky tam tusim aj tak zostali a zije.
Psy a macky u babky na vidieku asi nemusim spominat ze? :))
kedysi si ludia vyberali kliestov tak, ze si ich natierali mastickami, co je UPLNE ZLE podla terajsich trendov, takze? Ked je kliest infikovany, ok je tu problem ci ho vyberies tak alebo tak. Ale ked nie je, nejaka hlavicka vyschnuta, kt.vypadne, si mylsim, ziadnu rolu nehra.
xdanielax.......samozrejme,ze sa mi to chce kopirovat.Ci sa mam to naucit najskor od slova do slova a potom to sem napisat??
Bolerioza je nebezpecna aj pre ludi. To znamena,ze radsej zajdem za lekarom ak sa mi to okolo zarervenava ,alebo je to viditelne ine,ako klasicke hojenie. A nechapem ako si moze niekto mysliet,ze nechat hlavicku kliesta v pokozke je normalne.
Maros, ze sa ti to chce kopirovat...... samozrejme, ked vidim, ze to ma cervene, zapalene, alebo co, tak by som sla. ALe nie, ze zostane hlavicka a hned letim k veterinarovi.
to aj ludia chodia s kliestom k lekarovi?? Ja klieste nemavam, tak neviem.
xdanielax.....to je podla teba blbost?
Keď napadne psia babézia červené krvinky zvieraťa, dochádza k ich postupnému rozpadu, pričom je postihnutých stále viac krvných buniek. Babezióza je charakterizovaná anémiou (chudokrvnosť), žltačkou a výskytom krvi v moči. Medzi najčastejšie klinické príznaky patrí znížený príjem krmiva až úplná anorexia. Na viditeľných slizniciach sa pozoruje zožltnutie (žltačka), horúčka a zväčšenie lymfatických uzlín a sfarbenie moču je červené až zelenohnedé.
Chronický priebeh sa prejavuje horúčkami, apatiou, zmenou chuti do jedla, chudnutím, krvavými hnačkami a zápalmi ústnej dutiny či svalovými opuchmi. Inkubačná doba kolíše 6 až 10 a niekedy aj 21 dní, nie je vzácnosťou aj inkubačná doba viac ako 3 mesiace po napadnutí kliešťom.
Po inkubácií sa vyvíja anémia, ktorá v procese ochorenia vedie k poškodeniu obličiek a v dôsledku toho k poruchám celkovému metabolizmu psov až k úhynu psa. Pri liečbe podáva veterinárny lekár antiprotozoárné lieky.
prosimvas, s kazdou blbostou k lekarovi. Uz nie len ludia, ale este aj zvierata ?
Myslím, že najvhodnejšie aj napriek týmto ,,domácim" radám je zájsť k veterinárovi. On vie najlepšie zhodnotiť situáciu, napokon môže a aj nemusí tam vzniknúť nejaká infekcia.
jefitto......vies o tom,ze prave hlavicka je najnebezpecnejsia? Asi nie.Inak by si tu taku blbost nenapisal.
necahj to tak....