Je mozne,aby sa nestastie vo vztahoch prenieslo z matky na dceru?

Príspevok v téme: Je mozne,aby sa nestastie vo vztahoch prenieslo z matky na dceru?
lux_2

Ahojte :) Moj problem,ako uz vyplyva z nazvu je taky,ze sa mi vo vztahoch s muzmi proste nedari.Okolo seba mam par najlepsich priatelov a potom dalsich skvelych kamaratov a znamych.Co sa tyka vyzoru,myslim si ze som atraktivna,napriek tomu si v poslednej dobe malo verim.Som spolocenska,mila a starostliva aj ked tvrdohlava a sem tam naladova:P..Pri chlapoch natriafam na stale tie iste typy,ktore niesu schopne sa viazat,len vyuzit a potom sa nestarat..Moji rodicia su rozvedeni a mamka si prechadza tym istym problemom..Nepoznam zenu ktora by mala vacsie srdce ako ona a napriek tomu ju stastie v laska obchadza.Myslite ze je to nieco so sa \" dedi \" z matky na dceru? Alebo je to proste len smola neviem:)..Raz som sa na tuto temu rozpravala s najlepsimi kamaratmi,ktori sa mi neboja uprimne povedat svoj nazor a sami to tiez nevedeli pochopit,preco som stale sama..Mam 20 rokov,tesim sa zo zivota,malickosti len mi chyba niekto,koho by som mohla milovat ..:)

kafe

lux, ja poznám teóriu, ktorá hovorí, že v rodine sú ľudia navzájom spojení na duchovnej úrovni. Ak niekto z predkov v minulosti spravil niečo zlé, priškrtil tým prívod energie (lásky) pre svojich potomkov a v istej oblasti ich života (fyzickej i psychickej) sa im nedarí/sú chorí. Tí potomkovia sa podvedome, na duchovnej úrovni snažia pomôcť svojim predkom napraviť ich chybu, pritiahnu si do života rovnakú situáciu/problém, ktorí sa v rodine opakuje až dovtedy kým sa nevyrieši správne, aby tá energia v rodinnom strome zas mohla prúdiť.
Mne to dáva zmysel a všimla som si to už skôr - v niektorých rodinách je to šťastie a spokojnosť dedičné z generácie na generáciu. A v iných sa opakujú rovnaké problémy. Nemusí sa to prenášať len z matky na dcéru ale až 7 generácií dozadu - z praprababky na vnučku. Funguje takto nejako osud? Je to vysvetlenie, prečo sa človek má správať podľa nejakých mravných zákonov? Aby nekazil život svojim potomkom?
Rozhodne je to veľmi zaujímavé.

alenka_maxova

lux, praveze som to myslela tak, ze vobec cez pismenka na mna neposobis ako niekto, kto by sa isiel zblaznit len preto, ze nikoho nema. Praveze si myslim o tebe, ze si velmi zive, vesele a usmiate dievca, ibaze ti chyba este ta tvoja "polovicka" :) Ale to pride samozrejme.. ;)

lux_2

alenka_maxova
v niecom mas urcite pravdu,ze sa tie motivy spravania prenasaju z detstva neskor do zivota.A jasne,mozno tu z mojich slov vyznie ze si neuzivam zivot a kazdy den sa trapim a rozmyslam len nad tym-nieje to vobec tak,ale tak sem tam pocitujem tu potrebu mat niekoho pri sebe,aj ked som este mladucka no :) ..a co sa tyka teba,drzim prsty,aby to bolo take krasne aj nadalej :)

zdradca
s tvojim nazorom totalne suhlasim,preto mam asi najradsej stare filmy,pri vsetkych tych vyhodach dnesnej doby,to ze muzi stracaju zaujem bojovat o zenu a zas naopak zeny si nevazia svoju hodnotu je jedna obrovska nevyhoda:)

