Ludia kto bol v pezinku za anorexiu?

Kirsten

Ddana,dakujem.mam tam ist,lebo psychologicka mi to navrhla.ze treba za psychiatrom,ten vybavi hospitalizaciu...este som nebola za doktorkou.no,povaha?perfekcionistka.viac pisat hadam nemusim...nebola som hospitalizovana este.ak ta nieco napadne,co sa tyka hospit.,tak napis este.a to tam zavola doktorka a mozem tam ist?a dlzka hospitaliz.?

ddana

Dr.Almássyovú, ale teraz je na materskej. Váži sa týždenne. Po jedle sa vždy sedí polhodinu v obývačke. Ak priberieš, dostaneš niečo za odmenu - oddelenskú vychádzku, rozcvičku, samostatnú vychádzku, pracovnú terapiu v dielni. Schudneš - stiahnu Ťa z dielne na oddelenie. Sprísni sa režim. Napr. z B režimu - tzn. môžeš ísť s niekým von kto má C režim, pôjdeš do A režimu -nesmieš von. Body - dodržiavanie režimu, uprataná izba, absolvovanie denných aktivít - napr. autogénny tréning. Kirsten, neviem aká si povaha, a či je to Tvoje prvé liečenie s Tvojou diagnózou, ale byť Tebou, tak tam idem. Rozhodne tam je lepšie ako vo výkrmovniach.

Kirsten

ddana,co je to bodove hodnotenie?nerozumiem.to musim dosiahnut nejaku vahu,az ma pustia na vychadzku?urcia mi,kolko musim pribrat a podla toho mam pohyb??dakujem za informacie,potrebujem nieco o tom vediet,rozhodujem sa,ci tam ist na tu hospitalizaciu.tak dik za informovanie.

ddana

režim - 6:30 budíček, 7:00 rozcvička - anorektičky a bulímičky podľa bodového hodnotenia, 3x denne autogénny tréning, 9:00 Komunita, 10-11:30 pracovná terapia,, 1x týždenne individuálna terapia, 2x týždenne skupinová terapia, 1x týždenne edukácia, muzikoterapia, arteterapia, vychádzky podľa bodov a váhy, každý večer 30 min. Klub - hry, rozprávky, kreslenie. , večierka o 22h.

Kirsten

Ddana,co to znamena "pojdes na psychosomaticke"?to je ake?ty si tam bola s akou dg?ja malo jem.a ked zjem,vyvratim.kontroluju po jedle,ci ides vracat?

ddana

Nie som lekár, ale myslím, že pri tejto kombinácii s prijatím nebudeš mať problém, pretože tam je liečba o režime, nie o výkrme. Držím Ti palce. Vážne život ohrozujúce stavy sa liečia na Áčku, klasickom uzavretom psychiatrickom oddelení. Ty určite pôjdeš na psychosomatické, a tam je to v pohode.

Kirsten

Ddana dakujem.ja som chcela ist cez prazdniny.tak ci by ma prijali...ja ze sa caka tak pol roka,kym ta prijmu.a vaha musi byt aka?myslela som,ze tam beru len vazne zivot ohrozujuce stavy.mam bulimanorexiu rok a pol.a bmi 17,5.ale niesom kost a koza...tak sa pytam,ako to tam je.

ddana

Kirsten, je tam veľmi dobre zameraná liečba. Lieči sa hlavne režimom, nie výkrmom, ako niekde inde. Ja som išla asi za týždeň, ale nie s inou diagnózou, ale tiež to bola plánovaná hospitalizácia. Ak tam lekár zvyčajne zavolá, tak približne by mal vedieť kedy bude možný nástup.