Život je príliš krásny na to, aby sme ho prespali

Príspevok v téme: Život je príliš krásny na to, aby sme ho prespali
Meretseger

Ľudia, copak máte úplne všetci depku? Nikto sa netešíte zo života? Pozeárm tu na názvy tém; v istej HPO skupine čítam o problémoch, ktoré som predtým riešila i ja a teraz sú mi akosi cudzie; chystám sa pozrieť si film Veronika sa rozhodla zomrieť; a aj tak ma nič neodrádza od presvedčenia, že život je tak krásne na hovno... :D
Keep smiling or don't worry, be happy! :)
(Neviem, čo som chcela touto témo povedať, ale skutočne, uvedomili ste si niekedy, koľko depiek, ktoré máte, by ste vôbec nemuseli mať?

anjelik

Lost, to nie je výrok z rozprávky..to je pár slovami zhrnutá skutočná pravda o ľuďoch. A dokonale použiteľná pre akúkoľvek dobu ľudských dejín a pre súčasnosť zvlášť. :o)

tstekvickats

Keď sa pýtali Dalilamu čo ho na ľudstve najviac prekvapuje. Odpovedal: "Ľudia, pretože obetujú zdravie, aby zarobili peniaze, potom obetujú peniaze, aby znovu získali zdravie, potom sa tak znepokojujú budúcnosťou, že si neužívajú prítomnosť....a tak nežijú ani v prítomnosti ani v budúcnosti. A žijú tak, akoby nikdy nemali zomrieť, a potom zomrú bez toho, aby vôbec žili."

ShaulaThalit

Súhlasím s tým, že život je naozaj krásny, avšak - príliš krásny na to, aby sme ho prespali?

Význam, vety, ktorú si napísala je dosť iritujúci. Bohužiaľ, naše fyzické telo je naprogramované tak, aby malo minimálne 6 hodín spánku denne - minimálne!!!
Ty si nabudená, šťastná, lietaš vo výšinách - avšak to je extrém, takisto aj z tvojho príspevku je cítiť dosť silno extrém, ktorý práve prežívaš, pretože sa cítiš momentálne dobre - ale dokedy??? (!!!)... ja ti nechcem brať žiadne ilúzie, Bože chráň, avšak ak máš pocit, že tvoj mozog pracuje - pri terajších stavoch - na "tisíc percent" a spať sa ti jednak ani nechce, a jednak si myslíš, že tým plytváš čas, pretože môžeš stihnúť kvázi za ten čas, čo by si spala x ďalších "podstatných" vecí, tak si na veľkom omyle...

Na zamyslenie, celá táto téma....

anjelik

Beskyd, no vďaka, že sa nájde niekto,kto vidí aj kúsok pod povrch. Milá Šejla, ty to myslíš naozaj úprimne, ale bohužiaľ, úprimne sa aj mýliš. A v tomto omyle si presne tou, ktorú tento systém potrebuje. Usilovnou včielkou, ktorá za almužnu tvorí a buduje a nakupuje a konzumuje, platí svojou dušičkou a trasie sa o svoj život. Život Šejla, život. Ale ty si ešte nenašla, čo život je. Našla si len krásnu existenciu, krásne pocity...mimochodom, podvedomie nie je osobnosť. Osobnosť je súbor návykov a spomienok, kto si a čím si. Tvoja prvotná a základná spomienka, keď sa ráno zobudíš..že si to ty, toto milé dievčatko..:o)) Ja neodsudzujem spoločnosť..ja neodsudzujem nikoho..len konštatujem moja. Tento svet je skutočne podsvetím, podsvetím zúfalstva, nárekov, ľudí motajúcich sa hore dolu a hľadajúcich, nezvládajúcich vlastné stavy..depresie, túžbu zabiť sa..to je to zlé. Nie že je tu nádherná príroda, krásne hory..sú. Ale o to sa človek nezaslúžil ničím. Človek iba tvorí ten hnoj..závisť, nenávisť, žiarlivosť, strach, zúfalstvo...tak čo proti tomu postavíš?? Nákupnú horúčku?? :oP

beskyd

"nakúpim si tony handier a o mesiac polovicu vrátim s tým, že boli nepohodlné." - dobry priklad zmysluplnosti zivota.. mimochodom ten dom nestavali pre teba ale preto aby si stavebnik alebo robotnik zarobil a mal co zrat, pripadne jeho potomkovia.. to iste plati o potravinach, pri tych je to obzvlast vidno kedze keby to robili pre ludi, nebola by na potravinach hniloba a kopec bordelu + prebalovane smradlave pomyje po zaruke.. veru, treba sa odvdacit, je za co..

Sejla

anjelik, ešte tak na okraj. Nepovažujem tento svet za najhnusnejšie podsvetie, ani spoločnosť za kopu hnoja. Jasné, že existujú aj strašné veci a treba proti nim bojovať. Ale odsudzovať civilizáciu? Koniec koncov, niekto z nich postavil dom, v ktorom žijem. Potraviny, ktoré papám, pre mňa niekto vypestoval, presne pre ten účel, niekto z nich mi navrhol a niekto zošil handry, ktoré nosím, niekto iný napísal knižky, ktoré čítam a zložil hudbu, ktorú počúvam... Keby sa mi to nepáčilo mám plné právo utiect do džungle a žiť ako opica. Ale tento svet mi celkom vyhovuje... nakúpim si tony handier a o mesiac polovicu vrátim s tým, že boli nepohodlné. Takže asi preto sa chcem tejto spoločnosti raz niečím kvalitným odvďačiť:)

Meretseger

Maoam: Neviem, v čom som, možno v ničom, šak spím ako zabitá - ale lieky neberiem (mea culpa, mea maxima culpa), možno som sa do niečoho prešvihla, whatever :D
Šejla, nemám poňatia, o čom točíte a svetonázory ma nezaujímajú, ani len môhj vlastný nie, takže ti nepoviem, aký mám, bo to netuším... Momentálne si želám, aby všetky historické pramene zhoreli v ohňoch pekelných a pamäte šľudí boli zresetované a skriptá uznanené za neplatné, lebo mi z učenia už načisto hrabe, takže teraz ti možno podrobne vyrozprávam o bojoch o trón medzi Arpádovcami, ale nepoviem ti, koľko minútt má hodina, ak mi rozumieš :D Úplne mimo, blemc - avšak - nie je ten život nádherný?!

Sejla

Meretseger, prepáč, že ti tu kazíme tému, dúfam, že sa máš aj naďalej fajn, celkom by ma zaujímal aj tvoj svetonázor=)

Sejla

anjelik tak len v krátkosti:) Nemyslím si, že sú to žvásty, ale ja to zas nechcem praktikovať, lebo toto mám v hlave zrovnané. Nehnevám sa na celý svet, preto neriešim duchovné veci, ale sem tam sa hnevám na isté vlastnosti istých ludí a na rovinu im to dám pocítiť, nemusím svoj hnev premiestniť do vyšších sublimácií. Nechce sa mi vyjsť z klietky mojej osobnosti a identifikovať sa s niekým, kto to sám nedokáže. Teraz - áno, som otrokom svojej osobnosti. Ty si možno myslíš, že nie si. Ale niekde som počula veľmi múdru vetu: "najväčší otrok je ten, kto si naivne myslí, že je slobodný" ..A zase poial ma vlastné podvedomie ovláda len keď mu to dovolím a v spoločensky prijatelnej forme a navyše vo svojom živote sa necítim nešťastná a trebárs mám nejaký vnútorný nedostatok, ktorý si kompenzujem napríklad štúdiom, tak nepovažujem za nutné niečo na tom meniť:)