Kto uziva paretin?

Príspevok v téme: Kto uziva paretin?
vasenka

Mam noveho priatela, pozname sa necele 3 mesiace. Pred vyse pol rokom mal panicky zachvat a odvtedy uziva liek Paretin. Najskor ho mal uzivat pol roka, ale ked zacal vysadzat nedavno, tak sa necitil dobre a lekar mu ho predpisal na dalsi rok.
Ked som este nevedela, ze tieto lieky uziva, tak sa stalo parkrat, ze sme si vypili pri nejakej prilezitosti, ja som "vinova", ale on si dal aj par poharikov "tvrdeho". Ked som to uz vedela, tak som bola zhrozena, ze berie lieky a pije alkohol. Vtedy mi slubil, ze tvrde uz pit nebude. To aj dodrzal, ale sem-tam pivecko alebo vino si neodpusti. Teraz je leto - teplo a on hovori, ze k tomu jednoducho jedno chladene patri. Kazdy den sa zastavi cestou z prace niekde a da si pivo, alebo ho ma doma. Ja mam z toho hrozu a hnevam sa kvoli tomu, lebo pre mna jednoducho kombinacia alkohol+lieky ( a zvlast antidepresiva) predstavuje tabu. On ma "ukludnuje", ze je mu dobre, ze je ok a ze to jedno pivo mu nemoze uskodit.
Kto beriete Paretin, ako je to u vas?

henrieta teta

zuzanatn na aku diagnozu to beries ak sa mozem opytat?Zaujimalo by ma ci je zo zaciatku liecby schopny zvladat stresove situacie. Ci tie vedlajsie ucinky v pociatocnej faze liecby neovplyvnuju vyrazne bezne fungovanie cloveka

zuzanatn

Paretin uzivam 1,5 roka a naozaj treba mat trpezlivost, u mna a prve ucinky prejavili uz po 14 dnoch a vyrazne zlepsenie do 3 mesiacov. Samozrejme zalezi na davke a dovode jeho uzivania.
Ranna nevolnost ako vedlajsi ucinok je zo zaciatku,alebo pri zmene davkovania (zvysenie davky) uplne bezna, kedze serotonin, kt. by mal Paretin ako liek na spatne vychytavanie tejto latky v mozgu, ovlyvnuje aj travenie a hlavne pocit nevolnosti.
Co sa tyka uzivania a pitia alkoholu, prilezitostny pohar vina, pivo, cider nesposobuju ziadne extremne ucinky, maximalne hlbsi spanok. Dokonca ani kombinacia Paretin+liek na spanie a alkohol nemaju extremny negativny ucinok, okrem hlbokeho spanku. Samozrejme sa s tymto typom liekov nema uzivat ziaden alkohol a ja tu pisem o obcasnej konzumacii. Reakcia tela zavisi od mnozstva a typu ochorenia. Ja som si skor vsimla u seba opacny vplyv, a sice ze mam na alkohol viac chut odkedy lieky uzivam. Nie na tvrdy a ani tu nepisem o pravidelnej vysokej konzumacii,ale je to efekt, kt som si na sebe vsimla....

Xman

Co sa tyka paretinu, tak mierne zlepsenie po cca mesiaci, dvoch a plne zabral asi po pol roku a viac. Vlastna skusenost, treba trpezlivost..

Seli sely

Ahojte beriem paretin tekmer treti tyzden .... a pravdepodobne mam vedlajsie ucinky ... rano mam zvlastne pocity v bruchu s crevami potom pride hnacka ... zacala som polovicnou davkou paretinu prisiel naval tepla horucavy na chrbte tak som znizila davku na stvrtinu paretinu .. chvilu presli vedlajsie ucinky a tak som zvysila davku na polovicu .... ale zas mi je zle prisli hnacky, krutenie criev, nevolnost ... je to mozne mat take stavy po cca troch týždňoch paretinu ? Ma niekto s tym skusenost? Uz som naozaj zufala

Pijescares

Prajem pekni den
No ja betiem paretin asi 10 rokouv a po desiatich rokov namna to prislo nevuem sa dobre nadichnut celw dni sami toci hlava neviem ist ani na 20 metrouv sa preis lebo mam strach ale je mozne??? Ze si mozem dat aj pobede 20 mg paretin a aj rano zw dvakrat denne dakujem cakam na odpoved
Adam šuha

kob

Takže užívam paretin už asi 9 rokov na depresiu a panické stavy,cele tie roky sa dávkovanie hýbe hore dolu podľa stavu.Vysadit som skušala iba raz a vydržalo to asi dva mesiace takže som sa musela vrátit k užívaniu.Čo sa týka zlepšenia stavu musíte byt trpezlivý u každého nastupuje inak niekedy to trvá aj pár týždnov a vždy všetko konzultovat s lekárom.Nežiaduce učinky by mali tak isto odozniet telo si zvyká na liečbu treba mu dat čas ,ale pokial su závažne treba hlásit lekárovi.Ja mam momentálne maximálnu dávku zasa a tiež nejaké nežiaduce učinky su ale dá sa to .Pokial trpíte na depresívne poruchy dlhodobo tak prínos lieku je nevyhnutný pre kvalitnejší život.Čo sa týka alkoholu platí pri užívaní absolutne tabu.

bodka322

dobry den,ja mám taktiež panicku poruchu,tak mi to diagnostikovala lekárka,nasadila mi paretin+frontin,brala som 3týždne 10mg Paretin,teraz 3týžden 20mg,cítim sa strašne,mam bolesti hlavy,horučava,potom zima,bolesť žaludka,nechutí mi jesť,pocit uzkosti,nechuť na sex,proste zle,čítam,že každemu zaberá individualne,každy má ine nežiaduce učinky ,ale myslím,že už sa mohlo u mna niečo zmeniť,kedže ho beriem 6 týždnov,prejavy paniky už nemám,ale tie nevoľnosti mám každý den,už som zúfala,myslela som,že bude ok,prosím kto má skusenosti s užívaním paretínu ako to prežívate?po akom čase vám zabral?máte aj sexualne poruchy-resp.nechuť?prosím napíšte :-)

snežienka

Zacala som brat Paretin 20mg, prve tri dni polovicnu davku 10mg. A hned to zacalo: hlava na roztrhnutie, tocenie hlavy, mierne pocity na zvracanie. Na druhej strane som bola "veselsia" a viac extrovertna. Liek som po tych troch dnoch vysadila. Bolo lepsie, no potom som jeden den dost pracovala na slnku. Na druhy den som bola ako vymenena - uplna uzavretost k okoliu, zavraty, ospanlivost. Tak mozem len hadat, co a preco.

snežienka

Zacala som brat Paretin 20mg, prve tri dni polovicnu davku 10mg. A hned to zacalo: hlava na roztrhnutie, tocenie hlavy, mierne pocity na zvracanie. Na druhej strane som bola "veselsia" a viac extrovertna. Liek som po tych troch dnoch vysadila. Bolo lepsie, no potom som jeden den dost pracovala na slnku. Na druhy den som bola ako vymenena - uplna uzavretost k okoliu, zavraty, ospanlivost. Tak mozem len hadat, co a preco.