Psychiatricka mi predpisala Entizol proti alkoholizmu, ale v letaku skoro nic neni napisane o alkohole! Co to ma sakra znamenat? Ved ona mi ten liek opisovala ako liek, co mi sposobi silnu nevolnost, ze mozem odpadnut ak sa opijem, rozne ine veci, bol to pre mna velky strasiak, ale teraz sa uz vobec nebojim na ten liek pit! Strasne som nasrata. Je to vobec liek na liecbu alkoholizmu alebo to uzivam bezdovodne?! (Chcela som antubus, ale ten sa tusim uz nedava, ci nieco take splietala, alebo vlastne je moc nebezpecny, ze moze po uziti nom spolocne s alkohol nastat aj smrt)... ale co je toto za liek tento Entizol?!!!
Entizol a alkohol
entizol nie je primárne určený na liečbu alkoholizmu ale môže tomu pomáhať. dôvodom je to ako pôsobí v tele. rozkladá sa v pečeni tými istými enzýmami ako alkohol- to znamená že keď si dáš naň alkohol zvýši sa ti jeho účinok a pravdepodobne ti príde zle. každopádne nepila by som naň, neznamená to len že sa rýchlejšie opiješ ale takisto si môžeš rýchlejšie odpáliť pečeň a iné orgány. žiaden liek ta z alkoholizmu nevytiahne to môžeš len ty a tvoja vôla. entizol je v tomto prípade určený na to aby ti v tom skúsil pomôcť
Antizol proti alkoholizmu ? To je co za kokotina ? Tak to som este teda nepocul :D:D:D:D:D:D:D:D
Entizol som mal predpisany aj ja a pil som po nom a nebolo mi vobec zle, aj ked lekarka hovorila, ze ako mi bude velmi zle, vypil som nan flasu slivovice.
arman... lebo toto mi nato predpisala psychiatricka.
To neznamena, ze kazdemu dojde zle, ale ze je tam pomerne velka sanca.
Navyse, alkohol moze znizovat ucinok lieku, mozno je to myslene hlavne tak.
Predsalen, ako som pisal Entizol sa pouziva na boj s prvokmi, primarne, stale nechapem, preco ho davate do suvislosti s liecbou alkoholizmu.
JA som uzivala Entizol a poviem vam, ze je to blbost, lebo sice v letaku sa cosi pislo o nevolnosti, ked po nom pozijete alkohol, ale my sme oslavovali a pila som vino a nebolo mi vobec zle.
a kto ma skusenosti s protialkoholickou liecbou v BA na Hranicnej, by som bola rada, keby sa o skusenosti podelil...
na druhy den po mojich experimentoch (vcera) mi bolo priserne zle. od zaludka, ale nevracala som, mala som hnacky. je mozne, ze to je z toho a ze to nakoniec nastastie funguje? ale hnacky mavam casto, z nervov... neviem co si mam otom mysliet, ale nechcem brat cely rok nejake antibiotika...
Viac na protialkoholicke chemikalie("lieky")
www.addictionsandrecovery.org
Kto nechce prestat pit, neprestane aj tak a prestane brat tieto skodlive chemikalie
Antabuse (disulfiram)
Campral (acamprosate).
ReVia (naltrexone)
A kto chce prestat, nepotrebuje ani tieto chemikalie. Staci na to mu povedat si, ze mu to prilis skodi a nici zivot a jednoducho prestat. Poznam plno takych pripadov aj v rodine, co to takto bez akychkolvek skodlivych chemikalii spravili.
Aj ja sam som jednoducho prestal fajcit a hotovo. Samozrejme to nebolo jednoduche, ale clovek , ktory chce, moze mat volu pevnejsiu, nez lakanie.
Entizol je antibiotikum, ktory obsahuje ucinnu latku metronidazol.
Ten sa pouziva v prvom rade na boj s prvokmi, popripade inymi jednobunkovcami.
Ja som ho bral ako sucast antiparazitalnej kury. Byva po nom nevolno a ani nemusis pit, z toho dovodu, ze ludia su dnes casto infikovani provkmi a roznymi bakteriami, ktore to zabija, a nasledne to sposobi vnutornu otravu. Hlavne prvoky v crevach ked hromadne vykapu. Pouiziva sa to aj na ameby, vo velkom mnozstve ak je clovek iba asymptoticky nosic, vtedy sa vytvoria cysty, ktore je tazke znicit a musia sa brat neskutocne velke davky (3-3-3 -nechapem jak to moze niekto zniest. :-) mna odpalovalo uz 2-0-2)
Zeny to pouzivaju na niektore premnozene bakterie vo vagine a s tym suvisiace zapaly. Zapaly mozu byt aj v mocovom mechure, aj u muzov aj u zien.
Alkohol je mimoriadne nevhodny pocas jeho uzivania. Nechapem, co ti to za blbost predpisala. Ale osobne si myslim, ze Entizol by v dnesnej dobe nikomu nezaskodil, kedze ludia sa navzajom infikuju na kazdom kroku nepreliecenymi prvokmi.