Ahojte, môj syn má desný dráždivý suchý kašel, taký suchý...Od včera celý deň kašle, a v noci sme kvôli tomu skoro nespali, a doteraz ho to neprešlo, strašne kašle. Má aj zapchatý noštek a soplíky. Mám s ním ísť k doktorovi? Horúčky nemá, a podávam mu Robittusin , spolu s pastilkami, na ukľudnenie kašla. Ale mám taký pocit, že to nezaberá...Nemáte nejaké rady na ukľudnenie kašla, také skutočné? Že naozaj pomôžu? Som zúfalá, že neviem ako pomôcť synovi, má tri roky. Celé telo si tým kašlom vysilí...Ďakujem za rady
Desný dráždivý kašel
Oprava, pozeraj pod rng.nazory.eu pod hlavickou infekcie.
Tam rozni lekari pisu,. preco ustne brane atb nie su casto odpoved na zapaly hornych dychacichj ciest.
Preco ustne brane atb su casto neucinne alebo dokonca podporia rozne mikroby pozri na rng.jecool.net pod hlavickou "infekcie"
Doplnim o odhlienovace
NAC , dospela davka 2 x 600 az 1200 mg
serrapaptaza davka 3 x 120 000 IU
Odhlienenie znamena skvapalnenie hlienov, rozriedene, aby sa telo pomocou nich mohlo ocistit od infekcii, ktore hleny z tela vynesu.
Odhlienovace zaroven odmaskuvavaju rozne zamaskovane infekcie, ktore sa nedaju znicit, lebo kvoli maskovaniu do nich rozne antimikrobialne nevedia preniknut v dostatocnom mnozstve.
Roztok citricidalu sa da urobit aj do kokosoveho oleja, nielen vody. To iste mnozstvo kvapiek, ako do vody.
Kokosovy olej nestipe v nose, ako cista voda, naviac nedovoli slizniciam vyschnut, ani hlienom vyschnut, a tak zostavaju tekute a clovek ich moze vylucit, spolu s mikrobami a toxinami, co sa v nich nachadzaju.
Kokosovy olej je aj mierne antimikrobialny , najma protiplesnovy a mnohe infekcie zijuce z hlienov su prave plesnove a kvasne kultury
ten suchy kasel je vlastne preto, ze tie hlieny su tak huste a nalepene na tych dutinach a nemozu sa uvolnit. Lekarka mi nato radila aj nosovu kanvicku , naliat vincentku a nad vanou naklonit hlavu, zapchat jednu dierku a do druhej vylievat , to je tarzceny postup, ale malemu dietatu by som to sotva dokazala spravit...Tak striekame spreje a inhalujeme.. Teraz mala dcerka mesiac suchy drazdivy kasel a nezaberalo takmer nic, antibiotika uz vobec nie.
detske suche kasle su najcastejsie sposobene hustym hlienom nie na dolnych dych. cestach, ale hornych - nosohltan. Treba vela preplachovat dutiny nosne morskou vodou v sprei, inhalovat Vincentku, my mame detsky inhalator kompresorovy a to jedine v tychto stavoch zabera. Na suchy kasel Robitusin, Stoptusin, alebo Pleumolysin /iba jeden/, lekarka niekedy predpise Promethazin. Ak kasel je uz mokry tak Sinupret - alebo silnejsi Solmucol prasok, aby sa tie hlieny pohli. Vhodne su aj sirupy Mucoplant, Mukonasal, vsetky na M - su na vykasliavanie...A vela pit.
Jedine čo môžem odporúčať je čaj s bravčovou masťou :) do jednej šálky čaju dajte lyžičku bravčovej masti. Môžete si myslieť že to otrasne ale vynikajúco to upokojí kašeľ :)
ja neverim v tabletky :D mam 23 rokov a kasel u mna pretrvava od dectva fajcim asi 7 rokov ale minuly tyzden som moj horucku nadcha ... klasicka chripka som to prechodil a teraz chytam zachvaty kasla a pokial sa nenapijem tak stale kaslem neviem aketo antibiotika uzivam ale skor mam pocit ze sa to zhorsuje a nemam naladu ani cas chodit po doktoroch a skusat ake lieky mi zaberu dnes som vysadil anbio a skusim pivo to mi dost casto pomohlo ale ak nie mozete mi poradit nieco z domacej lekarne bez chem prisat tkz lieky od starej matere dakujem :)
Nám vždy na kašeľ zaberie Hedelix. Malá ho veľmi dobre znáša a keď je chorá už si ho sama pýta. Je prírodný, na tom si veľmi zakladáme. Uľaví aj od dráždivého kašľa.
Určite však navštívte lekára. Skoré uzdravenie.
ahoj my sme na tom rovnako ale antibiotiká odvčera pleumomysin fenistil a pamycon a ide ju chvílami zadussiť a už máme aj zvyšenú teplotu zajtra asi idem k doktorke či nám dala vobec dobré lieky
ahoj, moj maly ma to iste! Bohuzial. Davam mu take cucacie tabletky, volaju sa Isla, su na kasel, na bolest hrdla. Skus ich. Nam sa vcera pridala aj teplota, takze Nurofen a ked to neprejde, zajtra utekam k lekarke, ach jo....a terz je tak krasne vonku.