Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manželstvo- je v dnešnej dobe prekonaná a staromódna inštitúcia? ano / nie, why?

bingham

Doubledog...dobre napisane hlavne to ako zena potrebuje majetok...to je v podstate zmysel celeho manzelstva

inak je velmi zaujimava reakcia zien...ak muz ide spisat predmanzelsku zmluvu(vtedy sa zeny zacnu vychovarat na nedoveru a nedostatok lasky zo strany muza)

osobne kazdemu muzovi odporucam spravit predmanzelsku zmluvu....vtedy zisi ci ho zena naozaj lubi :)))

doubledog

nie je to prekonane, ved zeny sa nijak nezmenili.

stale potrebuju muzov majetok a jeho pozornost, ktoru formalne potvrdi.

spusta to u nich hniezdiaci a rozmnozovaci reflex.

čerešňa

Žijem v manželstve 13 rokov a za ten čas sme si prešli aj odlúčením, aj nezhodami, ale v podstate sme vždy boli spolu. Neodradilo nás to, že sme si nie vždy rozumeli, nemali spoločné plány a predstavy o živote. No nie sme spolu zo zvyku, alebo kvôli deťom, naučili sme sa žiť s tým, že ani jeden z nás sa nezmení a tolerujeme si svoje nálady, čo väčšina manželov nedokáže. Každý čaká že bude so svojim partnerom celý život šťastný a prvá zlá skúsenosť ho ženie do náruče niekoho iného, čo je vždy začiatok konca. Nie je umenie žiť s človekom ktorý nám vo všetkom vyhovuje, ale umením je z lásky odpúšťať. Manželstvo je posvätné a tak je asi hlúposť pýtať sa či je moderné, alebo nie. Veď jeho podstata sa nikdy nezmení.

sweater*

nemyslim si ze to je smola, co je za tym ze sa ludia rozvadzaju. to je tak ked vyse 50% (tusim :) manzelstiev konci na sude, asi bude niekde chyba... bud v samotnych ludoch alebo mozno nakoniec aj v samotnej manzelskej institucii

alenka_maxova

aj tak za najkrajsie povazujem, ak manzelstvo sudi niekto, kto ho este neprezil :D Ako jasne, mame veeelmi vela prikladov okolo seba a ozme si vytvorit nazor, ale len preto, ze to nevyslo susede, mojej sestre, jej svokre a kamaratke, ktora sa vydala uz 4 raz, to neznamena, ze rovnaku smolu budem mat aj ja :D

alenka_maxova

ono je to len take a bude take, ako to beru ludia. V urcitom zmysle sa vytratili zakladne hodnoty manzelstva a to sa odrazi aj na nasich detoch. Kto vsak chce, dokaze podla mna aj v dnesnej dobe vytvorit plnohodnotne manzelstvo. A cim to je, ze to tak teraz strasne nejde? Tak napriklad jednym z problemov je aj to, ze ludia sa nahlia do vztahov, aby nedajboze neboli sami, nechcu byt stastni sami v sebe, ale cez partnera, rodinu, deti....Rychlo vzplanu a aj rychlo vyhasnu. Nemaju potrebu komunikovat, zaujimat sa o partnera. Vsade su len same poziadavky a chtice. Manzelstvo nie je zdaleka staromodne, to len my sme akysi nevyrovnani, smutni, neveriaci, pesimisti....Nic na nom nie je staromodne. Uz len cakam, ze tymto slovom sa o chvilu bude oznacovat rodenie deti, alebo hoci aj obycajny usmev....

JahO_Odka

Manželstvo sa teraz dosť odsúva :) Baby chcú najskôr urobiť kariéru a chlapi si chcú zase o niečo dlhšie užiť slobodu.
Ja mám 21 rokov... keby som žila pred niekoľkými desiatkami rokov, tak už mám svadbu za sebou a min. 1 decko na krku :D Babička sa vydávala v 14-tich rokoch. Teraz sa niektoré ocitnú v chomúte okolo 30-ky a niektoré vôbec. Taká je doba. Každý sa chce teraz najskôr zabezpečiť a až potom zakladať rodinu.
(... odhliadnuc od rómskych spoluobčanov, ktorých automaticky zabezpečí štát, čiže oni si s bytmi pre rodinu hlavu nelámu, kariéru nebudujú, zázemie taktiež nie. Majú čas venovať sa len početnej rodine)

Najčítanejšie články