Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako sa rozísť, aby som nebola najhoršia ja, ale on?

Príspevok v téme: ako sa rozísť, aby som nebola najhoršia ja, ale on?
chcemlenradu

milujem ho, ale vo vzťahu veľmi trpím, hoci on si to neuvedomuje (príčinu tu písať nejdem)..zo začiatku som nevedela že sa budem kvoli tomu veľmi trápiť, inak by som do tohto vzťahu samozrejme nešla.. prosím o radu(nie žiadne posudzovanie že som hlúpa atď.) ako zariadiť, že ten ktorý sa rozíde bude on, nie ja..viem že žiadam asi nemožné, keďže on nad rozchodom určite nerozmýšľa, máme krásny vzťah, ja by som tiež nad rozchodom ani len nerozmýšľala, nebyť istých okolností ale ja takto ďalej proste nemôžem :( keby som napísala príčinu, isto by ste mi dali za pravdu ale písať to tu nechcem.. tak čo navrhujete? :(

Magy

kafik - odpoved na prvu otazku - nevidim potom najmensi dovod sem chodit, ak neocakavam ucinnu a objektivnu pomoc. predpokladam, ze nikto sem nechodi preto, aby pocuval na svoju adresu nadavky, vysmech...

k tomu dalsiemu: nie je to len o mne, ale vsetkych, od zakladatelov tem az po tych, co sa snazia pomoct. ak niekto pride a napise "boli ma brucho rano ked vstanem a obcas aj k veceru" a nic ine nenapise, tak je to mrhanie energiou. svojou aj nasou. na to sa nic zmysluplne neda napisat ani poradit, je len logicke ze takeho cloveka tu potom ostatni sfuknu.
no a ked sa dotycny este ohradi, ze ho odsudzujeme, tak to uz je fakt na povazenie, ci to ma v hlave podla abecedy.
pozri si, do kolkych tem som musel v podstate nakopirovat vopred pripravenu frazu, aby zakladatel temy popisal problem presnejsie, uviedol co danemu stavu predchadzalo atd.
ludia by chceli, aby sa im pomohlo, ale nespravia casto ani to najnutnejsie minimum. to je potom akakolvek pomoc tazka.

kafe

Uff.. Magy, prečo si myslíš, že niekto TU na fóre očakáva "objektívnu a účinnú pomoc"? Nepreháňaš trochu? Mi to príde dosť pritiahnuté za vlasy - aby si TY mohol niečo objektívne zhodnostiť, tak ONI MUSIA riadne popísať svoj problém, aby ťa zbytočne nezaťažovali.

Chcemlenradu, ako mu povedať, že ti niečo vadí a nezvládaš to? Jednoducho otvor papuľku a povedz to. Trochu úprimnosti ti nezaškodí. Uvidíš, že sa ti uľaví a možno to nakoniec ani nebude také zlé ako sa ti teraz zdá.

Magy

mila "chcemlenradu".

- nenapises nic konkretne ani presne, pohybujes sa len v ramci definicie "nieco", ale ocakavas objektivnu a ucinnu pomoc. sama ale nemas ani tolko slusnosti, aby si napisala dostatok informacii, aby tie nase rady vobec mali zmysel! a potom sa divis, ze ta tu vacsina sfukla...

- pises, ze si sa sem len prisla vyrozpravat ale osobne si myslim, ze to je jedna velka hlupost. ako si napisala, riesis to dlhsie uz aj s priatelmi "a aj moji známi mi hovoria, že by tak fungovať nemohli..už len počúvanie priateľov ma núti sa zamýšľať nad všeličím, takže aj nad rozchodom"
a teda si sem prisla takpovediac zo zufalstva hladat pomoc, lebo nikto v okoli ti uz pomoc nevie. obavam sa, ze ty sama vlastne ani nechces pomoc, alebo sa obavas toho nevyhnutneho, co skor ci neskor pride.

