Výživové doplnky a ich vzájomné interakcie

Príspevok v téme: Výživové doplnky a ich vzájomné interakcie
I.ron

Trpím na Epilepsiu spojenú s maniodepresiou ( Lamotrigin a Piracetam ) a Ulceroznu Kolitídu ( Mesalazin - podľa potreby ) ktorá môže byť zodpovedná za nedostačujúcu absorbpciu potrebných látok - to sú tie doteraz zistené.
Ďalej postraumatický stres a obsedantno kompulzívne stavy.
A obezita - nekontrolované prejedanie spojené zo striedavými dietami cca. 4000 Kj za deň každé dva al. každý rok. Naposledy som bol nútený schudnúť 40 kg.

U epilepsie vraj pomáhajú omega 3 ale omega 6 škodia, pomáha taurín, B6, melatonín, zinok, medi je práve nadbytok a škodí, mangán, problémom je vraj aj niečo s dopamínom.

U ulceroznej kolitídy vraj chýba lecitín a pravdepodobne železo a meď ktorých nedostatok spôsobuje chudokrvnosť ...

U epilepsie vraj pomáha dosť zvláštna tuková dieta, ja používam bielkovinovú ( mlieko )

Už pred mnohými rokmi som začal s výživovými doplnkami ( bylinné preparáty ) zopár som vyradil ale mnoho pridal. Neriadim sa konkrétnou značkou ale tým čo je práve v akcii, teda za rozumnú cenu.

Týmito som začal :
ranná šálka zeleneho čaju
Rybý tuk - bral som 1 x najnovšie 3 x
Alicín - 1 x
ženšeň - 1 x
Q10 - najprv 30 teraz 100 mg - 1x
schizandra - pomáha u O.K.S. - 1x
DMAE - vysoko učinný pri O.K.S.
zhoršované piracetamom
Chlorela a spirulina - 2x
Psýlium
Goji kustovnica - cca. 7 g
Prostamol Uno - podľa potreby
Multivitaminy som už konečne vyhodil :)

Novšie :
Lecitín - 1 až 2 x
Múmio - občas
CDP cholín - citicolin + Inozitol - striedavo
L-theanin - striedavo
Yuca - 2 x
Jablčný ocot - 1 x
Pivovarnické droždie - užívam od včera a doslova ma nabili energiou !!!

Tieto plánujem :
Melatonín
Gotu kola - nahradil by som ňou ženšeň
P5P
Ubiquinol 50 mg
Huperzine A - namiesto piracetamu
Vincopetin - namiesto piracetamu
Chelatovaný zinok
Chelatovaný mangán
Taurát horečnatý
Zvažujem - Multiminerals Chelated - zastúpené sú v ňom vápnik, draslík, horčík, železo, meď, zinok, jód a jódové proteíny.
JOALIS ANTIMETAL - detox ťažkých kovov

U týchto som ešte nenabral odvahu :
5HTP - zakúpený - sypaný
Picamilon - zakúpený - sypaný
Sulbutiamin - zakúpený sypaný
L dopa - zakúpená - nebudem užívať
st. Johns Wort - zakúpený - nebudem užívať

Zamýšlať som sa nad týmto všetkým začal, keď som si prečítal, že u cesnaku je kontraindikovaný rybý olej, ano čítate správne.

Ak máte ďalšie poznatky o vzájomných kontraindikáciach bylinných a výživových doplnkov, podelte sa prosím.
Vopred Vám ďakujem.

lombardo1981

Ten už zažil, keď som mu vliezla do témy a dovolila si odpovedať na niekoľkokrát položenú otázku, ktorá zakaždým zostala nezodpovedaná. Uvidíme, či odpovie aj na tú poslednú.

