Kto uziva paretin?

Príspevok v téme: Kto uziva paretin?
vasenka

Mam noveho priatela, pozname sa necele 3 mesiace. Pred vyse pol rokom mal panicky zachvat a odvtedy uziva liek Paretin. Najskor ho mal uzivat pol roka, ale ked zacal vysadzat nedavno, tak sa necitil dobre a lekar mu ho predpisal na dalsi rok.
Ked som este nevedela, ze tieto lieky uziva, tak sa stalo parkrat, ze sme si vypili pri nejakej prilezitosti, ja som "vinova", ale on si dal aj par poharikov "tvrdeho". Ked som to uz vedela, tak som bola zhrozena, ze berie lieky a pije alkohol. Vtedy mi slubil, ze tvrde uz pit nebude. To aj dodrzal, ale sem-tam pivecko alebo vino si neodpusti. Teraz je leto - teplo a on hovori, ze k tomu jednoducho jedno chladene patri. Kazdy den sa zastavi cestou z prace niekde a da si pivo, alebo ho ma doma. Ja mam z toho hrozu a hnevam sa kvoli tomu, lebo pre mna jednoducho kombinacia alkohol+lieky ( a zvlast antidepresiva) predstavuje tabu. On ma "ukludnuje", ze je mu dobre, ze je ok a ze to jedno pivo mu nemoze uskodit.
Kto beriete Paretin, ako je to u vas?

Daniela 999

Ahojte užívala som Miraklid,pri nástupe do práce som to nezvládla,teraz postupne mi bol nasadený Paretín.Viem,že nemôžem čakať na zázrak.O tri týždne mám ísť na kontrolu.Normálne bojujem sama so sebou,mám nádej,že bude lepšie?

Daniela 999

ahojte užívam Paretín s benzodiazepamínom 20 mg asi týždeň a je to úplny otras,pomohol vám?Mne bol nasadený pre úzkosť z okolia,otvorených priestorov,sociálnej fóbie z ľudí mám 27 pred tým som užívala iné lieky,no mám pocit ako keby sa to vôbec nezmenilo len mám jasnejší pohľad,no vnútri pociťujem napätie,potím sa,nechutí mi jesť,najhoršie sú u mňa zatiaľ rána a večer zaspím až tak kolo druhej,asi tak že najlepší pocit je keď

clovek111

hlavne bolesti v ociach,stipanie,slzenie,asi aj zvyseny ocny tlak,neublizi paretin svojimi vedl.ucinkami mojim ociam,ci to vypustit z hlavy?

xirenka1

no.treba chvilku pockat ten paretin zaberie,len to netreba s nim prehanat..:D

Vendina:tie pocity co opisujes sedia na bipolarnu poruchu ja tiez ked mam zle di,depresie,vetsinou v zime...tak nemozem ani fungovat ani vyliezt s postele a celkovo rozne ine pocity odosobnenia ako keby som vse videla cez cierne okuliare,no ked na mna pride manicky stav,alebo skor hypomania,tak neviem obsediet,vela rozpravam,som roztrzita,odbieham od vety,neviem dokoncit vetu a uz zacnem druhu,to iste zo vsetkym pustim sa do niecoho,nedorobim to a zacnem ine...to su take hypomanicke stavy,manicke su uz take ked ti je vsetko jedno a robis veci ktore by si nikdy neurobila,napriklad vela pijes alkohol,hras automaty,myslis si ze vies ludi liecit na dialku tym ze sa porezes alebo nebudes jest...
Ja mam bipolarnu poruchu zmiesany stav,rano som depresivna a na vecer hypomanicky akoby hyperaktivna,no niekedy v depresivnej faze viem byt depresivna tyzdne a zase opacne....
to je na dlhe rozpravanie..:D urcite byt tebou ak citis mas nieco psychicke tak chod k psychiatrovy

Vendina

Ahojte, chcem sa spytat, či je paretin volne predajny v lekarni, alebo je na predpis?

Xirenka 1 chcem sa spytat ako sa u teba prejavila ta mania. Neviem či to aj ja nemam. V zime ani z postele nevstanem, som velmi unavena. Na jar nervozna, chveju sa mi nohy, rozrušena, stale hladna a raz navaly tepla a pocit dusna, akokeby ma ihly pichali, nepokoj a všetko rychlo a v strese a za chvilu zima a chlad,že sa musim zababusit a unava až sa ni chce spat. Čo je to za choroba?

xirenka1

Na zaciatku sa vyskytuju tieto vedlajsie ucinky,preto by sa mali popri antidepresivach uzivan benzodiazepimi aby pomohli lepsie prejst cez tieto zaciatocne vedlajsie ucinky na zaciatku liecby Paretinom napriklad...mne osobne v depresii Paretin velmi pomohol,za cca tyzden som sa zacala citit lepsie a lepsie,az mi nakoniec vymizli vsetky uzkosti a depresie,no doktorka mi ho stale zvysovala lebo videla ako mi zabera,treba davat pozor na to ze Paretin rad presupuje do Manie pri Bipolarnej poruche ktora sa mi neskor prejavila,ci som tu bipolarku mala pred tym skrytu v hlbke duse alebo ci mi ju doktorka vyvolala vysokou davkou Paretinu,to sa uz nikdy nedozviem...:( takze tak,Paretin je velmi dobry liek,no treba bit opatrny pri zvysovani davky,ja uz som mala 3 denne co uz bolo na mna moc.. drzim palce