Očakávam ukameňovanie ! Klamal som, sklamal som a padol som na dno :( Osobne sa považujem za citlivého, úprimného, a verného muža. Avšak sklamal som sám seba, zničil som svoje hodnoty, spravil som to začo som odsudzoval druhých. To čo sa neodpúšta ako tu píšete a ako by to asi malo byť. Vztah s priatelkou mám 3,5 roka vekový rozdiel medzi nami je 2roky. Ja pracujem a ona študuje. Zopár krát sme mali krízu vždy sme si ju však vyrozprávali... sex sme v podstate mali pravidelne, možem povedať že išlo o ideálny vztah až na moju tvrdohlavost sem tam. Sme zasnúbený, a chystáme svadbu. Avšak nedávno som mal potrebu nadviazat kontakt z jednou osobou, z písania na sexualne témy, nejaké sprosté harašenie bolo stretnutie. A to sa nemalo stat :( ...teraz už darmo plakat nad rozliatym mliekom, v danej chvíli v daný moment to bolo niečo nové a iné. Zrazu asi zafungovalo že ked sa kokot postaví rozum sa zastaví. Stalo sa to ako som už písal, išlo o krátky sex, pre mna len sex :( Priatelka zrazu objavila fotky ktoré my ona posielala cez net, bola tam holá... vtedy som sa vyhovoril že to je z netu, potom už došla nato že to nie je tak a že som sa s tým dievčatom stretol, znova som klamal lebo som povedal že sme sa len stretli. A ked už prišlo na všetko už som vedel že je koniec, musel som priznat kartu. Bolo to najtahšie čo som kedy povedal... Nával hnevu, kriku plaču...bol neskutočný :( Cítil som sa ako nikto, plakal som a prosil som o odpustenie, ležal som na zemi v tráve a nevládol som, bál som sa aby sa nezrútila , bál som sa konca :( Zrazu som bola malé ustráchané hovienko a nie velký frajer z facebooku čo vypisoval sexualné hlášky :( Hanbím sa sám za seba, hanbím sa a preklínam sa zato že som ublížil osobe ktorá mi dala všetko , ktorá sa o mna starala a zaujimala sa o mna, ktorá ma usmernila, tá ktorej rodina ma prijala ako vlastného syna. A teraz ženy počúvajte , to ako vy stále píšete že kto spravil raz , spraví znova, a že kto miloval by toto nespravil a podobne. Ja stále milujem a verte mi že chcem dalej milovat, a hnusí sa mi už len ta predstava čo som spravil, hanbil som sa hnil ked mi priatelka čítala diskusiu medzi mnou a tou ženou s ktorou som ju podviedol. Neobhajujem sa , spravil som to pri plnom vedomí...ale dal by som život zato aby som to mohol vrátit, dal by som život zato aby sa moja priatelka netrápila tak ako sa trápila....vyjadrite sa rád odpoviem.
Podviedol som
kkaffik, a nikde som netvrdila, že zakladateľ témy chce žiť polygamne. Len som napísala, že sa také veci stávajú, pretože to je ľuďom prirodzené a svet sa kvôli tomu nezrúti :)
kkaffik, zvaľujem to na inštitúciu pretože to tak je. Nebudem tu rozpisovať históriu, bolo by to na xy strán :) Keď máš záujem o tom niečo vedieť, dá sa to ľahko nájsť na webe. Nájdeš tam presný vývin v týchto veciach aj v súvislosti s tou nemenovanou inštitúciou. Pretože až jej príchodom a jej " tlačením do hláv " a oblbovaním ľudí sa postoj v týchto veciach zmenil.
Maoam, svätá pravda, niet čo dodať k tvojmu príspevku :)
čo by som spravila žene s ktorou by ma chlap podviedol? to je čo za debilnú otázku..nič, čo s tým má ona? jediné čo by som spravila, tak by som v momente chlapa do péčka poslala
ajajja, nechápem, prečo monogamiu zvaľuješ na nejakú inštitúciu. To ľuďom niekto drží pištoľ pri hlave - budete žiť monogamne a basta? Ak tak chcú žiť, tak je to asi ich vec, alebo ich hlúposť. Rovnako ako ľudí, čo žijú polygamne a nikto im hlavu za to netrhá. Skôr je to taká výhovorka, že spoločnosť ľudí tlačí do monogamie. Alebo máš pocit, že spoločnosť tlačí na ľudí aby kradli, vraždili, podplácali... podľa mňa nie. Proste kto sa rozhodol žiť takto, tak si za to ponesie i následky, alebo zlízne sladkú smotanu. Žiadne výhovorky na spoločnosť tu neobstoja.
