vermox tabletky dávkovanie

Juchuchu1133

Skusim ci mi niekto odpise..
Mne doktor na skrkavku psi (toxocara canis) z ktorej vysledky mam hranicne, predpisal vermox 2x denne po dobu 14 dni!!!
V navode ani na internete som sa nikde nedocitala, ze by kura mala trvat az tak dlho. Uz ked som si tabletky brala v lekarni tak sa cudovali ze tak dlho.. pytala som sa ci je to v pohode, odpoved bola ze doktor vie najlepsie... ale neviem ci mu mam verit... ratal to tam predomnou, ze na ako dlho, kolko toho, mylil sa.. predpisal mi povodne tabletky ktore sa uz nedaju zohnat (zentol). V lekarni mu odporucili po mne namiesto nich vermox, on iba zmenil nazov lieku..

Sasaa1781

Ahojte rada by dom prispela mojou skúsenosťou s dávkovaním. Absolútne nestačí dávka že 1 tableta jednorázovo a po týždňoch ako ste písali znova jedna. Nikdy! Ako kedysi mi detská lekárka už sú to roky dozadu povedala tak 3 dní po sebe ráno a večer jedna tableta a po týždni znova 3 dní potom 14 dní pauza a znova 3 dní. Keď som si dala len jednu nezabralo to mala som problémy. Jednoducho dávkovanie nie je dostatočné lebo dávka usmrtí prvú várku no a červy bohužiaľ z vlastnej skúsenosti vedia a môžu preliezť aj so pohlavných orgánov.

dievca11

Doktorka mi potom ešte povedala že keby to dva krat denne davkovanie nezabralo mam prisť o dva tyždne na kontrolu, chcem mať istotu že to už nedostanem :S

paradajka119

uzivat by sa to malo tak, ze dnes 1tbl, ... o 2tyzdne 1tbl. a o 6 tyzdnov (od uzitia prvej tablety) 1tbl. Myslim ze je to tak aj v letaku. Taky postup isto zabera - odskusane. tiez som najskor chytila od deti mrle a uzivala som to naraz, ako si pisala... tiez zabralo...neskor ked som to dostala zas som to uzivala podla tohto vyssie uvedeneho postupu, kt. mi poradila ina lekarka, kt. zastupovala moju. Tym padom sa ti tri tbl. zvysia.