Dobrý deň,
zaujíma ma váš názor na životnú situáciu:
manželský pár, ktorému sa podarí po dvoch rokoch snaženia spraviť dieťa, on zarába menej, preto ju po pol roku poslal do práce a on zostal na rodičovskej. Jeho náplň práce, ktorú si sám zvolil: facebook (pripojený neustále, komunikácia s mamičkami na materskej), fotografovanie malého (vycapovanie na FB), kŕmenie malého (zabezpečil si obedy v škoslkej jedálni, tak nevarí) a to je všetko. Manželka príde domov z náročnej práce, chce sa venovať malému, ale v byte má neporiadok, neupratané hračky, prach, zasvinenú vaňu a pod., neopraté, neožehlené. Nevládze a nestíha a on ju ešte udržiava v tom, že je neschopná matka. Dievča je na pokraji nervového zrútenia. Čo by ste robili na jej mieste?
Chlap, ktorý nič nerobí
Koľko máte rokov? Ťažko s takýmito typmi mužov, ehm... alebo skôr povaľačov. Keby ste nemali dieťa tak by bol rozvod/rozchod na mieste. Ale to proste nejde zobrať malému otca a naťahovať sa ešte po súdoch a podobné veci...
Ja neviem, ak neni totálny kretén a má aké-také IQ tak sa s ním skús normálne seriózne porozprávať, vysvetliť ako sa majú a zavaliť ho faktami. Napríklad aj takýmito ktoré si napísala sem. Nastav v rodine pravidlá, napríklad mu povedz, že keď nezačne upratovať v domácnosti tak nebude žiadny sex a pod. Takéto typy sa ťažko prevychovávajú. Čo ja by som dal za to keby som mal to čo má on...
Všetko je to o limitoch ktoré máš ako partner/ka a o tom na koľko ich tvoj partner rešpektuje. Ak nerešpektuje, musia byť následky. Takže sadnite si a predstáv mu svoje podmienky a následky za ne. Ak si to nevieš predstaviť o čom hovorím zožen si knihu od townsend a cloud hranice v manželstve. Každý máme svoje hranice , ak nemáš určí ich. Ináč tá nikdy nebude partner rešpektovať. Len ked uvidí že to myslíš vážne a že nemieniš tolerovať povalacstvo, zmení sa. Ale ked bude vidieť že ty máš len reči a skutek utek bude si robiť čo chce. Jednoznačne by som zakázala fb, čo z toho dieťaťa bude ked sa mu nevenuje nikto. S dieťaťom treba veľa komunikovať hrať sa s ním a zároveň postihat veci v domácnosti.
maoam, viem a uvedomujem si to. Ale normalne sa mi rozum zastavuje nad tym, ako niekomu nezalezi na komunikacii v manzelstve. A nestretavam sa v zivote len s tym mojim, mam surodencov, ocina, kamosov...a mnohi mi vraveli, zeby tazko niesli, ak by komunikacia v manzelstve zapricinila rozpad manzelstva...Nuz ale, nikto asi nevieme aki budeme po rokoch....
Baby, najhoršie je, že ona ho nechce kopnúť do riti, nechce sa rozviesť a nevie ho prinútiť nič robiť. A mňa sa pýta, čo má robiť. On jej dokonca kontroluje, čo si kupuje za jej vlastné peniaze!!! Ja neviem, čo jej mám povedať, tak ju nechám aspoň sa vyplakať.
alenka: to je asi tym, ze mas uplne iny typ muza po svojom boku a bud za to rada, stastna prestastna, lebo tych ostatnych je na mrte :-/ a ver tomu, ze takych, co nevedia komunikovat a len sa urazaju a oduvaju na masy
jajaja95: absolutny suhlas
a to ti je k comu taky chlap? nezaraba, neupratuje, nevari...ved to je len pijavica
jemin.....takto nikdy nechcem skoncit. Prosto musi komunikovat! To je zaklad. Ak to nechape, tak o par rokov bude ich domacnost vyzerat ako Severny pol, nebudu spolu spavat a vsetko sa im postupne zruti. Ako dospely chlap by to mal chapat...ach to som asi len ja taka naivna, ze takto to ma fungovat :) Co uz, ostanem v tom rada :) Drzim ti palce
ona sa ho nadovšetko bojí, aj ten notebook, ktorý on teraz využíva, si pôvodne kúpila ona, už sa k nemu nedostane.
problém je, že odmieta komunikovať, uráža sa, odúva sa a podobne.
zablokovat pristup na fb :D Da sa to, staci sikovny ujo, co to ovlada. A plus komunikacia a komunikacia a komunikacia. Prosto si sadnut a dat si spolocne pravidla. Smiesne rady od zeny, co nie je vydata. Ale takto dako by som to riesila ja.... :)