Chcela by som otvoriť konverzáciu na tému ktoré povahy nemôžete vystáť. Je tu téma, že niekomu vadia falošní ľudia, ja by som z tých falošných vybrala Manipulátorov. Manipulátor nikdy nie je k nikomu priamy a čestný, vždy robí a hovorí len tú časť pravdy/polopravdy, ktorá jemu vyhovuje. Utajuje dôležité fakty, privádza ľudí do situácií, kde vie, že sa necítia isto a znervózňuje ich, snaží sa u vás vyvolať pocit, že mu niečo dlhujete, alebo že ho potrebujete.. často skáče do rečí, samovoľne mení tému, nenechá vás vyjadriť svoj názor, núti vás hovoriť vtedy, keď sa vyjadriť nechcete..a to je jedno, či ste jeho matka, manželka, kolega, správa sa tak automaticky ku každému. Takých ľudí nedokážem vystáť. Väčšinou na mňa tie ich ťahy nefungujú, ale hrozne ma obťažuje s nimi jednať. Je to proste smiešne takéto správanie... a takých ľudí je strašne veľa, určite aj vy poznáte niekolko. Pre mňa sú to prehnilé, skazené, sebecké duše, čo si zaslúžia zhniť v pekle!
Aký typ človeka vám najviac vadí?
ja nemozem vystat ludi v znameni blizenci :-D:-D:-D ako ja neviem, vzdy ked mi niekto nesedi zistim ze je blizenec...vadi mi ich dvojtvarnost..najprv sa hraju, ze su vasi najlepsi kamarati na tomto svete a potom vas vsade poohovaraju ako sa len da..okrem toho su strasne nespolahlivy, nevedia udrzat tajomstvo a ked potrebuje clovek pomoc vtedy sa na cloveka vykaslu, to je jedine znamenie, ktora ma vytaca a nastastie nemam ziadneho priatela blizencov :-D najspolahlivejsi su kozorozci :-))))
a ked si odmyslim znamenia, tak mi vadia ludia, ktory v kuse maju potrebu sa s niekym natahovat a skakat do reci a putat na seba pozornost
zlí ludia, takí, co robia zle len tak z rozmaru, alebo zavisti, ak je take na pracovisku dovi dopo :(
Ja nemám rada neúprimných ľudí. Takých, ktorí mi pri rozhovore na všetko pritakajú usmievajú sa ale v súkromí si o mne myslia niečo celkom odlišné. Som z nich zmätená. Radšej prehnanú úprimnosť ako toto. Tak aspoň viem, na čom som.
martina ten chuj nas rovno psychicky nicil...kokos, stacilo mi, radsej byvat pod mostom a nemat co zrat, ako robit u takeho jeba smradlaveho...mam ponaucenie do konca zivota
strasne nemam rada panovacnu vlasnost ludi. ktori len diriguju, rozkazuju, urcuju kto co bude robit... mam v praci taku koleginu, velmi si s nou rozumiem, je super osoba. ale tuto jej vlastnost neviem prekusnut
jajaja peniaze a moc odhalia pravý charakter človeka. Tvoj šéf ako mal ideálne podmienky rozvinúť svoje manipulatívne správanie, vyciciavať energiu z podriadených a dokazovať si tak vlastnú hodnotu. Fuj, prečo sú ludia takí zakomplexovaní?
martina, taku osobu, aku opisujes, tak presne taky je moj byvaly sef a horsieho cloveka som zatial nestretla
wreck: normálne si mi pripomenul konkrétne prípady takých namyslených ludí, čo n teba hrajú akože oni sú niečo extra. Som s nimi v kontakte každý deň v práci. Najhorší sú zbohatlí arabi a arabky, vyzerajú ako mužatky. Logicky sa im snažím vysvetliť, prečo nemôžem splniť ich požiadavky a oni sa vytasia s tým, že či viem, kto oni sú a kolko biznisov oni majú, ako si vôbec dovolujem sa k nim správať ako k normálnym bežným zákazníkom. Neraz som sa s takými pohádala, čím sebavedomejšie na nich pôsobíte, tým ich to viac rozčuluje.
Magy, ďakujem... a presne tak, najvtipnejšie je, keď sa už len prizerám tomu, ako sa chytia do vlastnej pavučiny.
Notoricky nespolahliví ľudia majú v sebe len nedostaok sebadisciplíny a zodpovednosti. Niekedy stačí z toho len vyrásť, inokedy by som ich tiež poslala rovno k psychiatrovi.
wreck: podľa mojich skúseností takí tí namyslenci niečo získali pofidernymi cestami, alebo sa len dobre narodili... väčšinou nikdy nemuseli poctivo makať, mali len sakra šťastie. Tí, ktorí ozaj niečo dosiahli vlastným úsilím vôbec nemajú záujem sa predvádzať.
urcite na prvom mieste falosny typ, aj so vsetkymi jeho variantami, suhlasim, a pridavam skupinu namyslenych (a podskupiny extremne namysleny a neopravnene namysleny typ).
obdivujem ked niekto nieco dosiahne vlastnym usilim a zostane skromny a ochotny pomahat inym, a neznasam take tie namyslene mestske typy, ktorym, este skor nez nieco povedia, uz v pohlade, ci tvari, vidiet ako ta hned zaradia podla toho co mas na sebe, ake mas auto, pracu, atd. (extremne namysleny typ). uplne az fyzicky neprijemna mi potom je podskupina, ktora si na svoj standard sice nedokaze zarobit sama, ale napriek tomu otvorene hodnoti ostatnych (neopravnene namysleny typ).
nech sa premaham ako len chcem, podobne typy nedokazem vystat a uplne instinktivne vtedy hladam dvere alebo inu unikovu zonu. :(
a radsej si nechcem ani predstavit ako to musi vyzerat, ked sa oba tieto typy spoja v jednej osobe. :-O