Ahojte, mam priatela skoro rok, nas vztah povazujem za uzasny, vsetko klape. Nehadame sa, ked mame nejake rozlicne nazory vzdy to rozoberame so smiechom a zabavame sa na tom no nikdy nedoslo k hadkam. Jednoducho povedane s tymto chlapom si viem predstavit zvysok zivota. No ja mam zrejme z predosleho vztahu akusi deformaciu, alebo neviem ako to nazvat... Moj ex priatel ma klamal, podvadzal, sem tam som klesla a pozrela si jeho mobil, alebo maily no vzdy som na nieco prisla. Tento je iny, no ja som raz neodolala a precitala si jeho maily. Zistila som, ze na zaciatku nasho vztahu si pisal s jeho ex no viac sa k nej nevratil, ale ostal pri mne. No pisal... Ked som mu o tom povedala, nehneval sa na mna, ze som si to citala ale kludne mi vysvetlil ako sa vtedy veci mali. No teraz vidim, ze si znova pise s nejakou inou... Z toho co som si precitala, viem, ze on prvy s nou nadviazal kontakt a pisu si nieco v tom zmysle ako vzdy nazaciatku... kde byva, ci sama, ci s rodicmi, co praca, ako sa ma atd taka tipicka zoznamovacka, aj ked sa uz odniekial poznali. Videla som dalsie maily od nej, no ja sa obavam co si tam precitam a neotvorila som ich viac (ja totiz pouzivam jeho PC). No bojim sa ako mi bude ked si precitam, ze kto vie o com si pisu a ci nahodou spolu nepojdu aj na nejau veceru, kavu alebo podobne. Ja viem, ze som si to nemala citat. Ja o nedlho odchadzam do zahranicia na pol roka a takze tak ci tak to podla mna tymto medzi nami skonci... :( Ale aj tak teraz sme este spolu, no ja rozmyslam, ci si uz teraz nehlada potencionalnu nahradu za mna, alebo ja som ta zla co by taketo veci vobec nemala robit????
Som chorobne ziarliva? Je toto v poriadku?
a to preboha ides na druhu stranu sveta ked nebudede moct byt spolu pol roka????
V predchadzajucom vztahu si mala po akej dobe take nizke sebavedomie? tiez to nastalo tak rychlo? lebo je zvlastne ze len rok ste skoro spolu a uz mas take pocity.
Vsetci mate pravdu. Mam extremne nizke sebavedomie, viem o tom. Na zaciatku som bola v pohode sebavedoma, stale usmiata az som ziarila tak mi vsetci hovorili. Vedela som, ze ma kopu kamaratok no moje sebavedomie mi nedovolilo ziarlit, teraz po roku sa mi vracia to z predosleho vztahu. Tam neexistovala kamaratka, ale vzdy len potencionalna milenka, klamstva boli u nas na dennom poriadku. Ja nechcem rozchod ked pojdem prec na pol roka, ale ja silno pochybujem ze nejaky chlap dokaze byt sam. Ja viem, ak mame byt spolu tak budeme. Neviem co sa to somnou deje v poslednej dobe, som stale zamracena a dokonca aj protivna hlavne ked viem, ze si s nou pise velmi ma to hneva a nemalo by. Ja si svoju chybu uvedomujem, no neviem ako sa s tym da vnutorne bojovat? Ja to citim tak, ze si s tymto clovekom dokazem predstavit aj cely zivot no bojim sa, ze to tymto vsetkym len pokazim :(
Ano, jsi žárlivá. Ale chování tvého přítele taky není moc normální, teda na zadaného chlapa, ale to je internet no. Nevěře nezabráníš, pokud máš pochybnosti o tom, jestli mu můžeš věřit, tak s ním nebuď. A ty pochybonosti máš, možná oprávněné a jestli opravdu oprávněné, tak od něj odejdi. Když člověk zklame tvou důvěru, tak je to konec vztahu.
Uff, no po tomto sa vôbec čudujem, že to tvoj priateľ zobral tak ako to zobral, lebo viem, že u toho môjho by mi to tak ľahko neprešlo. A vlastne, načo robíš niekomu niečo, ak vieš, že keby to tebe spravil on, tak by ti to tiež vadilo a stavím sa, že narozdiel od neho by si spustila aj obrovskú hádku :P Nie, jednoducho ak mu veríš, nemáš sa čoho báť, ak ti raz povedal pravdu, tak prečo sonduješ ďalej s akou ďalšou si vypisuje? A čo, že si písal s nejakou kamarátkou a pýtal sa jej veci? Môj tiež má také dve, s ktorými si sem-tam popíšu a ja o tom viem :P. A nevidím na tom nič zvláštne, lebo aj ja mám kamarátov, s ktorými si rozumiem. Pozri, ak nevieš o čo sa jedna tak proste sa spýtaj, lebo tým, že si budeš paranoidne domýšlať z vecí, ktoré ani tak nevyznievajú ako si to ty vyložíš v hlave narobíš len problémy. Ak ťa miluje, čo verím, že áno a váži si ťa, tak nevidím dôvod, že by si mal hľadať inú. A prečo uvažuješ nad rozchodom ak mate super vzťah? Len preto, že ideš preč na polroka? Ten čas zbehne hrozne rýchlo a ver mi, že by si to ľutovala a on to určite tak nechce. To je všetko len v tvojej hlave, si to tam usporiadaj a prídeš na to, že nič sa nedeje. Máš veľmi nízke sebavedomie, popracuj na ňom, lebo ťa necha nie kvôli inej, ale kvôli tvojej žiarlivosti ;)
No tiež som taký že ak končí o 7dmej a volá mi o 9tej, tak premýšľam či niekde nebola a potom si poviem aký som idiot..
