Priatel sa niekedy sprava ako buran

Príspevok v téme: Priatel sa niekedy sprava ako buran
micaella1

Je na mna dobry, malokedy zvysi hlas, ani sa skoro nehadame, len mi vadi jeho spravanie.Niekedy sa chova s prepacenim ako sedlak. Minule mi povedal, ze vkydla si sa mi skoro na mobil a aj ine veci, ale teraz si narychlo nespomeniem. Alebo s kamosmi do telefonu ked sa bavi tak casto nadava. Tiez ked bol u nas na navsteve bratranec tak moj ulieval a ked on nechcel tak mu povedal, ze ale chod do p... Alebo kamoska nechcela ist s priatelom von a on ukazal take to gesto rukami akoze 'trtkaju' Ja viem, ze to vsetko je zo srandy, ale mne sa to nepaci, je to take buranske.Mam mu to povedat? Co vy na to? Raz som mu povedala, ze sa niekedy chova ako z jaskyne vyhnany a on na to ze no a co, ved nic zle nerobi. Hmm...

Rebeka12

ty mi prides fakt inteligentna,ale on..cisty deges /aj podla tych olovenych ceckov/zamysli sa ,ci taky huron si zasluzi tvoju pritomnost.My s manzelom sme spolu 27 rokov,no do dnesneho dna je to s uctou,skaredo sme si nikdy nepovedali

dedy

Priateľ tiež zvykne nadávať, najprv nadával fakt veľa, bolo vidieť že to je súčasť jeho slovníka, a porozprávali sme sa o tom a predo mnou nenadáva, raz sme sa zo srandy bavili, a on navrhol, aby som mu za každú nadávku dala facku :DDD. Ak je so svojimi priateľmi tak kľudne, ale predo mnou ani mojimi známymi proste nie. Platí tu to pravidlo s tými vlkmi. A teraz fakt rozmýšľa čo povie, niekedy sa mu stane, že mu to vyletí, ale málokedy, ale pritom viem ako sa baví s kamarátmi no do toho mu príliš neleziem.
No keby mi povedal niečo ako cecky z olova, tak by som sa vážne urazila, nech je to už akokoľvek srandovne myslené. Tiež si nerobím srandu z jeho tela.

elinkaaa

ver ze kym sa nebude chciet zmenit on tak mozes aj lietat usami doprosovat sa, kricat aj tak ti to nepomoze ....ja mam priatela ktory mal fakt buransku partiu a kym nemali vzdy v sobotu 3promile tak to nebola ani zabava .....ja som dala priatelovi na vyber- podotykam nenutila som ho! ....jednoducho dostal na vyber partiu alebo priatelku ale to bolo hned na zaciatku vztahu resp. pred vztahom .....vybral si mna a ked vytriezvel poxopil co je to za debilov a sam odtial odisiel a dnes si pripijeme len na nejaky ten sviatok a aj spravanie uplne zmenil .....ale to musi chiet on a nie ty. je to smutne ale je to tak ....ak nieje ochotny spravit zmenu zbal sa a najdi si niekoho s kym budes stastna a nie sa trapit pre JEHO problemy :)

micaella1

Skor skusim to prve, nechcem nadavat v spolocnosti mojich priatelov, z ust zeny to vyzneje inak ako od chlapa, to by si zapamatal kazdy.Vcera ma nastval, som sa na neho tulila zozadu a povedal mi, ze ho tlacim na lopatku, ci nemam cecky z olova =/ mne to smiesne neprislo, skor take sedlacke, on s tymi recami asi neprestane, aj doma tak hovoria jeho rodicia niekedy, pochadza z dediny.

Magy

micaella1 - presne to som sa chcel spytat, co si neskor napisala sama v reakcii z 18:43.
ovplyvnuje ho prostredie, priatelia.
vo svojej podstate teda nie je primitiv, sama to pises, ale ako sa hovori "kto chce s vlkmi zit, musi s nimi vyt" a partner len nachytava take primitivizmy od kolegov a priatelov. preto mu to ani nepride nenormalne, ak obcas nieco take vypusti z ust sam.

pomaha len trpezliva vychova. neurazat sa, nehrat inteligenta ani noblesnu citlivku.

kludne mu zahraj na strunu jesitnosti, samolubosti, hrdosti.
napr. slusna, ale dorazna prosba, ze take poznamky ci prejavy nie su vhodne pre cloveka jeho inteligencie a sikovnosti.
on sa musi sam pred sebou zahanbit, ak to spravis ty, nefunguje to.

vycitky nepomozu a rozhodne sa vystrihaj sudenia jeho priatelov - tym by si si ho len proti sebe postvala, utok voci jeho priatelom/kolegom, s ktorymi sa stretava, zije, pracuje a nevidi na nich nic zle, nie je dobra taktika. tym by si sa len postavila na druhu stranu pomyselneho bojiska a to by bola cesta len jednym smerom - rozpad partnerstva.

ci pomaha vratit mu jeho primitivne spravanie, to je dost otazne.
musela by si prekonat noblesu vlastneho spravania a zhodit sa, znizit na jeho uroven.
napr. ked budete niekde v spolocnosti mu spravit hanbu tym, ze by si sa zachovala rovnako primitivne ako on, az by sa ludia zarazili nad tvojim spravanim.
ale tak, aby to pocitil aj on ako tvoj partner, hanbil sa za teba a v kratkom case v sukromi by ti to vyhodil na oci.
spytala by si sa, preco mu to vadilo, ako sa citil, prinutit jeho sameho si uvedomit, preco je take spravanie nevhodne. a ked to zo seba dostane, tak sa mu ospravedlnit (ano, je to nutne!) a vysvetlit, ze si to spravila zamerne, aby si mu ukazala, ako sa citis casto ty, ked on robi take spolocenske faux pas. a poprosit ho aby to uz nerobil.

dana660xz

ja na tychto prikladoch nevidim nic extremne pohorsujuce. ze ked si vypije tak zahresi? hmmm to robi asi kazdy, to je alkohol- svina je to :) a ja nevidim nic pobudrje na hlaske " vykydla si sa mi skoro na mobil"!
a kolko mate rokov?
ked ho nemas rada taky aky je tak sa na neho radsej vykasli, pretoze cloveka nezmenis, kazdy sa zmeni len ked on sam chce.

Honor

A on sa takto vyjadroval uz v case ked ste sa spoznali a zacali ste spolu chodit? Lebo ak ano a takto "srandoval" uz aj pred tebou, tak prepac, ale neviem co si na nom videla. Lebo je pekne ak je mily, dobry a nekrici..ale ja by som ho vyslovene poziadala, aby aspon pred tvojou rodinou a blizkymi priatelmi takto nerozpraval. To, ze je taky a ze je to v nom, to nie je argument a vôbec ho to neospravedlnuje. Skus mu povedat, ze nech si predstavi on keby si bola taka ty, ci by sa mu pacilo ak by jeho priatelka - zena vecne pouzivala vulgarizmy ;) Väcsina normalnych chlapov sa za take polovicky hanbia a naopak. Takze moja rada znie - tebe sa to nepaci tak mu to povedz a trvaj si na svojom, neda sa vsetko uplne vo vztahu tolerovat, musia existovat iste hranice a ty mu ich musis urcit, rovnako on tebe ak jemu sa nebude daco pacit. A slusne spravanie a vyjadrovanie je dost podstatna vec ak sa nechces zanho stale hanbit ;)