Som už úplne zúfalý a neviem ako dalej preto píšem sem. Takže som v situácii z ktorej neviem či je možné sa vlastne nejako dostať. Milujem totižto sestru mojej manželky. Možno si budete myslieť, že som hajzel a že si nevážim svoju ženu lenže ja jej sestru milujem už desať rokov a stále to trvá. Ked som mal 25 spoznal som svoju terajšiu ženu a dali sme sa do kopy. Asi zhruba po 3-4 mesiacoch som spoznal jej mladšiu sestru a akoby do mňa udrel blesk. Zo začiatku som si myslel, že je to len pobláznenie, ale ako sa ukázalo nebolo to len také chvílkové poblúznenie. Ked to ani po roku neprestalo tak som začinal byť zúfalý, ony majú so sestrou úplne úžasný vzťah a vedel som že keby som sa s jej sestrou rozišiel stratil by som obe a navyše som urobil najväčšiu chybu svojho života a oženil som sa so sestrou tej ktorú milujem - najskôr asi pod tlakom z beznádejnej situácie a preto, že som zbabelec - ja neviem. Ale proste prežívam peklo na zemi, lebo sesra mojej manželky býva o ulicu dalej - navyše sa pred dvoma rokmi vydala, stretnutia sa nejak veľmi obmedziť nedajú -a to som už skúšal, nepomohlo. O mojich citoch nevie nikto iba ja sám a dusím to v sebe a je mi z toho príšerne. S tou sestrou mojej manželky sme sa za tých 10 rokov tak zblížili že sú z nás najlepší priatelia a nikdy medzi nami nepadol ani len bozk iba sa občas objímeme a to sú tie chvíle pre ktoré žijem. Milujem byť v jej prítomnosti no zabíja ma táto situácia a ten pocit že nemôžem byť s tou ktorú milujem. Dakujem každému kto si toto celé prečíta a poskytne nejakú radu. Dakujem
Milujem sestru svojej manželky
Čo sa týka osobnosti mojej manželky, ona je dost odlišná od svojej sestry. Napríklad je dosť materialisticky založená - jej sestra nie. Dalej - veľa krát som ju volal, že nech sa ideme prejsť niekam do prírdy a pod. ale ona radšej ide do reštaurácie alebo na kávu s kamarátkami. Chcel som psa - zamietla to. Naopak s jej sestrou chodím často len tak do prírody, takisto ako ja miluje zvieratá, sama si pred dvomi rokmi kúpila psa a často ho spolu venčíme, máme radi rovnaké knihy a hudbu, ide proste o to, že keby som necítil tú spriaznenosť duší a netrvalo by to 10 rokov tak by som to naozaj neriešil. Viem, že svadba bola obrovská chyba, ale myslel som si, že to s jej sestrou je nejaké poblúznenie a že to pominie, lenže ono sa to naopak prehlbilo a do tej svadby sa hrnula hlavne moja žena a jej sestra ju v tom podporovala. Nejak som nenašiel silu v celom tom chaose povedať stop. No a za tie roky som sa s jej sestrou neuveriteľne zblížil - duševne - fyzicky medzi nami nič krem objatí nikdy nebolo. Zo svojej ženy by som takú úžasnú manželku nerobil, ale nikdy som jej nič nevyčital - viem, že na to nemám právo ...
alexandra - suhlasim s tvojim prispevkom, ale to manzelstvo bolo zjavne chyba uz od zaciatku. naco si sa zenil? kvoli sestre? dost blby dovod... nepochopim taketo rozmyslanie, aj tvojej manzelky. to si taky dobry herec, ze si jej zahral zamilovanost? kazda normalna zena by to odhalila. jej asi stacilo aj to malo, skoda, ale jej
mal by si sa postavit pred svoju zenu, povedat jej, ze ju nemilujes (pripadne zaklamat ze UZ ju nemilujes, nemusis ju zbytocne ranit pravdou) a odist. a o sestru sa pripadne pokusat az s odstupom casu
Vyjadrenia pozasuvat si a pod. asi nie su v tomto pripade na mieste. Zakladatel temy nezdoraznuje fyzicku krasu danej zeny, skor jej psychicku. Cloveku sa mozu prihodit zvlastne veci v zivote, ako je aj tato.
