Milujem sestru svojej manželky

Príspevok v téme: Milujem sestru svojej manželky
SomZufaly

Som už úplne zúfalý a neviem ako dalej preto píšem sem. Takže som v situácii z ktorej neviem či je možné sa vlastne nejako dostať. Milujem totižto sestru mojej manželky. Možno si budete myslieť, že som hajzel a že si nevážim svoju ženu lenže ja jej sestru milujem už desať rokov a stále to trvá. Ked som mal 25 spoznal som svoju terajšiu ženu a dali sme sa do kopy. Asi zhruba po 3-4 mesiacoch som spoznal jej mladšiu sestru a akoby do mňa udrel blesk. Zo začiatku som si myslel, že je to len pobláznenie, ale ako sa ukázalo nebolo to len také chvílkové poblúznenie. Ked to ani po roku neprestalo tak som začinal byť zúfalý, ony majú so sestrou úplne úžasný vzťah a vedel som že keby som sa s jej sestrou rozišiel stratil by som obe a navyše som urobil najväčšiu chybu svojho života a oženil som sa so sestrou tej ktorú milujem - najskôr asi pod tlakom z beznádejnej situácie a preto, že som zbabelec - ja neviem. Ale proste prežívam peklo na zemi, lebo sesra mojej manželky býva o ulicu dalej - navyše sa pred dvoma rokmi vydala, stretnutia sa nejak veľmi obmedziť nedajú -a to som už skúšal, nepomohlo. O mojich citoch nevie nikto iba ja sám a dusím to v sebe a je mi z toho príšerne. S tou sestrou mojej manželky sme sa za tých 10 rokov tak zblížili že sú z nás najlepší priatelia a nikdy medzi nami nepadol ani len bozk iba sa občas objímeme a to sú tie chvíle pre ktoré žijem. Milujem byť v jej prítomnosti no zabíja ma táto situácia a ten pocit že nemôžem byť s tou ktorú milujem. Dakujem každému kto si toto celé prečíta a poskytne nejakú radu. Dakujem

urba

Nečítala som tu všetko a možno to už bolo spomenuté,ale môj názor je ak je to manželstvo bez detí,tak nemáš na čo čakať,ak manželka ti nič nedáva, čo sa týka citovej hodnoty tak je zbytočné aby ste boli ďalej spolu, po toľkých rokoch a snaženia sa to nezmení,môže sa stať že budeš nakoniec sám a naozaj stratíš obe,(aj keď si myslím že tú sestru získaš časom späť aspoň po tej kamarátskej stránke) ,nuž je to vždy lepšie žiť bez výčitiek voči tomu druhému a možno príde do tvojho života niekto podobný tej sestre a okúsiš naozajstné šťastie a lásku...

Deria

Ja myslim, ze by si sa mal porozpravat s manzelkou, povedat jej pravdu, ze milujes jej sestru ale rozhodne jej povedz, ze ona o tom nevie. Navrhni jej rozchod. Potom sa uvidi, co bude, aj aka bude jej reakcia. Pretoze ak to povies najprv svagrinej a raz by sa to aj tak prevalilo, uz nikdy by manzelka neverila tomu, ze si so sestrou nic nemal a vztah medzi sestrami, aj v rodine by sa natolko narusil, ze by vztah so svagrinou uz nikdy nemal ziadnu perspektivu. Okrem toho, aj keby svagrina tvoje city opätovala a bolo by to iba vasim tajomstvom, zase by ste sa nepohli z miesta a situacia by bola este tazsie riesitelna.
A co ak manzelka vas rozchod uvita? Alebo v navale hysterie sama vykrici sestre, ze ju milujes a ju chces opustit. Po case, ked budes sam, mas aspon nejaku sancu ziskat svagrinu na svoju stranu. Zalezi na tom, ci je v manzelstve ona stastna a samozrejme, ci ta tiez miluje. Mozno to teraz ani sama nevie a zisti to az ked ta bude stracat.
Teda, ak si rozhodnuty to riesit, vyries si najprv vztah s manzelkou. K tomu treba vsak kusok odvahy ale ak uz nevladzes takto zit a chces to rozhodne zmenit, musis byt pripraveny aj na to najhorsie, ze zostanes sam.

AlexSandra

Rozdielnost povah a zaujmov moze, ale nemusi byt problemom. No stretol niekoho, s kym ma tie zaujmy velmi podobne. Taketo veci je komplikovane posudzovat.

Avsak naplno sa ukazala osobnost manzelky, ked spustila hadku, ked jej manzel vyjadril nespokojnost s ich vztahom a chcel to skusit riesit.

