Osteoporóza - vyliečia ma?

Príspevok v téme: Osteoporóza - vyliečia ma?
karolza

T skóre mojej chrbtice L je trošku vyššie oproti normálu hodnota 5.1,moja liečba má byť aclastou,ale najprv sa mi musí ukľudniť moja štítna žľaza že vraj je hyperaktívna.
Môžem počítať so zlepšením môjho zdravotného stavu,veď pomaly sa už bojím aj chodiť až sa mi niečo nepoláme?

RNG

cafe, ciastocne tam sice tvrdia pravdu, ze tepelne spracovanie, znizi rozne hodnoty,najma vysoke teploty, co mozu vytvorit az karcinogenne latky ale zas moze zvysit stravitelnost,a najma sterilizovat jedlo, takze to tvrdenie sa da rozne chapat.
Ja som, osobne za hodne percentualne vitarianstva a paleo dietu, ale nie za extremy.
Niektoere potraviny sa tepelnum spracovanim stanu lahsie stravitelne, ine zase, ako bielokoviny, denaturovane, sa stanu tazsie stravitelne a samozfrejmke, ako vzdy tepelne spracovasnie znici enzymi v jedlach, tj na ich stravenie potrebujeme o tolko viac kyselin a enzymov.
Ale mineraly ako take sa nemozu tepelnym spracovanim znicit, na to potrebujes nuklearne reakcie, aby si ich zmenil na ine.
Samozrejme ich rozne organicke vazby sa mozu zmenit a tym aj ich absorbovatelnost a zabudovatelnost v tele, ale zniznut nemozu.

analyn

napriklad GAPS dieta je zalozena prave na vyvaroch z kosti a zeleniny, vyvary sa varia 12 az 24 hodin, prave preto, aby vsetko cenne, co obsahuju kosti sa vyvarilo a clovek mal z toho uzitok a pomohlo mu to vo velmi tazkych chorobach. GAPS sa dodrziava minimalne 2 roky, postupne sa priberaju dalsie potraviny.Pozri sa na to.

CaffèLatte

Tak pan rng ja som nasla niečo ine:
Ak si potraviny pripravujete dusením, smažením, či obľubujete grilovačky, ničíte ich nutričné hodnoty, vitamíny, enzymatickú činnosť – meníte ich molekulárnu štruktúru. Tepelne spracované potraviny strácajú svoju hodnotu a pre naše zdravie môžu byť aj škodlivé (až toxické a karcinogénne)
---
Tepelné spracovanie potravín ničí niektoré vitamíny a minerály. Väčšina vitamínov a niektoré minerály obsiahnuté v potrave nevydržia vystavenie určitej teplote vôbec, niektoré zostávajú, ale nie v plnej hodnote. Pre ľudské telo sa stávajú nevyužiteľné alebo priam škodlivé.

RNG

Nuz makovy olej podla
en.wikipedia.org
a v 100 gramoch uvedene 100 gramov roznych zloziek oleja, tj tam nie je ziadny vapnik.
Cosa tyka ale makoceho semena, hoci nepatri do najbohatsich zdrojov vapnika, lebo z neho nezjeme privela , je dobry zdroj vapnika
www.google.com.
Ine zdroje su napr tu
www.healthaliciousness.com

ninjak

Preco by makovy olej nemal obsahovat vela vapnika? Vsak on sa lisuje prave zo semien maku za studena, cim sa uchovaju mineraly v max. moznej miere...Makove mlieko je podla mna tiez fajn riesenie.Urcite lepsie doplnat vapnik v pri. forme ako umelej.