do toho omylu, ze tvoj partner si mysli ze je vsetko v poriadku, si ho uviedla len ty sama svojou pretvarkou a dusenim problemu v sebe. a len ty sama to mozes zase napravit. kde je problem si sadnut a povedat mu to, ze ti to vadi stale viac a viac a uz to nezvladas, ze ta to mrzi ze si si nemyslela ze to bude taky problem ale prerasta ti to cez hlavu...?
odtrhne ti hlavu vari, ked budes uprimna a otvorena? pokial je taky uzasny a skvely ako pises, potom nevidim najmensi dovod sa bat mu to povedat a vydiskutovat si to s nim a najst nejake riesenie. my ti ho nedame.

a pokial ta kopne do zadku, lebo vlastne zisti, ze uz dlho zije s clovekom, ktory sa mu ani neunuva doverovat, nema k nemu ani minimum slusnosti a ucty, nedokazes byt k nemu uprimna a otvorena, ako sa to na dobrych partnerov patri, pretvaruje sa ze je vsetko v poriadku pricom pravda je na mile vzdialena, tak si to asi len zasluzis.
toho sa bojis? spravodliveho trestu?

mimochodom, co si cakala ze ti napiseme na to, co si sem vycapila ako nazov temy a cele to postavila do takehoto svetla??? ze si super a tak sa to ma robit? bez urazky, ale to nie je nas problem, ze ta tu odsudzujeme, ale tvoj, lebo ako si to napisala, si sama zo seba spravila mrchu a nasa reakcia bola uplne adekvatna a primerana.
bud nam podaj vierohodne a UPLNE informacie, alebo sa na to radsej vybodni.

takze bud taka laskava, zacni riesit svoj problem tam, kde ho riesit treba (medzi vami dvoma) a nezatahuj nas do veci, o ktorych nam nemienis povedat ani to najnutnejsie.

henyy

ozaj sa tazko radi. skoda ze nenapises konkretnejsie....
mohla by si si aspon viacero nazorov precitat, mozno by ti to pomohlo..ale kedze nevieme o co ide..

chcemlenradu

nieee nemláti ma ani mi nenadáva ani ma psychicky netýra ani nič také on je úplne úžasný, najlepší skrátka nikoho lepšieho som nemohla stretnúť vážne.. je v tom v podstate tretia osoba..nepodvádza ma určite to som si istá, ale musí s tou osobou byť v úzkom kontakte a to je to čo mi kus trhá žily pretože s ňou nemôže prerušiť kontakt

Loveme

Môžem si tipnúť? Podľa mňa ťa mláti ako žito. Alebo je neskutočne sebecký alebo žiarlivý a obmedzuje ťa. Netuším čo iné by to mohlo byť.

chcemlenradu

je to vec neriešiteľná, na celý život..ale nestýka sa zdravotnej stránky, skôr osobnej.. a mám dve možnosti na výber - buď sa s ním ostanem, budem sa snažiť s tým vyrovnať, keďže sa s tým nedá nič spraviť, alebo by som to mohla skončiť, čo ale naozaj nechcem aj keď som nad tým možno párkrát premýšľala a aj moji známi mi hovoria, že by tak fungovať nemohli..už len počúvanie priateľov ma núti sa zamýšľať nad všeličím, takže aj nad rozchodom..to určite nechcem a túto tému som asi založila preto, aby sa mi uľavilo, lebo niekedy to na mňa vážne strašne doľahne a nie je to pre mňa ľahké..

Maoam

musis sa zamysliet nad tym, ci je to vec riesitelna alebo neriesitelna, ako priklad dam - nadvaha: vec riesitelna, nedostatocna hygiena: vec riesitelna, depresia: vec riesitelna (ak pacient chce a poriadne spolupracuje a hlavne sa podrobi terapii, ale napr. veci ako nejake vazne dedicne ochorenie, neliecitelne, a pod. su veci, ktore sa tak lahko riesit nedaju a ttym padom ostava potom uz len - vies s tym zit, akceptovat to, alebo nie? a podla toho sa musis zariadit

celkovo chybou je mlcat o tom, co nam vadi a prekaza, treba o tom hovorit, nik nevravi, ze su potrebne sceny, hadky, ale normalna komunikacia a hlavne bud uprimna a otvorena, inak to fakt nema vyznam