práca-ponižovanie od manžela?

Príspevok v téme: práca-ponižovanie od manžela?
dedrina

Ahojte. Manžel stratil prácu, začína podnikať. Viem, že rozbeh trvá pridlho a žiada si to aj určitú investíciu. Mám strach, že mu to nebude vynášať. Snaží sa, behá okolo toho, myslím si, že až niekedy príliš. Keď sa ho pýtam, prečo musí jazdiť z jedného konca na druhý, nabehá xy km, povedal, že nemám to riešiť. Pýtam sa ho ako to vidí, povedal,že nemám riešiť, že sa mu nemám starať do jeho práce a bude sa snažiť zarobiť. Nato moja otázka a ak nie? Ak to budú len náklady koľko to mám vydržať 3 mesiace, pol roka? Mykne plecami. A ak sa ti nič nevydarí? Odpovie: Riziko podnikania. Ked sa pýtam ďalej, čo bude ako si to predstavuje, vybuchne, že čo chcem stále riešiť, nazve ma slepicou ak nie horšie. Hovorím mu, že mám strach, on na to, že ty máš strach zo všetkeho, len počúvam nerieš,nerieš,nerieš. Mám to vážne nechať tak a prestať riešiť? (povedal, že ak neprestanem riešiť, tak mi bude hovoriť stále, že som taká-onaká a že odíde od nás)Trochu ma to trápi - dosť ma to trápi, máme predsa rodinu. Je to odo mňa hlúpe, že sa ho pýtam? Ja viem, že chlapi to nemajú radi, ale že by až takto mali reagovať? Možno moja chyba, že ho ,,nepodporujem,, snažila som sa ho podporovať, ale myslím, že sa to uberá nie správnym smerom. Na to mi ešte povie, že ja som lajik a mám nechať všetko na neho. A tie urážky sú mi veľmi nepríjemné, ale neviem sa pretvarovať, že je všetko v poriadku a že nemám strach-mám. Dnešná doba nie je ľahká. Fuuu, neviem ako sa mám s tým zmieriť a byť kľudná.....

Annika1987

Mna by asi porazilo zit s niekym, kto vkuse takto pochybuje o tom, co robim. Z toho popisu, ako fungujete, sa mu cudujem, ze sa na vsetko este nevykaslal, pocuvat vkuse tie tvoje reci... Neviem, co mas robit, ked sa bojis. Ale tym, co robis, ho urcite akurat deptas. Je to destruktivne.

pravy huhu

dedrina,

tvoj muz musi mat zlatu trpezlivost s tebou. Bud rada, ze ho mas. Clovek sa snazi , robi, co moze a jediny clovek, od ktoreho by cakal podporu ho depta a hadze mu polena pod nohy. Myslim, ze OBMEDZENOST je ten spravny vyraz.

dedrina

A ako získať ten cvik?? Chcem byť odolná, ale nejako sa mi to nedarí. A včera mi to muž dal riadne pocítiť, nebudem sa rozpisovať, čo spravil, len v skratke, dal mi to doslova ,,vyžrať,, ale som celkom rada, ze aspon prisiel domov.... Budem uvažovať o sebe, čo zmeniť, snad to dokážem.

kafe

dedrina, keby si toto aspoň v skratke spomunula aj v tej druhej téme... škoda.
Pozri, čo najhoršie sa ti môže stať? Zabijú teba, dieťa alebo muža? Nie. Zomriete pomalou a boľavou smrťou od hladu? Nie. Prídete o dom, auto, zdravie, pohodlie? Ano, to zdravie by štvalo i mňa.. ale to ostatné.. no čo už. Ako prišlo, tak odišlo, prídete k druhému domu, inému autu. A ty prácu máš, takže až také zlé by to nebolo.