Viem si celkom živo predstaviť, že raz budú ľudia vŕtať do párov, ktoré sú verné a budú im otrepávať o hlavu, že oni chudáci vôbec nevedia o čo prichádzajú, nech si idú šuchnúť niekde bokom, lebo je to také skvelé a úžasné.. Nuž, ako pre koho. Ak to pre niekoho je, tak nech si tak žije. A mimochodom, ani zakladateľ témy asi nechce žiť polygamne, alebo áno? Zdenci, vieš si predstaviť, že by si mal voľný vzťah s partnerkou? Bolo by ti tak lepšie?
ajaja a bingham: no, ked sme uprimni, po starocia to bolo tak, ze ludia boli polygamni, dalej, manzelstva boli o vsetkom inom, len nie o laske, islo najmä o spajanie majetkov a ich rozsirovanie, zabezpecenie..., minule som pozerala dokument o tom, ako sa zilo v 18.storoci :D a najlukrativnejsi job medzi zenami sa povazovalo byt metresou nejakemu panovnikovi, co znamenalo v prvom rade super zabezpecenie, zvyhodnovanie, dary, konexie :D, na oplatku za to, ze dana zena bola mila-pekna-sexuchtiva-dobra posluchacka, ak bola este aj inteligentna, bolo to vyhodou, lebo ak si daneho chlapika sikovne omotala okolo prsta a stala sa o.i. jeho poradkynou, nezriedka bola v daleko lepsej situacii a 'funkcii', ako napr. zakonita manzelka :D
cize vlastne nieco ako dnesne zlatokopky
mnohe zeny vtedy porodili tym vyznamnejsim muzom nejakych potomkov = zabezpecenie do smrti, dostali este nejaky kastiel a dozivotnu rentu :DDD
podla situacie sa museli niekedy odpratat, ale to im nevadilo, kedze dostali vyssie uvedene
vlastne sami seba len klameme a nahovarame si, ze by to mohlo byt 'dnes inak', blbost
LUDIA sa nemenia
len sa meni forma toho vsetkeho + sa dnes vela taji a tak, ale podstata je ta ista a deje sa to uplne vsade
A ešte niečo, pokiaľ išlo z tvojej strany iba o sex a nič iné a si si istý že by si to už viac nespravil, tak by ti podľa mna aj mala(mohla)dať druhú šancu. Poznám niekoľko takých párov a ich vzťah to dokonca upevnilo, uvedomili si už naplno čo jeden pre druhého znamenajú a viackrát s to už neopakovalo. Samozrejme aj v tých prípadoch išlo o jednorazové pobluznenie, nie bokovku!
A z teba mám pocit že ťa to vážne zožiera a trápi a ľutuješ to.
Zdenci ahoj, ja mám tiež vzťah viac než 4 roky a myslím, že za takýchto okolností keby som videla že ťa to skutočne trápi by som ti odpustila, avšak to záleží len a len od povahy tvojej priateľky. Predsa len ste spolu prežili určite veľmi veľa a to sa nedá len tak ľahko zahodiť za hlavu a ísť dalej. Práve z tohto dôvodu sme sa s priateľom dohodli že žiadny facebook si ani len nezaložíme, lebo to podla mna plodí len zlo a báli sme sa aby sme sa tiež nedostali do takejto situácie ako teraz ty, pretože aj chatovanie ktoré začína úplne nevinne môže bohužiaľ skončiť takto:-( Facebook a podobné sociálne siete sú často rozbíjači vzťahov.
Sú ľudia ktorí to dokážu prehrýzť a sú aj takí ktorí vzťah nech už bol akýkoľvek úžasný musia ukončiť pretože by ich to zožieralo a nemohli by s tým človekom byť, pri každom intímnom kontakte by sa im vynárali myšlienky na jeho/jej neveru.
Každopádne ti držím palce. Ak sa môžem opýtať, koľko máte rokov?..a aké veľké klamstvá si spravil/povedal?
Je to o hodnotách konkrétneho človeka. Ja keď milujem niekoho, niečo ako sex s iným mi ani na um nepríde. A poznám dosť takýchto ľudí. Monogamia nám príde úplne prirodzená.
Samozrejme, že filmy sú zaujímavejšie pre väčšinu ľudí, keď sa tam "niečo deje", t.j. trtká každý s každým (prehnane povedané). A potom to utvára ilúziu, že to tak je väčšinovo. Taktiež na fórum, kde ľudia píšu problémy, tak píšu aj o nevere. Totiž tí v ideálnom vzťahu nemusia tento vzťah riešiť na fórach a informovať o ňom. Povedať niečo v tom zmysle, že je ilúzia myslieť si, že by ľudia mohli byť monogamní, je hlúposť.
Sme rôzni, a tak ako je pre niekoho úplne prirodzený jeden partner za celý život, niekto sa nevmestí do kože ani po dvadsiatich.
Ano, tiez suhlasim s tym ze clovek nieje stavany tak aby zil v pare...chce to roznorodost :)
Dobre to maju vymyslene...na dalekom vychode...kde maju muzi velke Haremy...nebol by som proti, keby sa aj tu take nieco zaviedlo :D
a raz som cital ze jeden sultan mal vo svojom Hareme cez 1000 zien - to si neviem predstavit ako to stihal haha :)
Maoam, čistý súhlas, až teraz som prečítala tvoje príspevky :)
Toto je krásna veta " je asi iluziou mysliet si, ze by ludia mohli byt monogamni " . Presne! A presne preto som spomenula tú históriu - NIKDY v minulosti neboli ľudia monogamní, je to v nás ... Áno, máme hlavu a rozum aby sme rozmýšľali, ale už tie myšlienky tam sú. A niekedy aj skutky :)