Uplne zivo si ju viem predstavit. (Totiz mam kamarata, ktory zboznuje prirodu, rad sa vzdelava, chodi do kostola, jeho sestra striedala partnerov a podobne riesila len kozmetiku, oblecenie, diskoteky. S odretymi usami vystudovala nejaku trapnu VS. Dost silno sa nenavideli, byvala k bratovi arogantna, hoci on bol k nej skor neutralny).

Ja si nemozem pomoct, ale kombinacia barova dama a poet mi nejdu dokopy :/

Napr. kombinacia filozofka a lekar - maju temou dost daleko od seba, ale spolocne maju jedno: vzdelanie a vzdelavanie. No ked niekto len premysla, aky make-up na seba kydnut, ako si porobit nechty - toto su vsetko hmotne / viditelne veci. Poezia su veci dusevne.

Ked chcel mat deti, zrejme netusil, ze jeho naklonnost k sestre bude trvat 10 rokov. Po dalsie, keby ich mal, mozno by neriesil sestru, ako som uz raz spominala. Takisto by sa mozno zmenila i jeho zena, keby mala deti.

O tomto sa da polemizovat vela.. Som skor zvedava, ako Zufaly dopadne

Carie

AlexSandra: no je tazko sudit, z jeho par slov ako to u nich naozaj je, lebo mam pocit, ze je proti svojej manzelke hodne zaujaty a tak ju mozno vidi horsie ako je. Podla toho, ako ju opisuje mi ona nepride zla, ale su len proste uplne rozdielni. Ako keby chceli, mohli by aj tak v pohode fungovat. Moj stryko a teta su spolu uz viac nez 20 rokov, stale sa maju radi a to je kazdy uplne ini. Ona je domased, ale nie je nespolocenska, len proste rada robi v domacnosti. Stryko zas furt chodi na nejake splavy, turistiku, do prirody, v lete s kamosmi do Chorvatska na jachtu. Maju dve dcery, obe uz dospele, jedna z nich je postihnuta a to vela muzov nezvlada, odide z takeho manzelstva ale on ostal. Po dvoch dcerkach chcel este syna, ale teta nechcela. Roky ju prehovaral nech maju este syna, ale teta sa zacala realizovat inde, uz ju nebavilo starat sa stale o male deti, spravila si kozmeticky kurz (povodne je zdravotna sestra), neskor si sama otvorila vlastny kozmeticky salon. Ale nehadali sa kvoli tomu, stryko proste akceptoval, ze je to jej rozhodnutie, ma na to pravo, keby mali dalsie bejby, bola by to hlavne ona kto by sa o neho staral, preto ma do toho najviac co kecat. Stryko si ani neurobil dalsie dieta u inej zeny ako by to riesilo mnoho inych muzov. Je to proste charakter, som si 100% ista, ze on svoju zenu ani nikdy nepodviedol. Jeho rodina je u neho na prvom mieste a svoju zenu si vazi, co citit z toho, ako sa k nej sprava. Su spolu stastni, napriek tomu, ze ona s nim nechodi na jeho akcie a ani spolu nechodia na dovolenky. Ona na dovolenky ani nechodi, ju to nebavi, chodi na vychod odkial pochadza za svojou rodinou a stryko ju nikdy neprehovara, ma na to partiu kamaratov s ktorymi chodi a posledne roky casto brava aj svoju dceru, prip. aj inych clenov nasej rodiny. Ja neviem, jak je to v rodine Zufaleho, kto ma na tom najvacsi podiel viny, ze im to proste nefunguje, ale to, ze maju ine zaujmy v tom nebude az tak dolezite, moj stryko a ine pary vedia pekne fungovat aj tak. Len to tam musi byt tolerancia z oboch stran a vzajomna ucta a to v pripade Zufaleho rodiny nie je. Okrem toho, on miluje roky inu zenu, takze myslim, ze keby si aj boli povahovo blizsi, aj tak by to nefungovalo. A nechapem Zufaly, naco si chcel deti so zenou, ktoru nemilujes, myslis, ze deti by nieco vyriesili? Teraz by si vyznaval lasku sestre a za tebou by plakali male deti? A potom co, ak by ta sestra nahodou chcela, odisiel by si od deti? Alebo by si bol uz navzdy uvazneny v tom vztahu? Bud rad, ze deti nemate. A co chces urobit, ak ti sestra povie, ze ta nechce, mam pocit, ze s tym nejak nepocitas. Ostanes so zenou ktoru nemilujes len aby si mal k jej sestre aspon aky taky pristup, alebo od nej odides?

AlexSandra

Carrie, teraz sa vyjadri, po precitani posledneho prispevku zakladatela. On jej prejavil nespokojnost so vztahom a vznikla z toho hadka. Snazil sa vztah ozivit a nic z jej strany, ziaden krocik.

