Ahojte!
V utorok pôjdem k očnej lekárke aby mi ukázala ako sa pracuje s kontaktnými šošovkami.Chcela by som vedieť už popredu ako to tam prebieha lebo vstupné stojí 10 € tak aby sa to oplatilo.
Kontaktné šošovky - začiatočník
Nela41 a xdanielax vy máte kolko rokov?:)
no sosovky boli v pohode :D...ale ked si čítam príbehy s tými usušenými šošovkami tak som mala šťastie lebo som nad tým rozmýšlala že si ju položím na prst a niak to tých 50 minút vydržím :D...a k tomu sme boli vonku na slnku :D
xdanielax Presne ako som si prečítala prvé vety ma napadlo ako kamarátka prvý týždeň so šošovkami bola v meste (ona býva na dedine asi 45 min cesty autobusom) a jedna jej vypadla tak s ňou na dlani bežala domov cez celé mesto potom v autobuse a domov sa vrátila s takým vysušeným útvarom :D
Nela41 - ved urcite je to pravda. Potom by sme nemuseli roztoky kupovat :)) Urcite voda nema tie dezinfekcne ucinky, kt. ma roztok. To je samozrejme. Ale ked by mi vypadla sosovka niekde a ja by som nemal v tom momente po ruke roztok tak by som ju supla do vody. resp. zrejme by som ju dala naspat do oka..ale rozumies, keby ma napriklad bolelo, alebo tak.
SI pamatam, ako som raz uz daaavno, ked som este nemala tolko skusenosti naivne vypadnutu sosovku drzala v ruke a myslela si, ze ked dojdem domov ju oplachnem a dam naspat. A taku vysusenu vec som doniesla domov :DD
Ja mám pri šošovkách vždy aj tú takú brožúrku či čo to je a tam je veľkým tučným písmom napísané NIKDY NEPOUŽÍVAJTE NA OPLACH VODU Z VODOVODU!
ano, treba nosit puzdro, ked moze dojst k nejakej nehode, hlavne teraz zo zaciatku. Normale si donho daj roztok a nos ho pri sebe.
Ale vo vode sa im na tu chvilku urcite nic nestalo. ja som ich tak raz nechala celu noc, ked som zistila, ze nemam roztok a nic. Ale to je take fakt nudzove riesenie.
Co sa tyka tych stran sosovky, niekedy si ju poobzeraj proti svetlu z jednej strany a potom ju prevrat a pozri z druhej a uvidis, ze ma iny tvar. Ten viac obly, kde tie hrany nesmeruju do stran ale tvoria peknu oblu misku s hranami smerom hore je spravny.
ja som si zvykla pomerne lahko. Velmi som rada, ze existuje taka moznost, lebo nemam rada okuliare :)
Ajajáj šošovka do vody nepatrí. Nos si so sebou vždy roztok a púzdro a toto už nikdy neurob. Inak okolo očí opatrne nestláčaj ich moc keď si ich utieraš a tak
xdanielax-sorry to som dala nechtiac kópiu :D...no ďakujem za obrázok ale mne sa tá šošovka zdá stále rovnaká a písmenka tam nemám ...ty si si zvykla?:)
neviem ich cenu to vám ešte napíšem aj značku ale tieto sú len skúšobné :)...dneska som sa strašne začala smiať a tiekly mi slzy poriadne ( ja mávam výbuchy smiechu a niekedy to není príjemné keď sa na niečom smejem vôbec že na melódíí vo filme keď sme na videu v škole a všetci sa dívajú či mi drbe :D..) a potom som si chcela utrieť oči ale nemala som vreckovku a potom mi vyšla z oka (to bolo mojou vinou :)) a jednú celú školskú hodinu som bola nervózna a kričala som kvôli blbostiam ( pohádala som sa s kamarátkou :)) a dala som si tú šošovku do štuplíka a naliala tam trochu vody a prikrila sačkom a keď som prišla domov dala som ju do roztoku a umyla roztokom a zajtra som zvedavá či budem na to oko vidieť :D.Myslíte že nevadí ak sa mi to ešte niekedy stane keď tám tu šošovku na 50 minút do vody?
neviem ich cenu to vám ešte napíšem aj značku ale tieto sú len skúšobné :)...dneska som sa strašne začala smiať a tiekly mi slzy poriadne ( ja mávam výbuchy smiechu a niekedy to není príjemné keď sa na niečom smejem vôbec že na melódíí vo filme keď sme na videu v škole a všetci sa dívajú či mi drbe :D..) a potom som si chcela utrieť oči ale nemala som vreckovku a potom mi vyšla z oka (to bolo mojou vinou :)) a jednú celú školskú hodinu som bola nervózna a kričala som kvôli blbostiam ( pohádala som sa s kamarátkou :)) a dala som si tú šošovku do štuplíka a naliala tam trochu vody a prikrila sačkom a keď som prišla domov dala som ju do roztoku a umyla roztokom a zajtra som zvedavá či budem na to oko vidieť :D.Myslíte že nevadí ak sa mi to ešte niekedy stane keď tám tu šošovku na 50 minút do vody?
a mimochodom, neviem ako si na tom cenovo so svojimi sosovkami, ale na nete ich najdes lacnejsie, nez zvyknu predavat lekari.