Svojím spôsobom, ste vlastne chudáci zviazaný obrovským strachom. Mne osobne veľmi pomohlo predstaviť si tie úplne najnemožnejšie scénare (že mi umrelo dieťa, keď malo "len" horúčku), ukľudnila som sa a uvedomila si, že svojím strachovaním danú situáciu vôbec neovplyvním. Len si zničím nervy. A pozerať sa na situáciu bez strachu je obrovská úľava. Ale chce to veľa cviku. Veľmi veľa.

george303

Ale zasa zena je aj ta ktora by mala robit rezervu a misliet na zadne dvierka ...
Zeny v podnikani su take ze vedia kedy prestat , muz nie muz investuje aj posledne peniaze pozicia si od vsetkych znamich kludne zalozi spolocny dom ,auto proste muz je schopny risokvat takym sposobom vsetko alebo nic , to zeny nerobia a to je dobre ... Poznal som cloveka ktory mal fakt velmi slusny majetok a velmi dobry prijem vsetko slapalo tak ako malo nikoho nenapadlo ze pridu zle casy .. jeho zena mala ucet na ktori davali peniaze akoze pre deti ku ktoremu muz nemal pristup ... Chlapik za 2 roky prehral luxusny zivot a nezostalo mu nic iba dlhy zena uz vtedy tusila ze bude zle a zachranovala co sa dalo ale dlh padal aj na spolocny majetok istu dobu byvali v podnajme to uz bol chlapik nikto nevedel kde ... Ale mal svoju hrdost pozical si este dalsie peniaze od ludi ktory mu chceli este pomoct ale on uz si znich nezobral ani cent vsetky dal manzelke a odisiel prec ...
Nikto nevedel kam odisiel vraj teraz zije v cechach robi veduceho v nejakej vecsej firme aku volakedy sam vlasnil zije v podnajme .... Po veceroch pri pive a drobnych ktore hadze do automatu rozprava kamaratom z krcmy kto bol a co mal ... Vecsina si asi mysli zema bujnu fantaziu ale ty co ho poznaju vedia ...

slavkad

Podla mna, ak ide o biznis, ktory zmyka manzelkinu penazenku, mal by sa k nej manzel stavat ako k obchodnej partnerke a informovat o stave podnikania.
Samozrejme ze manzelka by sa mala k tomu podnikaniu stavat pozitivne a podporovat, ked sa na nom dohodli.

george303

Ono je to mozno krute ale ked sa chlapi bavia a biznise ziadna zena dotoho nema co hovorit ... Nehovorim o zenach ktore sami podnikaju a same sa zastupuju ale celkovo aj na jednaniach chlapi radsej jednaju s chlapmi ...

vitali

Tak teda vyskúšaj na istý čas tú možnosť, že ho budeš podporovať :) uvidíš, aký to bude mať vplyv ne jeho reakcie voči tebe, či nezmení nejaký postoj smerom k tomu, že ti nebude len hovoriť nerieš to, podelí sa s tebou viac s novinkami v podnikaní. Možno ťa pochopí. Musíš to sledovať. Ale ak neuvidíš nejakú zmenu, aj napriek podpore, tak to bude znamenať, že u neho je chyba tiež. Tá komunikácia vám naozaj chýba. Ja si zas nemyslím, že aj ked síce pracuje, ale nemusí zanedbávať dôležité rozhovory. Váš vzťah by nemal byť len o tvojej ústretovosti a pochopení, ale aj z jeho strany by to malo fungovať. Takýmto spôsobom to môže v budúcnosti vyzerať tak, že pôjde v podnikaní dopredu a manželka a dieťa budú v úzadí.

DzanaFX

Ako ja chápem, že to nemáš tiež ľahké, ale chcela som poukázať na to nehľadať vždy chyby v druhých, ale trošku zmeniť seba a potom aj okolie bude iné, ver mi, vždy musíš začať od seba, ja na Tvojom mieste vezmem manžela sadnem si s ním, pekne ho podporím, potom sa spýtam na plány, ak niečo povie, tak ho znov a podporiť, potom sa posťažovať, čo sa Tebe nepáči, že nemáš čas, a pekne mu vysvetliť, že mu Ty pomôžeš psychicky, ak aj on Tebe fyzicky...:-) Ak je chápavý, tak to bude oukej :-)

Inak chcem dať do pozornosti knihu:

www.martinus.sk

Stojí necelé 3 €, ale je tu popísané presne, ako sa staviať k takejto situácii, manžel by s ju mal prečítať, aby pekne rozvrhol čas medzi robotu a rodinu a Ty by si sa dozvedela, čo by jemu pomohlo, aby sa mu skôr aj biznis rozbehol :-)))) Je to posledná kniha, ktorú som dočítala cca pred dvoma týždňami a dala mi naozaj veľa :-)

Najčítanejšie články