Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Skinoren kren, poznate to?

deedee

No je to na lekársky predpis, ale ked bude dobrá teta za pokladnou, tak sa možno podarí. ja mam tiež bez predpisu ;)

pentium

da sa kupit skinoren aj volne v lekarni???niektori tvrdia ze nie ,ini ze ano...prosim poradte....mam v tom zmetok:((

deedee

A ked sa vsiakne, možem si dať potom normálne acnekolor a ísť von? (make up nepoužívam) Dík moc za odpoved

deedee

čaute, vie mi niekto poradiť, ako mám tento krém používať?? nemám ho na predpis. neviem, či si ho mam nechať na tvari alebo po nejakom čase umyť. fakt neviem.

wara

malinka asi po takych 2 tyzdnoch...dovtedy trvalo kym sa mi dala plet opät do poriadku lebo predtym ako som ho zacala pouzivat som bola dost vyhadzana...

poliewoocka

Skinoren krém je nehormonálny prípravok určený na liečbu akné. Účinná látka-kyselina azelaová pôsobí proti akné na troch úrovniach, čím sa zaraďuje medzi najúčinnejšie lokálne aplikované prípravky na liečbu akné. Skinoren pôsobí antibakteriálne, protizápalovo a komedolyticky. Normalizuje porušenú keratinizáciu , tým že pôsobí antiproliferatívne a cytostaticky na keratinocyty (inhibuje syntézu DNA ) a tiež ovplyvňuje skorú a konečnú fázu epidermálnej diferenciácie ( inhibuje syntézu proteínov v cytoplazme). Kyselina azelaová účinkuje bakteriostaticky a baktericídne proti P.acne. Antioxidačným účinkom pôsobí Skinoren protizápalovo a zabraňuje tvorbe mastných kyselín. Kyselina azelaová je veľmi účinná v liečbe nezápalových ako aj zápalových foriem akné. Redukuje počet papúl a pustúl a pri dlhšom používaní vedie k rezorbcii nodulov a cýst, čím zabraňuje tvorbe jaziev.
Veľkou výhodou preparátu Skinoren je, že na rozdiel od niektorých iných prípravkov nespôsobuje precitlivenosť na ultrafialové žiarenie pri opaľovaní. Bez rizika vzniku bakteriálnej rezistencie je možné Skinoren podávať dlhodobo. Použitie v tehotenstve a počas laktácie je možné.

Prvé príznaky zlepšenia stavu kože sa dostavia do 4 týždňov. Na dosiahnutie optimálneho účinku je potrebná niekoľko mesiacov trvajúca liečba. Je potrebné bezpodmienečne dbať na pravidelnú aplikáciu Skinorenu. Pred použitím sa musí pokožka dôkladne umyť. Skinoren sa potom nanesie v dostatočnom množstve na kožu a dôkladne sa do nej votrie.
Keďže samotný Skinoren neobsahuje hormóny, môže sa používať na liečbu akné u mužov aj žien bez vekového obmedzenia. Skinoren je vhodným doplnkom liečby akné u dievčat a žien pri súčasnom užívaní prípravku Diane-35. Skinoren zvyšuje účinnosť liečby Diane 35 a pridáva antikeratinizačné, antibakteriálne a protizápaľové účinky k sebostatickému účinku Diane 35. Diane -35 zároveň poskytuje spoľahlivú antikoncepčnú ochranu.