Svrab

Príspevok v téme: Svrab
Fero M.

Ako normalne ma asi urve... Sestra dostala nieco od kamosky, potom nakazila mamu a teraz mam na nohe nieco aj ja.
Je mi neskutocne trapne a ponizujuce a ani neviem ako to povedat priatelke. Mame spolu stravit 3 dni na chate a akoze....

Mam nejake vyrazky iba na clenku pravej nohy asi 4 aj to len take jemne zacervenane ale neviem ci jej to povedat aj ked viem ze musim len ehm...

Ma s tym niekto skusenosti??

Súvisiaci obsah

valesulttte

Ivermectin bez predpisu - euhealth247.com Pomohlo mi to. ja som mal nedávno tiež jednu skúsenosť so svrabom. Dostal som sa z toho za cca 2 týždne.

anju

ja mam nejaku taku virasku na penise a nemozem kvoli tomu mat pohlavny vstyk s mojou priatelkou pls pomozte mi uz to hevydrzim :(((

phussion

...ja som mal nedávno tiež jednu skúsenosť so svrabom. Dostal som sa z toho za cca 2 týždne, ale dalo mi to zabrať... Takže by som len chcel poradiť tým, ktorí to teraz čítajú a majú problém so svrabom. Ja som sa z toho dostal aj bez toho, aby som išiel k doktorke, no musel som pobehať pár resp. veľa lekárni, kým som zohnal sírovu masť. Napokon som ju zohnal, tak som si tou masťou každý deň mazal celé telo. Bolo to dosť nepríjemné zaspávať s pocitom, že máte na sebe smradľavú masť... No vydržal som to. Sírová masť samozrejme pomáhala, no aj napriek tomu ma po namastení a zaľahnutí pod paplón začali šialene svrbieť nohy. Nedalo sa to vydržať a musel som sa škrabať, aj keď som nechcel. :D Potom ma napadla jedná vec, že si to svrbivé (už aj mierne zodreté) miesto natriem alkoholom (ja som mal nejakú cca 50%-nú pálenku). A to bola vec, ktorá má zachránila. V momente, keď som si to natrel alkoholom, začalo to trochu páliť, no v momente to prestalo svrbieť. Neviete si ani predstaviť akú radosť a úľavu mi ten nápad s alkoholom urobil. :D Takže týmto chcem vám ostatným len poradiť, aby ak sa chcete okamžite zbaviť svrbenia, tak použite alkohol - nejakú silnú pálenku. Neviem síce, či ten alkohol tie zákožky zabíja (pravdepodbne áno, alebo ich aspoň opije :D ), no viem, že to svrbenie v momente prestane. A ak náhodou začne zase trochu svrbieť, tak to treba zase natrieť alkoholom, kým to svrbenie neprestane úplne. Hlavne majte pevné nervy a samozrejme najlepšie asi bude, ak navštívite kožného lekára, ktorý vám predpíše buď sírovu masť, alebo účinnejšiu zbraň, ktorá je iba na predpis, väčšinou s obsahom Permetrinu. Behom cca 14-tich hodín by mali byť zákožky zničené - aspoň tie na vašom tele a v koži. Tie zákožky na posteli, na oblečení a pod. treba buď odstrániť (vyprať pri vyššiej teplote), alebo zmeniť izbu a nechať tú izbu so zákožkami v karanténe (nevyužívať ju) na cca 5 dní, aby tie zákožky zomreli od hladu. Potom by už malo byť všetko OK.

Ivka 1

Sestra mala diagnostikovaný svrab ? Tie pupence na nohe môžu byť alergická reakcia na gumu na ponožke : Skús si pozrieť:primar.sme.sk ale pokiaľ to nemáš inde len na nohe a nebude sa to rozširovať, tak asi o svrab nepôjde.

lllll

Ahoj. Môže to byť aj svrab. My sme mali toto isté. Len sa mi urobili nejaké ako štipance na bruchu, 2 na ruke, 2 na členku, 3 na kolene a potom aj nad zadkom. Dcere 2 na členku a mame 2 na bruchu. A kožná povedala,že je to svrab. Tiež ma to len 1x svrbelo, dokonca ma tie na bruchu ani nesvrbeli. Ale v šoku a záchvate paniky sme sa natreli tou masťou ale nielen na tých miestach ale celé telo!!! lebo sa to nevyhubí. Ono to máš v celom tele (asi), tiež sme prali, žehlili, čistili atd. asi týžden vkuse, akurát som o tom písala tu včera, lebo ešte dodnes ma niekedy začne štípať a svrbieť koža po tom natieraní a to bolo už pred pol rokom, aj dcéra ma ekzém odvtedy...Takže tiež neviem, či to bolo ono či nie, ale asi by si mal niečo aspon naznačiť priatelke, že ste niečo chytili, pritom to môže byť kľudne niečo iné, z prachu aelbo čo hoci ked to chytáte jeden od druhého, tak ??? Ale ono to má vraj svrbieť hlavne vnoci a riadne až tak, že sa vraj škrabeš odušu....my sme sa tiež tak neškrabali ani nič a predsa nám povedala jedna z 3 kožných čo som obehla, že to vyzera na svrab...a tiež to nik iný nedostal a to mám manžela, mama tiež a u nás vtedy spali kamoška s deťmi....Takže je to taká záhada.

Fero M.

Tak mamke sa to rozsiruje a sestra uz nema nic a oco ani nemal a to spi s mamou.
Doma sa vsetko popralo na 90tke. Ja to mam len na clenku a nikde sa to nerozsiruje a nosim radsej ponozku aj v noci aby som to netrel o druhu nohu atd...
Svrbelo ma to asi jeden den a uz nic... Neciem ci to nemam od spotenej nohy lebo to mam presne tam kde je vrchny kimec na ponozke teda ta guma co obopina nohu. A natieram to nejakym kremom na svrab.
Mamca ma tu prestrasila docista...

Ivka 1

Fero podľa mňa to svrab nebude. Svrab sa prejavuje hlavne veľmi svrbivými vyrážkami v oblasti podbruška, pohl.orgánov a postupne sa šíri po celom tele.Sleduj,či sa to nebude rozširovať ďalej , prípadne si kúp v lekárni tekutý púder.