Desný dráždivý kašel

Príspevok v téme: Desný dráždivý kašel
deniki

Ahojte, môj syn má desný dráždivý suchý kašel, taký suchý...Od včera celý deň kašle, a v noci sme kvôli tomu skoro nespali, a doteraz ho to neprešlo, strašne kašle. Má aj zapchatý noštek a soplíky. Mám s ním ísť k doktorovi? Horúčky nemá, a podávam mu Robittusin , spolu s pastilkami, na ukľudnenie kašla. Ale mám taký pocit, že to nezaberá...Nemáte nejaké rady na ukľudnenie kašla, také skutočné? Že naozaj pomôžu? Som zúfalá, že neviem ako pomôcť synovi, má tri roky. Celé telo si tým kašlom vysilí...Ďakujem za rady

majdik

moj 3 rocny syn mal podobne problemy - hrozivy suchy kasel. Mal to z plneho nosa - ako mu to stekalo do krku. U nas na noc zaberaju sinecod kvapky - rychlo ucinkuju a chlapec se vyspi. Cez den davam cibulovy sirup. Nurofen a sinecod su nase stalice v lekarnicke. Ale hlavne je odsavat hlieny a dobry je aj Quixx sprej.

RNG

majoran a oregano obsahuju antimikrobialne esencialne oleje ako thymol a carvacrol. Carvacrol je radove ucinnejsi, ako thymol. Preto sa dnes extrahuju z divokeho oregana oleje, ktore maju vysoky obsah carvacrolu.
Ucinna davka pre dospeleho je 3 x 200 mg carvacrolu, pre deti podla vahy prepocitane menej. Najlepsia forma je entericky pokryta kapsula, ktora nepali v ustach, hrdle a zaludku a rozpusta sa az v crevach.Nie je len antimikrobialna a protiplesnove, ale aj odhlienovac.
Co sa tyka cibule, obsahuje surova antimikrobialny alicin, zialbohu je aj zaroven prilis drazdivy a varom sa znici. Ale cibula obsahuje aj antihistaminicky quercitin
Dospela davka quercitinu proti vzdusnym alergiam je 3 x 500 mg .

Na GSE do nosa odporucam 6 kvapiek do 100 ml vody, 3 kvapky maximalne do 30 ml flasticky s kvapatkom.
Na pitie je davka pre dospeleho 60 kcapiek do litra vody, pit po malych glgoch rozlozene na cely den(tj flasu nosis so sebou a glgnes si kazdu 1/4 az 1/2 hodinu) Privelka davka naraz moze znicit aj uzitocne probiotika v crevach.

Ivka 1

Po podaní ATB sa telo potrebuje zotavovať aj viac ako rok a ak sa lekár "netrafí do správnych ATB", predpíše ďalšie a ďalšie,čím sa veľmi oslabuje imunita dieťatka. Veľmi dobrá je kombinácia kalciového sirupu a Solmucolu, Mucosolvanu ak sú priedušky zahlienené. Ak sa jedná o suchý dráždivý kašeľ- veľmi dobrý je Robittusin na suchý a dráždivý kašeľ. Z prírodných domácich receptov : cibuľový sirup, cibuľový čaj s feniklom ,majoránkou a trochou oregána.Pokiaľ je možné, vyhnite sa počas liečby podávaniu mlieka aby sa organizmus opätovne nezahlieňoval.

smajka

Ahoj. Prechádzala som také dačo s malým veľa krát. Kým som nemala doma net, vkuse som lietala ku doktorke a "trebalo antibiotiká" dookola. Jeden kolotoč. Pred cca dvomi rokmi keď to mal som si povedala dosť. Kúpila koloidné striebro a začala každú cca hodinu striekať do nošteka. (Malý mal vtedy 5 rokov) a cez deň som podávala v menších dávkach do 1000 mg vit. c. Keď bol kašeľ fakt hrozný, dala som mu v noci polovičku dithiadenu. Toto sme nejak vydržali a odvtedy môžem poklopať. Získal imunitu a liečim ho stále rovnako. Antibiotiká sme nepotrebovali už 2 roky. Dokonca keď má teplotu do 38, nikdy sa mu ju nesnažím zbyť, len mu vtedy podávam viac tekutín a celaskonu a teplota mu rýchlo klesne. Držím palce.

google

toto som našla na nete
GSE/NutriBiotic ®
Z certifikovaných ekologicky pestovaných Grapefruit v Nefiltrovanej formule, GSE Tekutý koncentrát obsahuje Citricidal ®. Citricidal je prírodný kvartérne zlúceniny syntetizované zo semien certifikovaných ekologicky pestovaných grapefruidov. Výrobny proces premiena grapefruity bioflavonoidy (polyphenolics) do extrémne silnej zlúceniny, ktorá bola preukázaná velmi úcinné v mnohých aplikáciách. Citricidal používa zdravotníctve na celom svete ako výživný servis pre fyzické osoby v urcitých zdravotných problémov.
!
Zlozenie Rastlinny Glycerín (67%) a Citricidal ® (33%)
POZOR Nevkladajte do ocí. Nepoužívajte v plnej sile do uší, úst, nosa alebo akékolvek citlivéj oblasti. Ak dôjde ku kontaktu oplachnite vodou najmenej 10 minút. Dráždivost je docasna a moze trvat 48 hodín.
Pouzitie Vnuterne Odporúcané užívanie: 3 - 15 kvapiek zmiešané v 5 oz / 147 ml vody alebo štavy 2-3 krát denne, s jedlom alebo bez jedla. Deti (5 rokov a starší): 1-3 kvapiek zmiešane v 5 oz/ 147 ml štavy 2-3 krát denne. Nepoužívajte plnej sily v ústach.
Hrdlo kloktadlo 3 kvapky GSE do malého (3 oz./ 88 ml pohári vody. Kloktat niekolkokrát. Použite tak casto, ako je potreba. Vždy v zriedenej podobe
Usne cistenie Dôkladne premiešajte 1-3 kvapky GSE s 1 oz /29.5 ml glycerínu alebo alkoholu. Aplikujte 1-2 kvapky tohto roztoku v postihnutomch uchu 1-2 krát denne. Použite tak casto, ako je potreba. Nepoužívajte plnej sile v ušiach.
Nosne Cistenie: (iba dospelí) 1 kvapku GSE sa 2 oz / 59ml vody. Použite ocné kvapkadlo na nosne dierky. Naklonte vašu hlavu dozadu a uvolnite pouzite kvapka do nosa. Otocte hlavu dopredu a nadol Takto umozni roztok do nosovej priechody. Vratit hlavu do normálnej vzpriamenej polohy to umožnuje nosny priechody pre odvodnenie.Nevdychujte cez nos pocas tohto procesu. Vždy v zriedenej podobe.

deniki

Čo je to GSE? Doktorka mu dala KLACID, vraj je to začínajúci zápal priedušiek. Potom ho pošle na noso-krčné a na vyšetrenie alergií. Tak uvidíme... :-(

RNG

Ak sa jedna o bakterie, kvapkaj mu do nosa roztok GSE, 3 krat denne v leze, s hlavickou zaklonenou co najviac dozadu. To je najucinnejsie na rozne mozne nakazy, ktore sa mozu zdrzovat aj mesiace v prinosnych dutinach a odtial sa dostavat z hlienami na mandle, do hrdla na priedusky a pluca. Ziadne ustne brane lieky nemozu nakazu v prinosnych dutinach potlacit.
Na odhlienenie je dobre brat oreganovy olej, dospela davka musi obsahovat 3 x 200 mg carvacrolu, detska podla vahy prepocitane menej.