Škrípanie zubov v spánku, pukanie v sánke

Príspevok v téme: Škrípanie zubov v spánku, pukanie v sánke
*123*

pri nedávnej preventívke zubárska skonštatovala pri pohľade na môj chrup vraj zrejme v noci škrípem zubami. Navyše mi občas pri jedení, zatínaní zubov, zývaní alebo jednoducho otáčaní hlavy(pričom si podopieram bradu rukou) praská v sánke pri uchu.
Čo spôsobuje to škrípanie zubov v noci? Dá sa to nejako odstrániť? Aj to praskanie v sánke?

simka111

na začiatku som mala nosit aj cez den, ale teraz len na noc, ja ani neviem povedat naisto či mi praska v klbe ale niekde pri uchu.. hlavne ked pri jedeni kušem, určitu dobu som mala jest len kašovitu stravu, ani teraz by som nemala velmi kusat, ale je to lepšie.. noa už vyše roka som nejedla napr. bagetu alebo som na nezakusila do jablka.. o takých veciach ako sú žuvačky už ani nevravim... :( sanžim sa nejst mekšie veci lebo potom ma tie klby aj bolia a akoby sa zo mnou motalo... no mne tam zohravaju velku ulohu aj zuby mudrosti, bola som s tým už na vyšetrenie.

mia128

ja by som tiez rada vyskusala tu nahryzovu dlahu, rano mavam uplne stuhnute zuvacie svaly a vobec nemozem otvorit usta, za par minut mi sanka akoby znova naskoci na spravne miesto a vsetko je OK. Inak si musim davat pozor pri jedle, pretoze ak velmi zakusnem na pravej strane, vtedy sanka preskoci a je to velmi neprijemne aj to boli.

simka111

ja nosim dlahu na zuby na noc, pomáha to, ale nezabráni to úplnemu odstráneniu zatínania zubov.. niekedy sa rano zobudim na to, že aj ked mam dlahu, tak mam zatnute zuby, inak to pukanie pri uchu pri jedeni je v takom prípade normálne ?????

ferotaraba

to pukanie v klbe ni je nic nebezpecne. ved aj koleno alebo clenok, alebo prsty sem tam puknu, je to sposobene tvarom klby, pevnostou puzdra, a nozstvom klboveho mazu.
ale skripanie zubami sa nazyva bruxizmus, volaco si o tom najdi, na akeho lekara sa mas obratit ohladom toho. napr par ludi co prezilo zrutenie wtc zacali mat problem s bruxizmom..

amanda23

mojick krstnych rodicov kralici skripali zubami, veterinar povedal, ze maju nieco s pecenou a dal im lieky, snad to nebude aj s tebou tak :D

Lulu2011

nervy, stres...ja som si tak zuby zbrusila, ked som mala problemy, tak bolestivo som s nimi skripala a zatinala ich, az sa mi snivalo, ze si ich idem vyrvat, cele dni ma potom bolela sanka, ked som odisla od zdroja svojich nervov, preslo to