Prečítaj a pomôž

Príspevok v téme: Prečítaj a pomôž
Honey

Možno to poznáš ...

Máš úžasného človeka vedľa seba, výborne si rozumite, dopĺňate sa, sem tam hádka - ako v bežnom normálnom vzťahu..ALE!.. Máš nejaký fakt divný blok a jednoducho ho neoslovuješ miláčik, láska, zlatko ap. Hoci ho miluješ, počkáš, kým to ako prvé povie on a až potom ty..

A teraz babo raď!

asan

"Je to dané spoločnosťou, že to k vzťahu patrí.
Ale ak nemáš ty potrebu ho tak nazývať, on s tým nemá problém, je to váš vzťah, tak načo to riešiť? :)
tralaa dufam ze nanehnevaš že som ta citovala:) presne tak a ked mas potrebu tak mu to povies ,v postielke pred spanim,a nikto do toho nemusi čumak namacat..

Honor

Honey, tak je to len na tebe, a ak prelomíš ľady tak uvidíš ako to pôjde :) Mne sa to podarilo, podarí sa aj tebe :)..uvidíš ako ti potom odľahne ;)

Honey

:) každopádne ďakujem za postrehy a názory. Háčik je v tom, že s tým človekom som už tretí rok a z toho 6 rokov sa poznáme. Tie oslovenia nie sú z mojej strany vnucovane ani mnou a ani mojím okolim-kamošky. Proste to tak cítim a naozaj rada by som mu to všetko povedala.. tak neostáva mi nič iné, len prelomiť vo mne ľady a dobehnúť zameškané :)

wreck

tak ja som opacny extrem a nesuhlasil by som, ze to je dane spolocnostou. bud to v tebe je, mas k tomu sklon, alebo nie. to je cele. tazko sa mi to sice chape, pretoze by som isto umrel do rana, ak by som jediny den nemohol drahej povedat slniecko, krokodilik, alebo nejako inak extremne milo.

uz mi z toho riadne zadrbava aj v profesionalnej komunikacii. ak pisem mail, tak namiesto ahoj lucia napisem ahoj luci, hoci netusim komu pisem. zatial mi to prechadza.

u kazdeho je to individualne. mam kolegu, s ktorym sa bezne oslovujeme ty kokote, tlamo, zebrak :)) a podobne. ale nikdy mu napriklad nehovorim kreten, ani len zo srandy, lebo viem, ze to je pren naozaj silna urazka. lenze to je len take chlapske doberanie sa. neviem si ani len predstavit pripad, kedy by bolo pre mna prijatelne kamoske povedat napriklad, ej ty picka chutnucka, dnes ti to ale sekne.

takze, nemusi to byt problem, ale konkretne mne by to vo vztahu chybalo strasne moc. volat pekne niekoho a byt pekne volany niekym.

'wreck, zaves prosim ta pradlo.' - 'ano, wreckova, uz ho vyberam do lavora'

no neviem teda... :)

Honor

Mala som s tým problém kedysi aj ja. A bojovala som s tým. A vedela som, že to chcem povedať a že to tak cítim, ale nešlo to. Až nakoniec som sa vykašlala na blok, hanblivosť a začala som ho tak oslovovať, vyjadrovala som mu všetko tak ako on mne, a veľmi ho to zaskočilo a potešilo. Lenže ide o to či to chceš a či to tak cítiš. Ja som to tak chcela, preto som zahodila všetky zábrany. Ale nikdy nerob veci ak ich tak necítiš. No ak to chceš tak sa prenes cez to a povedz si ako to tvojho priateľa poteší, je to naozaj skvelý pocit ;)

alenka_maxova

tralaa, presne si to vystihla. Toto su veci, ktore su prosto zauzivane a ako si napisala - dane spolocnostou. Preto ak cih Honey necitis, nie je absolutne nic divne na tom, ze to nepouzivas. Keby si tento svoj nazor prezentovala pred kopou svojich kamosiek, tak ta asi znesu pod ciernu zem. Ale na to sa treba len usmiat a mysliet si svoje. Poznam to, mam s tym neraz problem pri roznych spolocenskych konveniach, ktore masa ludi oznaci za normalne, no ja ich pokladam za nenormalne :)

Tralaa

Je to dané spoločnosťou, že to k vzťahu patrí.

Ale ak nemáš ty potrebu ho tak nazývať, on s tým nemá problém, je to váš vzťah, tak načo to riešiť? :)

My síce máme medzi sebou rôzne, skôr vtipné prezývky ako zaľúbené, ale s vyznaniami lásky atď som tiež tá ľadovejšia a opatrnejšia. Ale len preto, lebo si myslím, že s tými slovami sa nemá plytvať.

Osobne, tiež som ho nikdy nenazývala \"miláčik, mojko..\" skôr používame výrazy \"prd\" ( :D ) pretože mi to príde.. \"divné\"

Anaya

HONEY --- Viem ;-). Môj mi to tiež nevyčíta, myslím, že si zvykol na to, že som taká a to, čo ku nemu cítim, vidí na tom, ako sa ku nemu správam a aká som ku nemu, takže ...Ale viem, podľa seba, že človeku to padne dobre, občas počuť to.