Mňa to ale naozaj zaujíma. Pretože sa tu neustále oháňa farmabiznisom a jeho ovečkami.

lombardo1981

Ako sa nazývajú ľudia, ktorí tvrdia, že graviola je 1000-krát účinnejšia ako chemoterapia? Prisluhovači doplnkárskeho priemyslu? Pretože realita je iná: nonaceózne acetogeníny z jadierok dokážu in vitro (v skúmavke) zabiť bunky niektorých typov rakoviny pečene a rakoviny prsníka...

search: Five novel mono-tetrahydrofuran ring acetogenins from the seeds of Annona muricata

lombardo1981

Sorry, že spamujem tu. (Asi by som sa fakt mala zaregistrovať.)
V RNGho téme: www.zdravie.sk

Detaily 09.02.2016 17:44:32
Rng prosim o radu objednal som si 5 Htp chcem sa spytat mozem to kombinovat s niacinom alebo magneziom a cajom z lubovnika .dik za odpoved .Bager
jozkos61 Detaily 09.02.2016 17:01:41
ešte jedna otazocka RNG prosim, pisal som aj nižšie ale keby sa nato pozrem s psychickej stranky, na tvojej webside som pocital dost o lubovniku, thriptophane a 5htp asi kombinovat to je moc , že ? tak co by si odporučil pri tažšich psychickych problemoch ( prepokladajme že to bude psychika cisto teoreticky keby mamu chcem dostat s brania liekov ci to pomoze mne neviem ale skusim) lubovnik pit 2 az 3 krat denne a kombinovat to s triptohpanom alebo 5htp ??
problem s travenim, divne zavrate alebo divne pocity v priestore, depresie s toho stavu, problemy s travenim bolest krčnej a hlavy, nechutenstvo, nespavosť. dik

RNG Detaily 10.02.2016 19:56:30
Detaily, bez problemov to mozes kombinavat.
Celkove, velmi zriedka sa doplnky nedaju kombinovat. a aj tak nie su kombinacie skodlive. len jedno moze druhe deaktivovat. napr neberes antioxidanty a oxidantami, probiotika z antomikrobialnymi, ale das niekolko hodin pauzu medzi ne.

5-HTP a ľubovník sa nemôžu kombinovať (major contraindication). Obe zvyšujú serotonín v mozgu (toto sa volá synergia). Výsledkom čoho môže by smrteľne nebezpečný serotoninový syndróm.
Tryptofán a ľubovník sa tiež nemôžu kombinovať (major contraindication). Pre ten istý prípad, čiže smrteľne nebezpečný serotoninový syndróm.

Barunka

Mili citatelia,

chcela by som vam touto cestou odporucit stransku
-odkaz odstránený-
kde sa dozvieste o doplkoch zvanych CITAMINI, ktorými sa da skutocne liecit mozstvo zdravotných problemov. napríklad: podpora iminuty, choroby obehovej sústavy, ochorenia pečene, poskytuju i prevenciu pred mozgovou prihodou.....
Ja som uzivam konkretne Vasalamin, ktorým si liecim krcove zili a po 2 mesiacoch uzivania sa u mna prejavuju viditelne pokroky.
Dufam, ze moj typ pomoze mnohym z vas.

anderejgaraj

prosím Vás skúšali ste už niekto výživové doplnky odtiaľto: -odkaz odstránený- plánujem si odtiaľ niečo objednať, tak som zvedavý! ďakujem

AdamKrt

Ked to chces takto multispektralne, tak skus si dat urobit krvny obraz, ale niekolko vysledkov, aby to nebolo ovplyvnene. Trebars 2x do tyzdna, behom 3 tyzdnov.

Jedna vec je, ked mas niecoho nedostatok. Druha vec je, ze sa mozes predavkovat a to tiez neni svanda.

Naviac kazdy vitamin ma primes niecoho - napr. mastenec, celuloza, atd atd. To vsetko je take lepivo, ktore to drzi pohromade a pri vacsom mnozstve a dlhodobom hladisku to NENI VHODNE, pretoze to zatazuje pecen, oblicky....

Dalsia vec je, ze telo si zvyka. Niektore vitaminy extrahuje z potravy a ked mas nadbytok, tak samo ich uz tvorit nebude.

Lepsie je vitaminy doplnat, ale robit si prestavky, aby si telo nezvyko a aj same z potravy ich extrahovalo.

Vhodna je kombinacia zakladnych vitaminov, ktore potrebujes s prestavkami a doplnat hlavne cesrstvym ovocim a zeleninou. Obrovsky prinos su semiacka. Vyhoda je, ze v strave dostanes aj 1000 dalsich latok, ktore potrebujes, kdezto v umelej pilulke len ten jeden. Takze s rozumom, lebo si mozes viac uskodit, ako pomoct.