Akné, poteší ma akákoľvek rada

Príspevok v téme: Akné, poteší ma akákoľvek rada
kindervajkoo

Ahojte.. Len v stručnosti vám napíšem moju story s akné.. Cca pred 2 rokmi to začalo - podkožné hnusné vyrážky, ktorých bolo enormne veľa a začali sa na nešťastie zapalovať - vznikali z nich veľké tvrdé zapálené uzavreté vredy. Bol to otras! Začala som to liečiť zvnútra aj zvonka a pomohlo, o pol roka to bolo v pohode. Teraz sa mi to akoby začalo vracať - opäť veľa podkažných vyrážok hlavne na čele, po bokoch tvári (akoby pri vlasoch) a pár aj na lícach.. Staré recepty, kt mi ekdysi pomohli nezaberajú.. Mám z toho strašný strach, nechcem aby sa mi to vrátilo, bolo to pre mňa hrozné obdobie :(

Chcem sa vás spýtať, máte niekdo skúsenosti s výrobkom PROACTIV z topshopu? Ja už neviem čo iné skúsiť.. alebo po prípade CLEARPURES? alebo iný prípravok zo zahraničia.. Prosím poraďte čokolvek, vďakaa, veľmi... :)

AKÚ KOĽVEK RADU OCENÍM!

Carie

Mne sa akne tiez po Roaccutane vratilo, ale tiez nie do takej miery ako bolo, cize vobec nelutujem ze som ho brala. A rozmyslam si ho dat na jesen predpisat znova. Ja som mala tak tazke akne, ze som bez HAK nemohla byt. Ked som vysadila HAK, strasne sa mi zhorsilo akne, plet sa mi tak mastila, ze rano som si ju odmastila a do obeda som ju mala akoby som sa natrela olejom. Akne som mala po celom tele, hlavne na tvari, krku, ramenach a hornej casti ruk, dekolte, chrbte a ciastocne i na zadku. Ja som fakt uz potrebovala tvrde riesenie, to nebolo len sem-tam nejaka vyrazka na tvari ktoru si natriem kremom. Roaccutane som brala pol roka a potom som mala asi 2 roky viac-menej pokoj, sice furt sa mi sem-tam spravila nejaka vyrazka, ale oproti tomu co som mala predtym to bol raj, konecne som ani nemusela brat HAK. Potom sa mi to zas ciastocne zhorsilo, niekedy nemam ziadne vyrazky, niekedy je to horsie, ale stale je to neporovnatelne s tym, co to bolo pred tym. Ale aspon jednu vyhodu mastna plet ma, oproti suchej a normalnej - velmi pomaly starne. Ked budes mat 35 a budes vyzerat o 10 menej to ocenis.

kindervajkoo

Lucka1112: Ahoj.. No ja som nad Roaccutanom začala zvažovať už pred tým rokom, avšak kozmetička (lekárka) povedala, že to netreba zatiaľ brať a že si len zbytočne otrávym organizmus..
vyrážky mi potom pomaly zaćali odchádzať, tak som to ďalej neriešila.. no teraz som sa opäť dostala na túto myšlienku, aj keď zatiaľ to snáď nie je ešte také zlé s tou mojou tvárou. Pri HAK sa zas bojím že strašne priberiem a všetko v tele sa mi obráti naruby a ešte že sa mi vráti to akné.. niekedy fakt neznášam túto dobu a potrebu vyzerať dokonalo..

Aj ja tebe držím palce, daj vedieť ako pokračuješ s liečbou :)

lucinelienka

ja odporúčam kozmetiku Ryor. Trikrát som brala Roacuttane a nepomohlo, síce sa akné nevrátilo nikdy to takej miery, ale vrátilo a to mám 24 rokov. Odkedy používam túto kozmetiku, pleť sa viditeľne zlepšila, jednoznačne najlepšia kozmetika akú som kedy vyskúšala.

kindervajkoo

Tak ďakujem všetkým za rady..

nikkki: no, rozmýšlam, že si ten Eclaran nechám predpísať od lekárky, teraz ešte experimentujem s LRP, ale potom sa na to chystám..

