Chcela by som otvoriť konverzáciu na tému ktoré povahy nemôžete vystáť. Je tu téma, že niekomu vadia falošní ľudia, ja by som z tých falošných vybrala Manipulátorov. Manipulátor nikdy nie je k nikomu priamy a čestný, vždy robí a hovorí len tú časť pravdy/polopravdy, ktorá jemu vyhovuje. Utajuje dôležité fakty, privádza ľudí do situácií, kde vie, že sa necítia isto a znervózňuje ich, snaží sa u vás vyvolať pocit, že mu niečo dlhujete, alebo že ho potrebujete.. často skáče do rečí, samovoľne mení tému, nenechá vás vyjadriť svoj názor, núti vás hovoriť vtedy, keď sa vyjadriť nechcete..a to je jedno, či ste jeho matka, manželka, kolega, správa sa tak automaticky ku každému. Takých ľudí nedokážem vystáť. Väčšinou na mňa tie ich ťahy nefungujú, ale hrozne ma obťažuje s nimi jednať. Je to proste smiešne takéto správanie... a takých ľudí je strašne veľa, určite aj vy poznáte niekolko. Pre mňa sú to prehnilé, skazené, sebecké duše, čo si zaslúžia zhniť v pekle!
Aký typ človeka vám najviac vadí?
Krasomil. Pekne napísané, aj ja si vážim ľudí, ktorí hladajú najskôr chybu v sebe. Keď idem večer tmavou uličkou a príde cigán, dá mi facku a okradne ma, nebudem obviňovať cigáňa, ale samu seba, že načo som ja trúba išla tou tmavou uličkou.
Mně vadí sobci, lidi, u kterých jsou oni sami vždycky na prvním místě, prostě nehledí, jestli tím, co chtějí, někomu ublíží a prostě to udělají. Vadí mi lidé, kteří jsou zahledění sami do sebe, vidí chyby na jiných, ale oni sami jsou ti nejlepší a nemají sebemenší chybu. Vadí mi lidé, kteří ti něco tvrdí do očí a jakmile se otočíš, tak to všechno pošlapou. Vadí mi pochlebovači, kteří tě pořád chválí, i kdybys udělala, nevím co a pak tě za rohem pomlouvají. Taky nemám rád lidi, kteří kalkulují, posuzují všechny ostatní podle jiných (že jsem narazil na někoho zlého, neznamená, že všichni jsou zlí), jsou povrchní, posuzují podle "prvního dojmu", mají svoji pravdu. A lidi, kam vítr, tam plášť. :-) Prospěcháře. :-) A mám rád lidi, kteří jako první hledají a řeší chyby u sebe. :-)
Krasomil lebo veď tak znela otázka, že čo nám vadí na druhých, nie na sebe tak prestaň moralizovať a otvor sa aj ty, určite aj tebe niečo vadí. Nemôžeš predsa rešpektovať všetkých, tomu neverím.
FNUKNA je genialne slovo :DD
Zvlášní, když to tady všechno pročítám, tak se to dá zhruba shrnout tak, že plus-minus nám vadí zhruba stejní lidé: falešní, patolízalové, fňukny atd., že by se tady sešli všichni tak skvělí, nebo se na všechny a všechno kolem sebe díváme kriticky a zapomínáme přitom na toho, skrz koho se díváme, tedy nás samotných? :-)Možná, že kdyby jsme to všechno, co vidíme na jiných, viděli nejdříve na sobě, tak by to tady vypadalo mnohem lépe. :-)
arman: to preco sa ma pytas????
nedokazem vystat ludi ,ktori furt musia nieco riesit,a nevedia byt stastni.nevedia sa tesit z malickosti.taki ludia mi odoberaju energiu su proste otravni,..na zavist a hlupost som si uz zvykla!nemozeme byt predsa vsetci pekni a bohati;-)))
janka, a ked ides po ulici, vedla valajuceho sa bezdomovca, trapi ta, ci nahodou nieje zraneny, a zistis to, alebo hladis pred seba? Ked su na ulici zobrajuci ludia, pozres sa im do oci?
ja este neznasam ludi, ktori si o sebe myslia ze su nieco viac ako ostatni. myslia si ze su mudrejsi, krajsi, bohatsi, proste lepsi ako ti ostatni.
brigadujem v jednom butiku v jednom nakupnom centre.. a tam mame niekedy takych zakaznikov... fuuuh.. ktori si myslia, ze my sme len obycajne hlupe , sproste predavacky, ktore nic vlasnte ani nevedia a ten zakaznik si o sebe mysli, ze ked si pride kupit nejaku drobnost za 50e tak sa tam vsetky z neho pos.rieme... a este nas zacne poucovat, mudrovat ako keby my sme z neviem odkial vyliezli a len on je ten PAN najmudrejsi. ach boze... kolkokrat soms a musela prekonavat aby som im nieco narozum nepovedala, hlupaci su niektori strasni