Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Baby, mate aj vy taky problem ze z antidepresiv ste pribrali odkedy ich beriete? Lebo ja ano a to sa stravujem zdravo az dietne, jem malo, chodim von prip. do fitka, takze zo stravy alebo nedostatku pohybu to nemoze byt a ine vazne problemy nemam. Doktorka tvrdi ze z liekov to neni, ale mne sa to nezda. Aku s tym mate skusenost?
Darmo ja budem pozitívne myslieť a neviem čo, hlava sa mi skrátka točí a hotovo. Ja sa cítim psychicky, že to je celkom ok, úzkosti ani nie veľké, ale kvôli tej hlave ja jednoducho nie som schopná života. Dnes je to brutál, spásne som čakala, kým príde mama s priateľom z roboty, až teraz som satrochu prebrala. Boli sme v potravinách, čo je tu pár metrov, no ledva-ledva, horory
EMMI ja ti veľmi dobre rozumiem... ja tiež nechodím nikam sama, resp. iba v nutných prípadoch. Napríklad na terapiu a späť, busom tam, busom späť. Alebo na akupresúru idem sama, tiež busom, zo zástavky je to pár minút a naspäť ma vždy čaká mama alebo priateľ. Proste to moje točenie hlavy je také brutálne, že ja sa naozaj bojím chodiť sama. Dnes by som ani s havinom nešla sama...
dakujem ti Milos :)) ako sa mas inak? ako je v novom byte? :)
monika - to poznam, to aj ja som mala. ze proste vidim okno a dostanem panicky pocit ze mi prepne a z neho vyskocim.. napis prosim viac o tom ako to prezivas a ake mas myslienky, dost ma to zaujima. predpokladam ze tak ako ja - nic sa nestalo a ani len si sa tej situaci nepriblizila.. proste lebo o tom to je. ja som to tiez mavala (aj mavam, ale uz menej lebo s tym pracujem pomocou psychoterapie) ale proste vysledok bol ten ze som bud usla z domu niekam von alebo to pretrpela, s tym ze napr na balkon by ma ani 100 parov koni nedostalo :D
obrazky nie ale vcera ako keby mojmu mozgu preplo a nutil ma sa rozbehnut a vyskocit z balkona,po 1O minutach to preslo,tiez som sa zlakla to sa mi nikdy este nestalo,mozno je to z tych liekov...
este som sa chcela spytat - vcera v noci sa mi opat stalo ze pred spanim mi virili myslienky v hlave a proste asi 10 minut som sa nemohla zbavit takych nechutnych obrazov pred ocami, proste take hrozive vyrazy tvare, krv a podobne mi lietalo po rozume (teraz vas nechcem vystrasit :D) a chytal ma z toho strach.. po tych 10 minutach zhruba to uplne preslo.. nestalo sa vam to niekedy? myslite ze to tiez spada pod uzkost alebo sa mam bat nejakeho ineho ochorenia? :D Milos ja viem.. zase mas pravdu.. musis nas pekne pokarhat a my sa polepsime :D
mne to zacalo tiez v juny,ale ja sa dusim teda mam pocit ze sa neviem dobre nadychnut,mavam palenie od zaludka az do srdca,pocit infarktu a ze mi prestava byt srdce.....neprezila si v poslednom case nejaku traumu,moc stresu.......nieco to muselo spustit,chod k doktorovi
Tani ja chapem, ze niekedy to bez liekov nejde, ale tiez zastavam nazor, ze pokial som neskusila vsetky ine alternativy (psychoterapia v prvom rade, relax. cvicenia, sport, literatura atd atd)tak je blbost siahat hned po liekoch.
monika9:ano chodim do skoly na vysku.ale mne nic nebolo zacalo mi to nikedy koncom juna. potom zacali prazdniny takze som nikam v podstate nechodila. alebo len obcas s niekym. a prave toho sa teraz bojim ked mi zacne skola ze ako to budem zvladat :o(