Ako vyliečiť cervikalny syndrom?

Príspevok v téme: Ako vyliečiť cervikalny syndrom?
Martikollar

Dobry den,prosim o radu...uz dva roky trpim cc syndromom,mam neustale bolesti,brnenie v prstoch a tvary,krce ale co je najhorsie strasne zavraty a pocity na odpadnutie.Mam dve male deti o ktore sa mi pomaha starat svokra,lebo vdaka tym zavratom nechodim sama von.Stalo sa.mi totiz ze sa mi zakrutila hlava a zisla som z detmi do silnice kde nas skoro presiel kamion.Chcela by som zasa normalne zit,liecim sa u neurologa,uz som bola vsade mozne i mri mozgu a chrbtice.Dohnalo ma to az na psychiatriu,kde.mi bolo povedane ze moj jediny problem je tento cc syndrom ktory mi zposobuje depresie.Kto by mal dobru naladu ked sa musi stale chytat nabytka atd.. Beriem lieky na zavraty,antidepresiva,cvicim,posilujem,zkusila som masaze,rejabilitacie,manipulacie,naplaste a gely na chrbat,jogu,liecitelou,ani neviem co vsetko.Po dvoch rokach je to trocha lepsie,no vraj je to zposobene hypermobilitou a bude to moj celozivotny problem s cim som ochotna sa aj na jednu stranu zmierit,ale tie zavraty mi naozaj ztrpcuju zivot a to aj mojej rodine.Prosim,jestli je tu niekto,kto sa toho uspesne zbavil,napiste ako budem moc vdacna som uz naozaj bezradna...Dakujem

mirka 78

dobrý deň. má niekto z vás aj také skusenosti že sa mu nemotá len hlava ale má aj tlaky v hlave a aj akoby sa mu motali aj oči ?

Omen

Peťo, svoj stav môžeš odkonzultovať s prof. Mudr. Antonom Gúthom, CSc. alebo Mudr. Vierou Agnerovou z Biotermu, ktorá robí aj akupunktúru a je v tom viac ako dobrá.

peto1972

preteba! nie som nejaky pisatel,radsej bysom sa o tom porozpraval cez mobil ak sa dá,neviem ci ste lekar alebo mate podobny problem, c.t. 0908161189

Omen

Peťo, ak ti MRI mozgu vylúčilo jeho poškodenie, je dobrá správa. Nakoľko máš rodinu, tak by bolo dobré, ak by sa zistilo, či je to dedične podmienené, či to spôsobil úraz alebo sa torzná dystónia objavila v rámci iných ochorení.

Lieči sa to len botulotoxínom. Liečbu môžeš podporiť cvičením (SM, jóga,...), rehabilitáciami, vodoliečbou, aplikovaním suchého tepla - termobielizeň, výhrevný vankúš na chrbát a šiju (Lidl), golier na krk, meditácie, zapping, akupresúra,...
Odporúčam ti nájsť si kvalitného akupunkturistu, najlepšie lekára a raz vymeniť akupunktúru za injekciu. Potom môžeš porovnať ako ti tá-ktorá terapia zaberá a koľko vydrží.

Potrebná je aj detoxikácia organizmu, úplný zákaz cigariet a alkoholu, obmedziť slané a korenené jedlá, ako aj pitie silnej kávy a čaju,...
Do jedálnička si zaraď viac zeleného hrášku, zemiakov, baklažánu, sliviek,...

Krk a chrbát si chráň pred studeným vzduchom, obmedz stres, aj emocionálny, viac relaxuj a neber zbytočne lieky a suplementy. Na otázky odpovedaj : "Áno, seklo ma. Mám s tým problém, už je to chronické."

peto1972

ludkovia,ak mate podobny problem,dajte vediet ako s tym bojujete !? pripadne poradte nieco !sam viem ako to je obmedzujuce,a aj neprijemne,tie pohlady, tie otazky...co ta seklo ?..........

peto1972

v tom pociatku,ked to bolo najhorsie,som mal bolesti v zahlavi a az za usami,vyskusal som vsetko kto mi co radil,od rehabilitacii,tabletky,obklady......potom prislo to vytacanie hlavy,aj v posteli ked som lezal v klude som citil ako mi hlavu vytaca.pochodil som vela maserov,liecitelov ,....popritom ma naucili cvicit SM - system a ten mi isto pomohol co sa tyka bolesti,ale to mi ostalo,navstivil som neurologa,bol som na MR krku.a aj mozgu aby sa vylucilo to najhorsie,a uz asi vyse 2 rokov mi pichaju dysport.po nom mi je na nejaky cas lepsie a potom sa mi to zas vrati,je to take chvilkove napatie v svaloch krku,niekedy v traperze,...

peto1972

vy ste nejaky odbornik? ak ano konzultoval by som to s vami inym sposobom ,nejak sukromnejsie ! je to na dlhsiu debatu! a ano ,mam rodinu,pracu aj zaluby,fitko,...

Najčítanejšie články