Ľudia, copak máte úplne všetci depku? Nikto sa netešíte zo života? Pozeárm tu na názvy tém; v istej HPO skupine čítam o problémoch, ktoré som predtým riešila i ja a teraz sú mi akosi cudzie; chystám sa pozrieť si film Veronika sa rozhodla zomrieť; a aj tak ma nič neodrádza od presvedčenia, že život je tak krásne na hovno... :D
Keep smiling or don't worry, be happy! :)
(Neviem, čo som chcela touto témo povedať, ale skutočne, uvedomili ste si niekedy, koľko depiek, ktoré máte, by ste vôbec nemuseli mať?
Život je príliš krásny na to, aby sme ho prespali
Šejla, veľmi rada ti to vysvetlím..v čom je problém. :o)
Tak predne..prečo taká obhajoba toho dievčaťa. Lebo je to mladá bytosť a bez správnych názorov a postojov a to sa nerobí...odsúdiť bez zamyslenia a hneď. To je ako kopať do bábätka, že prečo ti nejde urobiť kávu. :o) Takže prvé..nauč sa nereagovať a okamžite, pretože potom si iba otrok..nerozhoduješ ty, ale tvoja osobnosť. Po druhé..oddeľ seba od osobnosti..to znamená, nereaguj ako by reagovala tvoja pani učiteľka, tvoja mamička..ale ako by si reagovala už ty..ale opakujem bez predsudkov..to znamená neodsudzuj...v tvojich príspevkoch to presakuje..aj keď si to možno neuvedomuješ a možno to až také nie je..ale stačí, že je tam jedno promile a už ti to narúša objektívny pohľad na skutočnosť. Objektívny vo význame nehodnotiaci, iba pozorujúci. Po tretie...je to tak trochu karikatúra, aby veci boli zábavnejšie...nehodnoť ma doslova..celoživotné úsilie smerované k existencii..je skutočne premárnený čas, lebo o sebe, kto si, sa nenaučíš nič...naučíš sa fungovať v práci, s kolegami...ale možno nie sama so sebou. Čomu otvoríš svoju pozornosť, na to sa meníš. Tak sa skús nemeniť na nahnevanú a odsudzujúcu..;o) Tento svet nie je svetom, tento svet je podsvetím a tým najhnusnejším a najtemnejším..tak ho skús prežiariť sama sebou...svojim prístupom k ľuďom..láskavým a netrestajúcim. Pretože keby ľudia vedeli byť lepší, boli by. A tak jediné, čo zostáva, je zmieriť sa s tým.:o) Aj keby si žila na hnoji a v hnoji, nemusíš byť hnojom. Nie svet okolo teba je podstatný, ty sama si podstatná. Ako veľmi rada by som to napísala nejak zrozumiteľnejšie, ale neviem to inak, len tak, že to vyznieva ako nejaké pre teba možno žvásty..:o)))
Meretseger, teraz si v hypomanii alebo uz v manii? Velmi by som ti priala, aby si sa pohybovala niekde, kde sa budes citit vyrovnane a budes ustalenejsia.
Alebo aby tie ustalenejsie fazy trvali aspon dlhsie, cim mozno najdlhsie.
anjelik: ale mne sa tvoje názory normálne veľmi páčia, práve preto ma ten, v ktorom si sa tak kruto sekla, prekvapil:) Nemyslela som to osobne, len - asi to je aj efekt toho, že sme na internetovom fóre - proste sa mi nechce veci zaobalovať, poviem prvú vec, čo ma napadne, šak aj tak ma nikto nepozná:P takže trebárs môj prvotný hnev, ktorý v realite veľmi rýchlo potlačím, sa tu prejaví.
Nechápem to prirovnanie poctivé úsilie = hlboký omyl, môžeš vysvetliť? A Ako by som to povedala... to je na strááášne dlhý príbeh, prečo robím, čo robím..prečo si vždy zvolím tú najťažšiu možnosť, ako žiť, prečo driem ako kôň....môžem ti len jedno povedať - peniaze to nie sú. Tie môžem osrať.. Jeden nemalý dôvod je fakt, že chcem robiť to, čo ma baví a celkovo nerozlišujem veci na tažké a lahké, ale na možné a nemožné. Ale to je jedno, tu nejde o mňa, tam šlo o tú "materialistku" a spôsob, akým si ju ospravedlňovala. Toto doteraz nechápem. Je jedna vec, ktorú na luďoch nenávidím. A to je elitárstvo. NEZNÁŠAM ELITÁROV!
