Ja zberám púpavu, žihľavu, skorocel, hviezdicu, občas trocha kostihoja, prasličku, rebríček, mrlík, mätu, medovku, fialku, sedmokrásku, pupenec, slez, potom takú klasiku šalát, špenát, kel, reďkovkové, kalerábové, brokolicové listy, petržlenovú vňať, koriander, pestrec mariánsky, štiav, ďalej jahodové, malinové, černicové, ríbezľové listy a občas aj listy broskyne a slivky. No je toho dosť, a to som určite veľa zabudla a ešte mám doma asi aj dosť takých čo nepoužívam a mohla by som.
Keď chceš zrušiť trávnik, tak stačí na jeseň zrýľovať, v zime vymrzne a na jar vybrať zvyšné korene. Alebo ešte sme to robili aj tak, že sme trávu na mieste, kde sme ju nechceli mať, prikryli na leto starým kobercom, pod ním to vyhynulo a potom tiež na jeseň zrýľovať - vtedy tam už tých koreňov toľko nebude. Ale ja by som nerušila celý trávnik, veď máš malého, môže po ňom behať a burinky môžeš mať aj v tráve - stačí keď sa oň nebudeš starať a budeš tam mať buriniek až-až. A keď pôjdeš s tou miskou po daždi, tak sa aspoň nezablatíš. :)