Škrípanie zubov v spánku, pukanie v sánke

Príspevok v téme: Škrípanie zubov v spánku, pukanie v sánke
*123*

pri nedávnej preventívke zubárska skonštatovala pri pohľade na môj chrup vraj zrejme v noci škrípem zubami. Navyše mi občas pri jedení, zatínaní zubov, zývaní alebo jednoducho otáčaní hlavy(pričom si podopieram bradu rukou) praská v sánke pri uchu.
Čo spôsobuje to škrípanie zubov v noci? Dá sa to nejako odstrániť? Aj to praskanie v sánke?

Tomasko987

Prečítaj si článok - Škrípanie zubami: Ako to riešiť a odstrániť?

Nájdeš ho na tomto webe: zapisnikzubarky.sk

Písala ho zubná lekárka a rieši v ňom - kto najčastejšie škrípe, prečo škrípeme so zubami, aké sú príznaky škrípania zubami a ako sa to rieši.

simka111

ja si myslim že tento problém mohol spôsobiť aj strojček na zuby, zubarka si to neprizna, lebo ved určite nepovie že je to z toho, sama sebe by poškodila.... a ked ide o tú žuvačku čo som žuvala naposledy pred rokom, tak už vtedy som ju žuvala po dlhej dobe a možno to bol problém...

zuzi74

ferotaraba, tak mne povedala moja zubarka, ze aby som si davala velky pozor na to praskanie sanky...a to som sa jej ani na nic nepytala, stacilo ked som zatvarala usta a ona zacula to prasknutie...vraj sa mam vyvarovat velkych sust, aby som nemusela velmi otvarat usta alebo napr. pri hryzeni jablcka...

mia128

ja som to zacala mavat asi pred tromi rokmi, dovtedy ziadne problemy, ale tiez som od malicka skripala zubami a zula som vela zuvaciek, takze podla mna to bude ta pricina

simka111

a vy ste mali tie problemy už skor alebo začali z ničoho nič ????? napr. ja som začala mat problemy pred rokom ked som žuvala žuvačku, potom večer som nemohla poriadne otvorit usta a mala som ich akoby strpnute....

mia128

takze vcera som bola u celustnej orotopedicky tu v TT a v podstate som sa nedozvedela nic noveho. Cize nezut zuvacky, neotvarat naplno usta, setrit sanku. A tiez dostanem nahryzovu dlahu, ktora mi dufam pomoze. Inak mi doktorka povedala, ze to ma velmi vela ludi. Je to proste klb ako kazdy iny a ak je poskodeny tak ho treba asi len setrit, aj ked je to niekedy problem.

Zuvac

Posrata sanka mne to nepretrzite puka a odskakuje nabok pri hocijakom prezuvani, sa len vzdy naserem pri jedeni, tak radsej volim stravu co netreba intenzivne prezuvat, a v poslednej dobe ma jedna strana intenzivne boli nepretrzite a nedoliehaju mi na tej strane zuby, ked skusnem tak je na tej strane co boli medzi stolickami medzera. A ked ju nasilu dokusnem tak to boli fest. Debilne klby. Si dam volaku titanovu sanku ked sa naserem a bude pokoj.

xxy

no mne zase hovorili, ze s dlahami maju celkom dobre vysledky. ze je to bezny problem pomerne lahko odstranitelny - je vsak potrebna dlaha, aby si nezatinala zuby v spanku nekontrolovane, aby sa odlahcil klb.

mia128

inak co som si citala rozne fora, tak vela ludi ma taketo problemy, ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved, ci to vobec niekedy uplne prejde, alebo ci sa s tym proste clovek musi naucit zit.
Mne teda najviac vadi to preskakovanie sanky, akoby ten klb nebol na spravnom mieste, bolesti pri zuvani som zatial nemala. Dufam, ze ta nahryzova dlaha mi pomoze a este som si kupila zelatinu na vyzivu klbov, tak uvidim.