Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schizofrenia, mozno sa uzdravit?

Príspevok v téme: Schizofrenia, mozno sa uzdravit?
J111

Zacal by som asi tak, ze mi cirka pred rokom preskocilo. Neviem, ako je mozne, ze si to uvedomujem, asi mi nepreskocilo totalne. Zacal som pravidelne brat lieky od psychiatricky a takmer uplne som prestal pocut hlavy a vidiet duchovne bytosti, co sa bezprostredne potom dialo. Bolo to sialene. Je mozne, aby som sa uzdravil uplne? Dakujem za Vase rady a skusenosti.

J111

Ja si tak trochu tiez myslim, ze ide o nejake naladenie na frekvencie duchovnych bytosti, ale moja doktorka na to totalne kasle, pre nu je to schizofrenia. Mna momentalne uz netrapia ani hlasy, ani halucinacie, ale dost silne depresie. Ani neviem, co mam robit. Uz som vzal myslim styri antidepresiva, ale efekt som nejako nepocitil. Asi to suvisi so zmenou pocasia, asi bude prsat, hoci to na to nevyzera.
Tie depky su fakt hnusne. Hlasy a haluze su len prechadzkou po ruzovej zahrade.

anjelik

J111, bola som to ja, kto ti napísal, že hlasy vnímaš na základe poklesu energie a vyladenia sa na "iné svety." :o))
Jediný problém je, že keď sa ty vyladíš na iný takýto svet, presunieš tam celé svoje vedomie a ak nemáš dostatočnú silu, môže sa stať, že sa už nedokážeš vrátiť späť. A tu po tebe ostane iba telo so základnými telesnými funkciami,ale ľudovo povedané bez duše. Kóma sa to odborne nazýva. To je to nebezpečenstvo, ktoré hrozí a pred ktorým ťa varujú. Púšťať sa do komunikácie s vyššími bytosťami je preto nie veľmi vhodné, to si radšej píš tu so živými na fóre..ako je možné, že oni sú múdrejší, čo tu zase až tak moc nehrozí...:o))), ale to vieš, moc si nenavyberáš...:o))

ATIDE/ESMERA

Schizofréniu vraj možno dostať aj napr. ak človek počuje pri sebe silný, ale silný zvuk niečoho , mne sa to raz stalo, na chvíľu som prežila ako schizofréniu, že mi šibalo, počula osm tisíce hlasov a videla postavy, ale potom sa to neopakovalo, ale bála som sa o seba, najpv som si to nepamätala, no potom to zmizlo samo:D Ďakujem za to Bohu dodnes, sú to vážne veci, psychika aj halva a tak, a ľudský mozog je nepredvídateľný...Ak máš schizofréniu, J111, tak vraj sa to dá liečiť, ale neviem, či niekedy úplne

J111

V globale mozem byt s liecbou spokojny, stav sa mi zlepsuje, ide to sice pomaly, ale predsa. Ked porovnam zaciatky s tym, co je teraz, tak je to neporovnatelne.

vebe

Scizofrenia je ochorenie, ktore sa neda vyliecit, ale daju sa ovplyvnit jeho priznaky a liekmi sa da pacient udrziavat v stave, ze je bezpecny sam pre seba a svoje okolie. Pri tychto ochoreniach nejde o narusenie intelektu - dotycny moze mat aj velmi vysóke IQ, moze byt schopny velkych intelektualnych vykonov. Problem pri tychto ochoreniach je porucha vnimania spracovavania a tiez interpretacie podnetov z vonkajsieho okolia a teda aj reakcie na tieto podnety. Nemozem si pomoct a neber to v zlom, ale z tvojich prispevkov a reakcii v roznych temach je zjavne, ze mas problem vnimania, spracovania aj interpretacie veci, preto su tvoje reakcie take ake su. To ze ovladas jazyky, vies prekladat, to je v poriadku, ved tvoje IQ nie je narusene. Uzivanie liekov od psychiatricky by malo tebe aj tvojmu okoliu pomoct s tebou tak nejak exsistovat. To je take laicke vysvetlenie, preco su lieky pri schizofrenii dolezite. Nespravne spracovanie udalsoti a informacii moze viest u tychto ludi k nepredvidatelnym az nebezpecnym reakciam.