Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Analog wobenzymu - RNG

Príspevok v téme: Analog wobenzymu - RNG
AlexSandra

Chcela by som sa vas opytat, aky enzymaticky doplnok stravy by ste doporucili? Nieco podobne ako wobenzym, alebo, samozrejme, ucinnejsie. Alebo vytazky bylin s protizapalovym ucinkom. Vdaka

PS: Kedysi som si myslela, ze Candida je najhorsia vec, co ma mohla postretnut. No teraz mam uplne iny problem. Od chladu ma vzdy rozboli podbrusko (zrejme VAJECNIKY), hoci som teplo oblecena. Ked som to mala minule, sono bolo ok, ziaden zapach. vytok, ziadna horucka. Netusim, co to moze byt. Chcela by som sa vyhnut lekarom, uz som ich pobehala dost, nikdy na nic neprisli a teraz som v usa, bojim sa toho uctu :/

RNG

Swansom je podnikatel a vyraba vsetko, co su ludia ochotni kupit.
Dokonca predava aj vyrobky z inych firiem, ked dopyt nie je dostatocny na to, aby zacal vyrabat svoje vlastne.
Co sa mi na Lee Swansonovi ale paci, ze nema premrstene ceny a spolupracuje s mnohymi alternativnymi lekarmi, takze ma velmi skoro vsetky najnovsie vyrobky. A ma viac kvalitnych vyrobkov(vysokoobsaznych) nez vacsina inych vyrobcov.

AlexSandra

Cize pomlety pakoren ako taky nie je na bohvieco uzitocny (?) Preco ho Swanson vyraba? Ma nejake ine ucinky?

Vita Logic - Anti Inflammatory formula, ma zmysel to kupovat? (zenske pohl. organy, krize)

Dakujem

RNG

Kurkuma/turmeric/curcuma longa je bylina, pakoren ktorej obsahuje aktivne latky curcuminoidy, zlte farbivo.
Ked ja tu hovorim o curcumine, hovorim o vytazku z kurkumy,ciste curcuminoidy (90 az 100%), nie o mletom susenom pakoreni.

AlexSandra

Este by som mala otazku ohladom curcuminu.

Curcumin c3 alebo Curcumin 95 su radovo drahsie nez obycajny curcumin, kde v zlozeni je iba curcumina longa. Tipujem, ze je aj vyrazny rozdiel v ucinkoch. Je to tak?

RNG

Podla toho, co tie kapsule obsahuju. Na pancreatin napr radim az 3 x 2 gramy na prazdny zaludok, dokonca pri rakovinach aj viac.
Ja osobne beriem Digest Platinum 2 kapsule rano na precistenie tela na prazdny zaludok, a obcas, najma s vacsim jedlom beriem 1-2 kapsule, samozrejme si doplnam zaroven aj kyseliny.

RNG

Enzymi sa neporovnavaju na gramy ale na enzymaticku ucinnost.
Napr 200 mg enzymu pancreatin 8 x ma ucinnost 8 krat taku ako ako len pancreatin bez koncentracie.
Platinum digest sa da porovnavat s roznymi pamkreatickymi zlozkami podla aktivity(FIP, IU atd), ale obsahuje aj zlozky, ktore v pancreatine vobec nie su . Okrem toho, ked nie je pancreatin ochraneny enterickou kapsulou, velka vacsina z neho sa v zaludku znici zaludocnymi kyselinami, kdezto vacsina rastlinnych a fungalnych zloziek napr v zmesi Digest Platinum sa zaludocnymi kyselinami nenicia, tj absorbuju sa z prazdneho zaludka v plnej sile do krvi.

Kazda ucinna aj neucinna latka a rastlina je zazrak stvoritela. Ale na antimikrobialnu ucinnost musis napr v petriho miske dokazat ucinnost roznych koncentracii(v ppm=mg na kilogram/liter)na rozne mikroby.
Nuz a tam je cordyceps dost slaby, napr v porovnani s citricidalom, carvacrolom z oreganoveho oleja alebo oleuropeinom z extraktu z olivovych listov.
A to bez ohladu, co si prof. Patocek o tom mysli. To je nie vec nazorov "autorit", ale faktov a cisel na inhibiciu roznych mikrobov.
Cordyceps ma ale vysoku aktivitu v tele ako adaptogen, tj posilnuje telo v jeho vlastnej obrane proti mikrobom.
Nakoniec najdes na to aj rozne clanky na nete, ktore sice jasne potvrdzuju antimikrobialne vlastnosti, ale napr v tomto
www.chinesenaturalherbs.com
ale uvadzaju cordyceps v davkach 5 az 10 gramov a ko pomocny, , proti tomu napr carvacrol je v davkach 3 x 200 mg a prakticky zaruceny proti hlienom a prieduskovemu kaslu.
Tym nehovorim, aby ludia nepouzivali cordyceps, lebo napr po vylieceni zapalu pluc citricidalom, carvacrolom alebo oleuropeinom podla typu mikrobu, co ho sposobil, este stale cordyceps je velmi uzitocny na regeneraciu poskodenych pluc.

gano 56

Ahoj AlexSandra.Adresu
www.healer.sk som ti neposlal nahodou pan Mgr.
z tejto firmy je clovek ktory absolvoval uspesne v zrelom veku studium mediciny v Cine:!!Ak si RNG mysli ze Cordyceps ma mierne antibioticke ucinky sa myli.
V Cine s dlhovekou tradiciou liecitelstva sa to nie nahodou nazyva BOZI ZAZRAK.Odvolavam sa na prof. Patočku z ČR.

AlexSandra

Nastastie, ze nemate zenske organy..

Este mam jednu malu matematicku otazku k Digest platinum vs Wobenzym. Mozno niekde robim chybu, ale nevychadza mi, ze wobenzym je podstatne drahsi na jednotku ucinnej latky. (Samozrejme, je mi jasne, ze Wobenzym obsahuje menej druhov enzymov.)

800 tbl x cca 300 mg = 240,000 mg za 100 eur; teda 2400 mg za 1 euro

120 kapsul x 450 mg = 54,000 mg za 23 $ (= ~17 eur), teda 3167 mg za 1 euro

Teda nie vyrazny rozdiel, co som prekvapena, som zvyknuta na niekolkonasobne rozdiely v cenach na SR a v USA. Niekde robim chybu?

Kolko kapsul je vlastne vhodne uzivat pri boji so zapalmi? Asi viac, ako pise vyrobca = 1 cps pred kazdym jedlom ?

Dakujem za odpoved.

RNG

Tieto rozne surove mrazene vytazky z roznych zliaz a tkaniv niekedy pomozu na rozne problemy.
Osobne tento samozrejme nepoznam(chlap a nemam ziadne zenske hormonalne problemy, vsakze)