Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chudnutie zdravou stravou

Príspevok v téme: Chudnutie zdravou stravou
Big CHange

Nechcem tu riešiť čo je zdravá strava čo nie, ide mi len o nejkú psych. podpru , chcem tu písať moj jedálniček. Mám okolo 66 kg a 168 cm, cítim sa strašne, môj problém je v tom že som jedávala len ovocie a zeleninu a od vianoc som to úplne pokašlala , snažila som sa asi 25x a asi 25x som znova a znova pokazilo všetko. Musím začať jesť normálne.

evcca

ja raz chcem vlastny bio obchod, nechce sa mi vratit do stareho zamestnania a cim viac sa to blizi, tym to horsie prezivam.

watermelon

No super, určite ten med čo je v obchodoch je pasterizovany. Ja raz chcem vlastnu záhradu, aj by som na balkóne pestovala rajčiny a iné, ale akosi sa k tomu neviem dostať...

evcca

pytam sa preto, lebo nasi sa venuju vcelarstvu a my mame tri uliky vzadu na zahrade. pouzivam nas, nezahrievame ho, po vytoceni plnime do flias a hotovo:-)
pred par dnami som citala o celorocnom pestovani salatu v debnickach na oknach. chcem to skusit. v nasej dedine je jeden maly obchodik, kde ledva maju jablka a mrkvu a takto budem snad viac sebestacna, lebo v supermarketoch to tiez nie je ziadna slava a v bio obchode sa zatial nespecializuju na ovocie a zeleninu.

watermelon

* bio obchode. Nechápem ako mioze telefón spraviť z bio nik.. niekedy mi píše take sprostosti že sa mi rozum zastavuje.

watermelon

Dik za recept, skúsim, ale cibuľu mi vôbec netravi. No nespracovany tepelne. Ja sa tomu nerozumiem, ale čítala som že to existuje. Tak som hľadala a našla v nik obchode med s nápisom unheated. Možno nebol surový - neviem čo sa s medom robí, ale bol nezohrievany.

evcca

kel som nakrajala na co najmensie rezanceky, musela som rucne, lebo maly spal, ale islo to v pohode, pridala som nakrajanu cibulku a postruhanu mrkvu. ochutila som to 1PL oleja-pouzivam slnecnicovy a štavou z citrona a 1čl medu-mam vlastny. kedze to jedol aj muz, tak som to mierne posolila a pokorenila. na vrch som dala nasekane vlasske orechy.
v povodnom recepte bola majoneza, ale tu nepouzivam. uplne to takto stacilo.
prepac, ze sa pytam, ale surovy med, ako to myslis?

watermelon

Nie med nepouzivam, ako sladké mi stačí ovocie. Ale surový med som pouzila do synovej surovej torty.
Môžeš dať recept na ten šalát?

evcca

on spaval vzdy v noci dobre, asi od 10mesiacov prespi celu noc a dovtedy v noci na papanie 1-2x. ale cez den je to bud 1x alebo 2x take schrupnutie na 40minut, inak stale v pohybe.
ja som 3mesiace nespavala kvoli zubom a bol to des, takze ti verim, potom ide vsetko tazsie.
robila som salat zo suroveho kelu, nedavala som tomu velku sancu, ale je to dobre.
chcela som sa spytat, ty pouzivas med?

watermelon

Čože???? No tak to môžem snívať. U náš aj keď som ho dávala v takmer rovnakom čase spať, tak vstával medzi 6 a 8:30. Nikdy nie v tom istom čase. Som chronicky nevyspata a podrazdena. Navyše sa zas zacal budiť v noci na cici.
My dnes ideme variť cestoviny. Ráno som mala klasický smoothie banány pomaranče a rímsky šalát , aj malý pil. Robila som to tým ponornym kučerom a šalát sa nerozmixoval úplne.