Caute,
Tak pekne od zaciatku....Byvam v Ke,mam 15r.,9rocnik...Mama uz asi 2roky planuje ist byvat do BA.Rodicia su rozvedeny,byvala som u mami ale asi pol roka som u oca.Doteraz som nechcela ist s mamou a bola som presvedsena ostat s ocom v ke,lebo tu mam kamosov, znamych, poznam to tu a atd.Ale ked si tak davam plusy a minusy,fakt neviem ci mam ist do tej blavy alebo nie.Mama vravi ze si tam najdem novych kamosov (co je asi pravda) a ze je tam lepsi zivot tak.A oco zas ze je to fetacke mesto,mozu ma tam znasilnit,znicit....Mam z toho hlavu na prasknutie a fakt sa neviem rozhodnut.Bol niekto v podobnej sitacii a vie mi poradit? :)diks
stahovt sa do BA?
Fakt dakujem za vase nazory...nemala som sa s kim o tom porozpravat...vidim to tak,ze ostanem v ke 4 roky,dokoncim moj 8 roc. gym. a potom sa uvidi....ako vravim mne v ke nic nechyba,tak naco menit nieco ked je to dobre?Sice v Blve su koncerty,vsetky podujatia ale ked tam nebudem mat s kim ist??...
Honor-a ocom byvam preto lebo sme sa s mamou strasne hadali,nedalo sa to s nou vydrzat...vsetko proste zhadzovala na mna mala som z nej depky...mozno aj kvoli tomu nechcem ist do BA
Aj tak v dospelosti alebo na vysku nechcem ist do Blavy...ked tak Praha alebo Londyn
a v BA je super priroda...
zelezna studnicka, devinska kobyla, okolie dunaja, atd..
hradza...
a fetaci..hah, zijem tu 30 rokov a par som ich videla..ale...zas videla som ich aj v KE...
:)
v tomto veku je uplne odveci riesit s ktorym rodicom je jej lepsie kedze akurat v tomto veku sa zacina osamostatnovat a zaclenovat sa do prostredia v ktorom aktualne funguje. a prave z tohto dovodu nie je vhodne ist do blavy kedze tu sa moze zaclenit akurat medzi k*rvy a nadrapenych buranov, pripadne medzi poulicnu sidliskovu fetacku luzu.
Jaaj jak ja nemám rada tie reči o tom, ktoré mesto je lepšie či KE alebo BA, lebo KE majú Luník IX a BA zase feťákov..mesto jak mesto a všade sa nájdu aj normálni aj individuá, čiže riešiť takéto prkotiny je úplne odveci nakoľko dievča sa tu pýtalo na niečo iné. Inak som tiež košičanka ;)
Pozri rozhodni sa podľa toho, že s ktorým rodičom ti je lepšie i keď verím, že oboch ich máš rovnako rada. Kde sa budeš cítiť lepšie, či ťa vôbec niečo do BA ťahá alebo nie. Lebo je pravda, že sú tam lepšie možnosti a na strednú by si nastúpila s úplne cudzími ľuďmi, ktorí by sa tiež nepoznali medzi sebou ;) Ale ak od narodenia žiješ tu, zvykla si si na všetko, na svoj komfort, priateľov tak nerob niečo na silu ak máš pocit, že inde by si sa cítila sama a nie dobre. Kebyže mne bolo niečo výhodné ponúknuté tam tak by som išla, lebo treba využiť každú šancu v živote, lenže ja už som dospelá a študujem na vysokej, čiže beriem to z iného uhlu pohľadu. Ale riadila by som sa tým, s kým mi je lepšie a kde sa lepšie cítim, podľa toho zváž. Držím prst :)
Ale ak sa smiem ešte spýtať, prečo žiješ s ocom polroka a nie s mamou?
zuzi, tiez by som bol odtialto najradsej prec ale z niecoho zit musim.. a blahozelam ze sa ti podarilo uchytit sa inde, tiez by som ocenil.. a ano, myslel som to vazne:)
beskyd, ty si snad prvy rodeny blavak, ktory tak uprimne napisal pravdu o tomto meste...az sa mi nechce verit, ci si to naozaj myslel vazne:-)
kulturny zivot je tam naozaj bohaty ale to je asi tak vsetko...viac sa radsej rozpisovat nebudem, aby som sa niekoho nedotkla, ale som rada, ze som uz odtial fuc.
Neviem ci si ako pubiska nájdeš v blave dobrých kamošov. Fakt je velke riziko ze zo strachu zo samoty zapadnes do blbej partie. Je to iné ked tu vyrastas a poznáš tu ľudí odmala. Na tvojom mieste dostudujem strednú v košiciach a do blavy prídem az na výšku.
takze blavacina.. nemam pocit ze je tu az taka hromada fetakov. velke plus je ze tu nie je tolko CIGANOV ako v ke. keby si mam vybrat tak v ke by som nebyvala, i ked je tam krajsie historicke centrum a pamiatky ale blava je viac frekventovana, byvaju tu lepsie koncerty, je tu proste trochu viac vsetkeho a zmena by ti mozno aj prospela, netreba cely zivot trcat na jednom mieste.
Doma je doma ...
Nikdy by som svoje mesto a svoju krajinu neopustil ...