Len to pokašleš, kým ho fakt neprichytiš alebo sa niečo vážnejšie nestane, tak len psych. ublížiš sebe a aj jemu a viac pokašleš ako napravíš..
Ak je všetko ok, medzi vami, tak nemáš dôvod na starosti, ak je s tebou, tak je s tebou, ak by nechcel, tak nie je
ale ak mozem, pridam este jeden nazor :) Z vlastnej skusenosti viem (neviem ako ine baby), ze ked sa nezadane dievca velmi prevelmi zaujima o zadaneho chalana, ze s nim chce stasne chodit von a podobne, nikdy to nebolo v ramci nezistneho priatelstva. Apson ja som to zazila pri priatelovi. Nehovorim, ze to tak musi byt vzdy, to nie! Ale treba si davat bacha aj na to. Nebud naivna, ale tak isto dovol tomu cloveku dychat. Ak ti nedava ziadne podnety, aby si ziarlila, tak si uzivaj pekny vztah :)
vykasli sa na to, ci si s niekym pise, ci pojdu vonku, alebo ci z nich budu nebodaj priatelia. Pokial ta miluje, absolutne nic to neznamena, len to, ze aj on ma svoj zivot, ze zije, ze dycha, chce sa stretavat s ludmi a podobne...Samozrejme, som za to, aby zeny neboli naivne hlupane a ked maju jasne dokazy, ze ich partner ma bocne umysly, tak nech ho kopnu medzi nohy a idu od neho prec. Ale ak mas krasny vztah, rozumiete si, ste spolu stastni, tak PRECO ho podozrievas? Len si kazis, co mas. Tak ako ti radi Lambada, skus sa ponorit viac do seba. Popremyslaj, ci nie je chyba kdesi v tebe a hlavne, zabudni na minuly vztah. :)
No, dievča, mne keby len stotinu z toho urobil môj muž, tak už sme od seba. Tomu Tvojmu sa čudujem, že Ti to toleruje. A liezť druhému do mobilu a mailov považujem za vrchol drzosti. A čo je zlé na tom, ak sa známi, či kamaráti stretnú na káve, či večeri? To čakáš, že Tvoj partner sa bude stýkať len s Tebou, a Ty len s ním? Za chvíľu vám to polezie na mozog. Žiarlia ľudia s nízkym sebavedomím. Ty si nájdi dobrého psychológa, aby Ti zdvihol sebavedomie a vysvetil, ako funguje svet. Správaš sa ako pubertiačka, ak Ťa opustí, tak hlavne kvôli Tvojej žiarlivosti, nikto normálny takéto správanie nemôže tolerovať.
bola tu jedna dobra tema, neviem ako sa volala, pisala to nejaka vdova. a ona radila, aby zeny nic nezistovali, nesnorili, nestarali sa. lebo tym sa len same trapia. je to bohuzial tak, ze ked s niekym zacneme chodit, alebo sa za neho vydame, tym sa este nestava nasim tovarom.stale je to slobodny clovek a moze si robit co chce. nasilu ho pri sebe aj tak neudrzime. sotva niekde najdes takeho, ktory ti bude cely zivot sediet pri zadku a na ziadnu inu sa nepozrie. taky muz neexistuje. a keby aj existoval, onedlho by ta omrzel a utiekla by si od neho. to, ze sa mu hrabes vo veciach znamena len to, ze si si neni ista sama sebou. mas asi malo sebavedomia a pripadny jeho zaujem o inu zenu by ta zlozil. skus popracovat radsej na sebe, na svojom sebavedomi. tvoja hodnota nespociva v tom, ci ti je nejaky partner verny, ale aka si ty sama.
uplne jednoducho - ano, mas pravdu, si ziarliva a dost neprijemne. ci chorobne, to sa neda takto posudit, ale to, ze ta jeden byvaly podvadzal, neznamena aby si teraz podozrievala kazdeho dalsieho, snorila mu v sukromnych veciach atd... zasluzis kopanec do zadku a nie "nehneval sa a kludne mi vysvetlil".
a navyse ak odchadzas a si rozhodnuta ze vztah konci...
potom nechapem, preco by ti malo vadit, ze si uz dopredu sonduje teren a situaciu, ak si mu to takto vylozila, ze tvoj odchod znamena rozchod.