Ked sa raz clovek zamiluje, alebo ci uz zmagori, zrejme to neurobil schvalne, ludia, uvazujte. Konstatovanie, ze on si svoju zenu nezasluzi, moze byt unahlene. Navyse, ak sa k nej spraval prijemne a ona s tymto spravanim bola spokojna, tak co, odzila si prijemne kus zivota. Ak sa jej ich manzelstvo nepozdavalo, mohla sama zacat uvazovat, co v tom moze byt, pripadne pozmenit nieco vo svojom spravani, pristupe. Podobne ako v akejsi teme objektivne hodnoti Vsevedka. Zeny sa len stazuju na muzov, no velakrat sa nepozru na seba, ci su stale take prijemne ako kedysi atd.
Jednoznacne odsudzujete, no neviete blizsie, ako ich manzelstvo prebieha. On dieta chcel, ona viac-menej nie. Podla mna zivot po 30-ke bez deti moze zacat trochu trpiet. Mozno keby ich mali, venoval by sa vychove a nie spekulovanim nad svagrinou.
Kazdopadne, ak sa rozhodnes z rodiny odist a hladat inu cestu, usetri svoju zenu poznania praveho dovodu. Pre jej dobro.
Ak sa rozhodnes to risknut, mozes to skusit tak, ze stredne nepadne naznac svagrine, ze sa s nou citis vynikajuco a stale sa tesis na pokec s nou. Uvidis, ako sa zatvari.
1. Ak nebude zdielat rovnake pocity, zbadas to na nej a nechas to tak, proste nic z toho nebude. Ci ostanes s manzelkou, to je uz na tebe, ovsem, ak svagrina nezostane prilis sokovana a nezdoveri sa sestre. Mimochodom, ty sam musis vediet, aky vztah maju. Poznam aj take sestry, co sa idu zozrat, tak opat vase konstatovania, ze sestra sa nezradza, nemusia byt pravdive :)
2. Ak sestra bude zdielat rovnake pocity a bude ochotna ist s tebou do toho, mas po probleme.
Zhrnuc to cele - ak nelubis svoju zenu a tazi ta tato skutocnost, odid. Hoci i bez vysvetlovania pravdy. Su ludia, ktori nespravnu volbu partnera vedia prehltnut, naplna ich praca, zaluby, priatelia, humor, deti.. co asi nie je tvoj pripad.
Prajem skore vyriesenie problemu.
ale pripajam sa k nazoru, ze si slaboch. je od teba slabosske nechat celu zodpovednost na sestre. ona to ma rozhodnut, a ty sa len zvezies. pritom ide o jej sestru, aj keby ta tiez chcela, tak jej to ublizi viac ako tebe, ty dokopy nemas co stratit, max zenu co nelubis. tym dnesnym muzom naozaj chybaju gule
vsetci tu lutujete jeho zenu... no moze si za to aj sama. nikdy by som sa nevydala za chlapa, ktory by nebol do mna sialene zalubeny, pre ktoreho by som ja bola ten stred vesmiru. taketo nieco je na cloveku vidiet, to aj malo intuitivna zena vyciti, cize ona je co za stuku, ked si nevsimla, ze z nej neni tak mimo? naopak, ze je zblazneny do sestry? dobre, to si mozno nemusela tak vsimnut, ked sa on kontroluje pri stretavani... ale oci, tie prezradia vsetko. takze pani manzelka, miesto toho aby hladala toho praveho sa asi vydala, lebo nechcela byt sama? tak je potom koza, sorry
NIC JEJ NEHOVOR KED MA MUZA MILUJCEHO NEHOVOR JEJ NIC ZNICIS SETKO PEKNE CO MATE A CO BOLO JA BY SOM TO NEROBIL A PRI MILOVANI MYSLEL NANU ZE JE TO ONA ...
egoistu a klamara
Podla mna si absolutne nepochopil :D nejde o to aby si to povedal sestre a rozhodol sa na zaklade JEJ reakcie.. zas si sa prejavil ako maximalny sebec a inak podla mna uvazovat ani nevies
vobec nemyslis na svoju zenu a to je to najsmutnejsie, ze ona netusi, akeho ma doma egoistu
Som zvedava ako to dopadne. Potom daj vedieť :)