Jankaaa: však dobre, nemusíš na mňa hneď útočiť že trepem.. takéto informácie sa dostali ku mne, riešila som to s mamou, doktorkou aj kozmetičkou.. a z toho čo povedali mám pocit, že HAK pomáha a nie je to až také svinstvo ako Roaccutane.. okrem toho, môj spolužiak bral Roaccutane a akné sa mu vrátilo.. preto ma to odstrašilo. AJ tak je na každom, ako to príjme a čo komu zaberie.. je to individuálne

Carie: ja som si tiež myslela, že je to fajn nápad.. no neviem, najprv skúsim ešte nejaké krémiky zrejme.. a rozmýšlam, že by som si HAK keď tak dala predpísať niekedy cez letné prázdniny.. uvidím :)

Každopádne ďakujem všetkým za rady, ak máte ešte nejaký názor alebo radu, budem vďačná :)

nikkki

a este k tej hak.,..niekomu za pol roka narobi take skody ako inemu co to berie dajme tomu 30.. je na kazdom ako to zvazi

nikkki

ja mam Eclaran od doktorky, mast... neverila som tomu ale ozaj pomaha

aj ja som rozmyslala nad hak, ale ver ci nie, je to naozaj dost svinstvo ...a ked mas 16 tak duplom... moze ti to ponicit organizmus... a ked to vysadis problemy mas s5

jankaaaaaaaaa

Lucka1112 roaccutane pri nizsich davkach nieje velmi ucinny, casto sa po liecbe s nizkymi davkami akne vrati spat. presne davkovanie je najvhodnejsie urcit podla telesnej vahy.

jankaaaaaaaaa

Carie: to co pisem, je pravda. hak nic nelieci, len potlaca prejavy ako su akne. po vysadeni je problem opat spat, vo vacsine pripradov este ovela horsi ako pred nasadenim. okrem ineho je to napisane v pribalovom letaku a aj tu na fore je milion tem o zenach ktore takto dopadli.
to ze si mala pecenove testy z krvi v poriadku, neznamena ze ti neublizila a nenastane u teba predcasne a rychle rednutie kosti v neskorsom veku.. a nehovorim o riziku rakoviny prsnika, ktora je taktiez okrem ineho popisana v pribalovom letaku
hak treba brat dlhe roky, aby potlacala akne, po vysadeni sa na 100% vrati spat.
roaccutane sa berie len niekolko mesiacov a vacsina ludi sa akne zbavi navzdy

Carie

Kinder antikoncepcia ti pravdepodobne pomoze, ked si to pojdes dat predpisat, povedz lekarovi ze chces taku co ti pomoze aj na plet. Ale rataj s tym, ze je to len docasne zlepsenie, jak to prestanes brat, tak sa to vrati. Ja som sa s akne natrapila dost, brala som aj Roaccutane, nie je to zas taka hroza jak sa o tom hovori. Robili mi cely cas krve testy a mala som ich v pohode, nijak mi to neublizilo. Ako ma to vedlajsie ucinky, najhorsie je to vysusovanie pokozky a sliznic, supanie koze. Ale lekarka co mi to predpisovala hovorila, ze to predpisuje uz roky a este nikdy s tym nikto nemal nejake vazne problemy. Ale ty si este mlada, ty to este nepotrebujes, HAK ti staci. Ak by si mala tazke akne aj o 10 rokov, tak mozes nad tym uvazovat, ale dovtedy ti to najskor zmizne. To co pise Jankaa o HAK nie je pravda, tiez som ju zacala uzivat prvy krat v 16 tiez kvoli akne, brala som ju roky, po vysadeni ziaden problem, som ziva a zdrava rovnako ako predtym. Ziadne vlasy mi nevypadali, krve vysledky ukazkove, proste pohoda. Len si to daj predpisat, zlepsi sa ti plet a budes chranena pred otehotnenim.

Lucka1112

moja, ja velmi dobre viem ako sa cítiš... mam to isté a je to aj na psychiku hrozné... tiež už neviem čo robiť, tak som si znova nasadila HAK, kedže sa toho už 5 rokov neviem zbaviť..

Aj ked kozmetička mi dnes povedala, že kludne by som si mohla dať nasadiť Roaccutan, ale len takych 10mg (nevyznam sa v tom ešte :)) a že nech to beriem aj dlhšiu dobu.. lebo že doktori hned nasadia vysoke davky a to sa aj potom prejavia tie nežiaduce učinky a pri takejto najmenšej davke to ani moc nepocitim...

neviem, možno som napisala blbosť ale tak mi to bolo povedané..

Držím ti palce!!