Zufaly, drzim palce, tak ci onak, zasluzis si lepsiu zenu, aku mas. Minimalne inu. Daj vediet, ako sa to pohlo.

piktogram

"Za tých 10 rokov som ju videl nahnevanú možno tak tri krát a ona ked sa hnevá, tak je to zlaté, to naopak moja žena ked je naštvaná, tak mám pocit, že začína tretia svetová vojna."

Nemozem si pomoct, ale mam dojem, ze si sestru neuveritelne idealizujes. Potom je logicke, ze jedneho (manzelku) stavias vo svojom vnimani do pozicie absolutneho zla. Je to ako u deti: dobry rodic, zly rodic. Alebo psycholog. hra: dobry policajt, zly policajt. A hrabes sa v tom az usi.

Potrebujes odstup. Ale nedas si povedat, tak asi budes musiet znasat (nie zrovna prijemne) nasledky.

SomZufaly

Dakujem vám všetkým, veľmi mi pomohli vaše rady, dosť ma to pohlo k tomu, aby som manželkinej sestre povedal, čo k nej cítim. Zajtra s ňou budem tak asi vyjdem s pravdou von. Síce neviem ako jej to poviem a bojím sa jej reakcie, ale už to nemôže takto dalej ísť. AlexSandra - zhruba pred piatimi rokmi nastala taká situácia, že som sa rozhodol, že urobím prvé aj posledné pre záchranu nášho manželstva. Žene som povedal, že mám pocit, že žijeme v stereotype a že proste niesom šťastný - vznikla z toho obrovská hádka a scéna, no nedal som sa odradiť a snažil som sa to s ňou riešiť ešte niekoľkokrát, no bez väčšieho úspechu. Zobral som ju na romantickú večeru, snažil som sa - nosil som jej kvety ale bolo to tak ako vždy, ona sa tešila, ale nemal som pocit že by situácia bola lepšia, iba sme spolu trávili viacej času a ten bol zariadený podla jej predstáv, ked som ju chcel zobrať na piknik tak ma vysmiala. Navyše v myšlienkach som bol stále pri jej sestre a to som niesol dosť ťažko, od myšlienok na jej sestru sa dokážem odpútať len v práci, inak na ňu myslím skoro stále. Nemáme proste s manželkou medzi sebou skoro žiadny súlad, ja som dosť pokojný a romantický, ona je zasa taký typický mestský typ, zaujíma ju móda a podobne. Možno keby sme mali dieťa tak by to bolo lepšie, naozaj neviem.

AlexSandra

Predpokladam, ze s manzelkou nechces ostavat, nema to predsa vyznam. Tak sa s nou rozid s vysvetlenim, ze nemate spolocne zaluby a ze uz nie si zamilovany. Myslim si, ze hlavne v manzelstve bez deti je to dost dolezite. Mozno ju to ani nejako extra nezrani. Ja neviem, ale ked ma svoj zivot, pomaly nic spolu nerobite.. (?)

Alebo este skor nez vytiahnes rozchod, oznam jej, ze vas vztah sa ti prestava pacit, podaj dovody a opytaj sa jej, co by navrhla, ci je v jej zaujme nieco zmenit a priblizit sa k tebe. Daj tomu par tyzdnov, mozno nepreukaze ani najmensiu snahu s predstavou, ze ty si uz naveky jej, ako v klietke, nemusi sa o nic snazit, nemusi vnimat tvoje potreby. Potom budes mat lahsie srdce odist, nie?

So sestrou mozes ostat v kontakte, uvidis, ci sa ti bude stale ozyvat ohladom prechadzok. Ak sa na teba nahneva = nie je dobry charakter. Pretoze si nic hanebne neurobil, len si prestal citit k manzelke lasku na zaklade vasej povahovej rozdielnosti.

Mimochodom, clovek sa vyvija skoro pocas celeho zivota a ani svadba nie je pecat, ktora znamena, ze clovek je vyformovany a ked raz sa pre svojho partnera rozhodol, musi zostat s nim. Pravdaze, je dobre, ked sa manzelia snazia najst k sebe cestu, no nie vzdy to ide. Je to proste fakt. A hlavne ked nemate deti, nikto nemoze povedat, ze rozbijas rodinu. A chuderka tvoja zena zostane kvoli tebe bez deti, lebo jej uz tikaju hodinky, + kym si najde dalsieho partnera. Take nezmysly.. Na dieta s vytuzenym clovekom mala priestor 10 rokov. Ked nechcela za tuto dobu, a radsej po vikendoch nakupuje kozmetiku, a este ju lutujte, nebodaj placte nad jej ubohym osudom, ze skonci bez deti.

Je zaujimave, ze do prirody a na prechadzky so psom vola teba a nie svojho muza. Zrejme sa aj ona s tebou citi vynikajuco. Avsak, ked je nekonfliktny typ, ako hovoris, neviem si velmi predstavit, ako oznami svojmu manzelovi, ze od neho odchadza. Alebo si zle spajam veci dokopy?