Nova znamost ziarli na EX

Príspevok v téme: Nova znamost ziarli na EX
Fero M.

Skuste mi poradit ak vas nieco napadne.

S ex som sa rozisiel pred pol rokom a rozisli sme sa v dobrom. Mozno nestandardne pre mnohych si raz za tyzden volame a iniciacia ide z jej strany. Som rad ak oocujem ze je v poriadku a ze pokecame aj z mojej strany... Ale nevyhladavam ju. Ak jej nedviham alebo neodpisujem tak ma pocit ze sa hnevam..

Vcera sa ma nova znamost teda skoro uz priatelka opytala ci som s nou volal a nevedel som neklamat tak som jej povedal ze ano a o com sme sa bavili, ale musel som ten datum kedy mi volala trocha prifarbit lebo som vedel ze by to nebondobre a vecer som mal vycitky z toho. Bola smutna aj ked som jej 1000 krat vysvetlil ze po 3 kolackach ju naspat nechcem a som snou a mam iny novy zivot..

Ako nemam urazit EX na ktorej mi zalezi ako na velmi dobrej kamaratke a ako neurazit a nedavat oricinu novej na ziarlenie?

Preco si musim vybrat? Nie je to veru jedniduche sklamat jednu z nich...

3nttt

a mne by teda tiez vadilo keby moj drahy vyvolaval s byvalkami. celkovo moc nejsom za priatelstva medzi ex (iba ak maju spolocnych kamoššov). ja osobne by som urcite udrziavala kontakt len v tom pripade ze by som este nieco riesila.

Fero M.

No skusim jej to nejako citlivo vysvetlit aj ked mi to bude luto ale zrejme sa dalej v zivote aj tak nepohnem ak budem s nou v kontakte. Budem musiet nieco vymysliet lebo nechcem terajsej klamat. Nebolo mi to vcera prijemne a asi chapem aj tu stranu ako ste vraveli ze sa boja ze ona nieco zacne ale snazil som sa jej vysveltlit ze ona uz asi aj niekoho ma atd...
Urazili sa ked ste im to vysvetlili?

2bodka

uplne suhlasim s alenkou-maxovou :)
Zo svojej vlastne skusenosti (z oboch stran) viem, ze super priatelstvo s ex sa nevyplaca. Navyse, ak je tvoja ex inteligentna a vie, ze si zadany, mala by ta prestat obtazovat svojimi telefonatmi a nesposobovat ti zbytocne vycitky svedomia. Mne sa stalo nieco podobne, ked moj vtedajsi partner riesil ex, pretoze ta chcela zabit kvoli rozchodu (dnes sa cudujem, ze pre takeho vola chcela skocit z okna :D) neustale mu volavala a vyplakavala sa do telefonu, neraz sa stalo, ze ju dvihol aj ked bol so mnou na rande. Vazeni, vtedy vam moze partner x krat povedat, ze je to pase, aj tak vas to rozculuje. Nakoniec som to vyriesila ultimatom. Teraz uz s tymto partnerom nechodim a ma novu priatelku. Rozisla som sa s nim ja, pretoze po dost tazkom obdobi sa mi rozsvietili oci a zistila som, ze to nie je vhodny partner pre mna pre zbytok zivota. Ukoncila som a tiez sme ostali priatelmi. A cuduj sa svete, prve mesiace tiez ma tendenciu sa mi ozyvat a pytat sa ma, ako sa mam a co mam nove. Potom som mu jasne povedala, ze je zadany a nerobi dobrotu komunikovat a nech si spomenie, ako som sa vtedy citila ja, ked ho jeho ex bombardovala telefonatmi. Pochopil, ze je to v jeho prospeh... Takze myslim si, ze tvoja ex ta nechce pustit, lebo ako vsetci vieme si dobracisko od kosti. Ked ta ale nechcela pustit, mali ste pokracovat vo vztahu. Mala by byt k tebe fer a nekazit ti novy vztah. Povedz jej to narovinu. A nerob zo seba samaritana, nie si povinny poskytovat byvalke psychicku podporu :) Minulost treba nechat odist a venovat sa pritomnosti.

alenka_maxova

pridam este, mne priatel tiez vravel, ze ex bola totalne "nepouzitelna pre zivot" a ze by ju nechcel spat ani keby sa neviem co dialo. Cize ja som partnerovi naplno verila. No neverila som tej holke. Neustale sa s nim chcela stretavat, volavala jeho mame a podobne. Takze toto urcite nebolo z jej strany ukoncenie vztahu. A mam pocit, ze dobre priatelstvo po rozchode nezvlada a nedokaze zit mnoho mnoho ludi. To chce velmi vyspele osobnosti, ktore vedia co chcu a vedia, co je prinosne a co nie....A hlavne neocakavaju nic od ex priatelov (nepriklad pravidelne dvihanie telefonu) ;)

alenka_maxova

cosi podobne som zazila. Akurat vysla "moja pravda" najavo a to to, ze ex este stale sla po mojom priatelovi. On si samozrejme myslel, ze nie, ze to vsetko je uz len ciste priatelstvo jej strany, ze uz k nemu nic necitila. Ja ako jedina som vsak videla, ze vsetko nasvedcuje tomu, ze ona ho este stale z hlavy nevypustila. Chapem, ze nechces sklamat ani ty ex, ale ex predsa patri minulosti. Co ma spolocne s pritomnostou? Jasne, nemusite okamzite prerusit vsetky kontakty, ale volat si? A ked jej nezdvihnes, tak si ex mysli, ze si nahnevany? Nemalo by to jej byt tak trosku jedno? Mam z tohto, co si napisal pocit, ze jeden z vas v tom este nema jasno. Mne keby ex nezdvihol, tak mi to zilicky netrhaaa :D Vyjasni si, s ktorou co chces a ci je vlastne EX vyliecena z vasho vztahu. Mam pocit, ze nie a v tom pripade len zbytocne drazdis terajsiu holku....

Najčítanejšie články