Hezké prirovnanie, Maoam, skáčem a momentálne ešte vždy (!) letím hore, vzhůru ke hvězdám! Up to the stars, wherever they are, a tak podobne... Dúfam, že naspäť to pôjde voľným krokom, a nie strmým pádom, leobo to by bolo dosť kruté :D ALe najlepšiem by bolo, keby to späť nešlo, že áno... Bože, asi ani neviem, čo píšem, resp. ktorú myšleinkuz napísať ako prvú - a ešte k tomu sa sústrediť na písanie ako také - už ste si niekedy museli činnosti rozkúskovávať, asby ste sa naozaj sústredilil práve na tú jednu konkrétnu vec? Však aj to učenie je zábavné, pozornosť kdesi mimo, myšlienky všetky na jednej hromade dožadujúce sa pozornosti a uč sa pritom gerundívum :D No tragédia. Ale ako inteligentná a šikovná mladá dáma, ktorá vie, čo chce a vie, ako to dosiahnuť (pozor, Meret si toto skutočne aj myslí, warning) všetko pôjde okej:) Bože, je nádherné pobvedať sui to a veriť tomu a vedieť, že to tak bude, heč :P
Meretseger, ty momentalne skaces ako ping-pongova lopticka ;-).
Nerobím skúšky a ešte aj to mi pripadá vtipné, jaj, to mi veľmi hlboko hrabe! No nič, od zajtra neexistujem, učím sa 0_o Niežeby som nemala na to, urobiť to ľavou zadnou - len keby sa mi chcelo :-/
Lost, tisíc ľudí sa budeš pýtať, tisíc odpovedí dostaneš. :o) Tie odpovede budú závisieť od hĺbky ich poznania a pochopenia súvislostí...medzi existenciou a životom trebárs. Podľa schopnosti oddeliť tieto dve kategórie od seba. A ak chceš počuť, čo tým mysleli, musíš sa spýtať osobne ich. Najbližšie ale asi bude to, že nemysleli tým nič, proste im to iba prišlo zábavné. A možno nejakým spôsobom motivačné...Netreba nutne hľadať hĺbku tam, kde nie je. Dôležité je, vedieť sa zabaviť a tak si život nadľahčiť, aby bol znesiteľnejší.
To platí aj pre teba Mer...nech ti nekazím tému.:o)) Ak máš teraz radostné obdobie, tak si ho uži a fixuj si v sebe pocity z neho. Možno, keď ťa najbližšie prepadne depka...dokážeš proti nej postaviť práve túto spomienku...na čas, keď si kdesi plašila vtáky a milovala si svet. Ale ak môžem poradiť...skús to spriemerovať...dostať sa na strednú zlatú cestu..ani príliš hore, ani príliš dolu...iba tak pokojne a kľudne v strede. ;o)
anjelik
pretoze moji byvali spoluziaci (teda nie vsetci) ale asi vacsina rozhodla, ze na oznamkach bude presne to co si napisala, len tam bolo tusim Bentley..
a namiesto MHD bol bicykel..
len nikdy som nemal tu cest sa ich spytat, ze co si pod tym predstavuju, tak sa teraz pytam ludi na nete, aby som pochopil ich zmyslanie, pretoze podla mna take nieco napise len clovek, co v Bentley nikdy nesedel (resp mohol, to si moze dovolit kazdy na vystave ale neriadil/nevlastnil a nechodil s nim kazdy den do prace, pretoze potom by taku vetu nikdy nenapisal, nikdy)
ale zaujimave je ze to tu uz neviem najst a zabudol som o com bola presne rec :D
Mer, pekný dník a mám sa fajn. A som rada, že aj ty.;o)
A trošku zneužijem tvoju tému na odpovede,ktoré som zostala dlžná..keďže sa mi nechce registrovať.
Lost, tú prdelku ti utriem rada a zadarmo, z púheho súcitu ku chlapčekovi, ktorý to sám nezvláda. :oP Ja príspevky nezosobňujem a tak to s tým mercedesom bol vtip, ktorý súvisel s trápením mladej devy a jej hľadaním odpovedí.
A Šejla..nemôžem si pomôcť, ale v súvislosti s tým tvojim posledným príspevkom ma napadá iba jedna hláška. Vieš, ako sa nazýva celoživotné poctivé úsilie??? Hlboký omyl. :o))
A ty, keď raz budeš zomierať..pozri odvážne Smrti do očí a povedz jej..som hrdá, celý život som poctivo pracovala..Moji dediči môžu byť spokojní. Ber to odomňa ako malé motivačné cvičenie,keď už som sa unúvala zostúpiť z výšin svojho poznania a osloviť ťa, usilovnú smrteľníčku. ;o)) Inak je zábavné, raz mám pre teba dokonalé odpovede a raz je to trápne. :o))))
no ja sa mam super, lebo zase sa mozem vysmiat ludom co obhajuju slovenske retazce, vid www.cas.sk :D
skodoradost je super vec :P