alenka_maxova

nenazvala by som to "dedenim"...no stav, ktory opisujes, existuje. Nie som psycholog a neviem sa odborne vyjadrovat, skusim zhrnut len to, co si myslim. Dieta od malicka vyrasta s rodicmi, ktore ho neustale ovplyvnuju. Preberame mnohe, mnohe vzorce spravania nasich rodicov. Mozes si povedat, ze je to blbost, ale casom sa tak isto mozes pristihnut, ze mas takmer na vlas rovnake spravanie ako tvoja mama. Nie vo vsetkom, ale ze na iste veci reagujes rovnako. Je to prosto v nas, tak sa vyvijame. To mas tak ako vplyva na dieta harmonicka rodina, tak nanho vplyva aj rozvratena rodina. U teba je tiez mozne, ze nieco mozno robis nespravne, tazko povedat. Z tvojich pismenok mam vsak pocit, ze si este mladucka a problem je len v tom, ze jednoducho si este nestretla toho spravneho chlapa. Podla mna nerobis nic zle, jednoducho sa treba prestat zaoberat tym, co nemas. Ver mi, mala som ten isty "problem", tiez som bola dlhsiu dobu sama a nikto to nevedel pochopit :D Len ja jedina som si z toho nic nerobila, uzivala som si zivot a kazdy vecer som si pred spanim som "na dialku" pozdravila svojho mileho, ktoreho som sice este nepoznala, ale vedela som, ze "tam kdesi" existuje :) Dnes ho uz mam pri sebe a .... :) je to krasne :)

pravy huhu

Vacsina zien zas ale nestoji za to, aby ich niekto dobijal. Neviem si predstavit, ze nejaky muz je 10 hodin v praci a potom ma este chut nejakej narcistickej buchte, ktora vidi len seba,aka je pekna a behat za nou. A zien je viac, ako muzov, cize iniciativa sa preniesla teraz viac-menej na ne.

zdradca

a este poznamocka necakaj kym ta bude nejaky dobijat
stan sa amazonkou a daj sa na lov ty,ako zeny mate vela zbrani a prefikanosti
vela stastia
vseobecne plati nikdy si neber zenu co ti hned da tie naj baby sa schovavaju sedia za netom a placu nad vlastnym osudom
vyjdite vonku je vela chclapcov co by vas na rukach nosili len ste sa pred nimy schovali
preto je viac vonku chalanov tych ,, nanic do vztahu ,, svet je velky

zdradca

lost mas pravdu suhlasim ze zeny nejak rychlo podlahnu
problem je ze muzi uz niesu gentlmeni a zeny niesu zenami,myslim niekedy muzi sa snazili viac o srdce zien ved kvoli zenam sa viedli vojny staci si pozriet stare filmy.
zena je ako pevnost ak sa da lahko dobit tak po vydrancovani je len jedna s trofeji.ale ak ju musi muz dobijat a taktizovat je preneho zaujimavejsia ale dnesny muzi jasne nie vsetci spohodlneli a plati nedas ty,da druha a zivot ide dalej
to je moi nazor

Fero M.

To iste mala byvala ale islo o to ze bola do zivota poznacena otcom ktory doma jej mamu bil a pil.

Vstko je na tvojej mamke a na tebe ako si zariadis zivot a na tom ci sa nad veci povznesies alebo nie. Ak chces zit a dobre a mat dobreho priatela tak budes mat. Ale ak to budes riesit a budes zamracena tak aj taky ludia budi okolo teba.
Hlavu hore a neries hluposti o dedeni smoly, lebo vsetko je len uhol pohladu.

xy:)

a poznas taku vetu, ze kazdy je sam tvorcom svojho stastia? je jedno ake velke ma kto srdce, zalezi ake ma kriteria pri vybere partnera. niekde nie je zarucene, ze dobri ludia budu mat dobrych partnerov, a ze zli skoncia sami. inac, mas 20 rokov, na vyriekanie nejakych vseobecnych nazorov o nestasti v laske si prilis mlada, kebyze mas 50 a povies to, vtedy by to bolo na zamyslenie. skor by som zhodnotila svoj narok na partnera, ake typy si vyberas, ci nie si zatazena na zovnajsok a pod. no a ak na nic neprides, tak pravdepodobne to bude len nahoda, ze stretavas samych debilov.

lost

to ano, ale takmer absolutne uplne vzdy je mozne ich zlomit, lebo tam hra rolu princip lovu - ak je korist pridraha, pojdem po inu..
iba mizerne percento ludi ma schopnost a trpezlivost lovit korist vecne, len za ucelom "som ulovil"
teda taka metafora na jaskynneho muza co lovi mamuta..
tak isto podla mna funguje muz co chce ulovit zenu na docastnu srandu.

nemysli mze "chyba je v zene" ale nemala by tak lahko podlahnut :) ja byt zenou, tak testujem muza az za hranicu fyzikalnych moznosti, za hranicu pricetnoti a normality, pretoze si myslim, ze ak muz zenu chce, tak odola a ten co o nu skutocne nestoji, tak sa vzda a pojde po inu..

i ked, tolko teorie, prax je narocnejsia :)