Pohadala som sa so svokrou

Príspevok v téme: Pohadala som sa so svokrou
petruska

S manzelom sme este za slobodna vzali pozicku, za rucitelku nam sla , vtedy este buduca, svokra, manzelova mama. Mesacne to cini splacat 80 eur. Manzel v tom case pracoval a ja tiez, cize sme top splacali. Potom ale manzel zacal pit, stratil pracu a strasne sa spustil...zenske a tak, sme v rozvodovom konani a uz rok splacam pozicku sama, lebo on nikde nepracuje, dokonca mi neplati ani na syna.Svokra mi dnes zavolala, ze jej prisla od exekutora vyzva, ze ak nezaplatime ani tento mesiac splatku, tak jej zacnu z uctu stahovat peniaze.Zacala mi drzat kazen, ze ona nam sla za rucitelku v dobrej viere, ze budeme splacat.Nastvala som sa, lebo ja som rok poctivo splacala, kym jej syn pil a nikde nerobil, ale uz fakt nemam z coho, uspory sa minuli.Myslim si, ze by mala nadavat svojmu synovi nie mne, ale ona zjavne ma pocit, ze ja mam vsetko platit.

paydues

Na čo bola vlastne ta pôžička? Exmanzela daj na súd a požiadaj o náhradné výživné. Majetkovo sa vysporiadajte a nechaj mu dlh aj s tou vecou na ktorú ste si vzali pôžičku.

doubledog

ved si dobre urobila, aku radu potrebujes?

ty nic nesplacaj, nech to splati ona. na to je predsa rucitelka a je to jej syn.

Jefitto

aha... no tak sa treba znova... a keď sa jej nepáči, tak nech to rieši sudnou cestou... a maš vyhrate :) Ešte aj zarobiš

Jefitto

Áno, starať by sa mal, ale tým, že to tu bude vypisovať sa bohužial nič nezmení. Takže teraz zoberieš telefon, zavolaš svojej svokre, povieš jej celú pravdu a nech si rieši tieto pechtle-mechtle so svojim synačikom!

Carie

petruska to ma teraz zle, kedze ma male deti a je na materskej, nema ani moznost ist do prace. Mal by sa starat otec tych deti a zivit svoju rodinu, aspon vyzivne by mal platit. Kedze neplati nic a peniaze dava do chlastu, nie je nic zle na tom, ked trocha prispeje jeho matka, vsak su to aj jej vnucata, to jej je jedno ze budu hladovat? Jak si syna vychovala, takeho ho ma. Moze to potom spatne vymahat od neho. Preco by mala petruska platit vsetko, aj celu starostlivost o deti, aj splatku na hypoteku, kde ma na to preboha zobrat. Petruska, prsote jej to takto nejak vysvetli, ale nie utokom, snaz sa slusne, ak ti bude aj tak nadavat, tak mozes aj pritvrdit, si nenechas srat na hlavu. Drz sa, mas to tazke :(

Jefitto

Tak jej to povedz... však trošku asertivity použite ľudia... nenechajte si skákať po hlave... alebo potom nenariekajte.

Povedz jej, že ty si splacala, ale jej milý synáčik sa rozchlastal, roztrtkal a neviem čo, tak že nech sa skontaktuje s ním keď má nejaký problém...

petruska

ovecka: Tak aj mne by to prislo normalne, keby vedela, ze jej syn chodi riadne do prace a prispieva do domacnosti. Kedze vie, aka je u nas situacia, nepride mi to normalne. Proste nech sa kontaktuje so svojim synom a prinuti ho pracovat, nie so mnou...ja sa na nikom neprizivujem, riadne sa staram o deti a za to poberam rodicovsky prispevok...asi tak.

Leela333

0vecka: A ona má žiť z čoho zo vzduchu? A čo dieťa (či deti)? Pri jej materskej tá suma totiž nie je smiešna, 80 eur je dosť pri takom malom príjme. Je jedno, či synáčika chváli alebo mu nadáva, má si to s ním riešiť ona a nie držať kázeň jej.