Ako sa dá efektívne ušetriť pri liečbe diabetu ukázuje vláda v Škótsku

Príspevok v téme: Ako sa dá efektívne ušetriť pri liečbe diabetu ukázuje vláda v Škótsku
DiabetikIvo

Dočkáme sa niekedy aj u nás, že sa v slovenských printových a elektronických médiách objaví správa, že Slovenská vláda investuje 1 183 431,95€ (£1000 000) na podporu Intenzívnej inzulínovej terapie pomocou inzulínovej pumpy pre všetkých diabetikov mladších 18 rokov, tak ako sa rozhodla urobiť vláda v šetrnom Škótsku - www.diabetes.org.uk ?

Dokáže sa niekto z vrchnosti najvrchnostnejšej zamyslieť nad tým, prečo sa tak Škóti, o ktorých existuje nespočetné množstvo vtipov na tému šetrnosti, rozhodli urobiť?

Ja tvrdím, že preto, lebo sú šetrní a vedia si veľmi dobre spočítať, že investícia do najlepšieho a najľahšie menedžovateľného spôsobu aplikácie inzulínu u detských diabetikov sa im niekoľkonásobne vráti v úsporách na liečbe chronických komplikácií diabetu a v úsporách na počte hodín nutnej hospitácie detských diabetikov...

S mojim názorom nemusíte súhlasiť, ale ja si za ním stojím... :-)

murek

ivo
ano,da sa ficat aj na par prednastavenych profiloch
rng
aj na internete somreme,nielen v krcmach :)) ty veris na volby? mozes zvolit aj pana boha aj tak to pojde dole vodou v celej europe,tak je to,casy sa menia...inac musel by som byt fanatik,ak by som veril,ze vyhra prave moja strana a nie strana mojho brata,ci suseda...ale zatial nic lepsie nie je to je pravda

RNG

Nuz ja ako rodeny Slovak si nemyslim, ze Slovaci su nejaky menejcenny narod, v USA ich je najmenej 2 miliony, co sa este k Slovakom hlasia, a pokial viem cerstvi pristahovalci sa do jednej generacie tu prisposobia a ich hladina prijmov je vyssia , nez americky proemer. To veru nijak nesveci o menejcennosti, ba prave naopak.
Chyba je, ze dlha doba predosleho rezimu/rezimov a aj terajsi rezim este stale potlacali individualitu a tym to, co sa nazyva politicka uvedomelost a aktivita.
Takze doteraz si tam ludia, ludove povedane" nechaju si tancovat na hlavach" bez toho, ze by sa organizovane aktivne branili.
Tak maju podla statistik, jednu z najskorumpovatelnejsich vlad na svete a miesto toho, aby ich zhodili a vyvolili sdi odbornikov z roznych odvetvi do vlady, len individualne somru, najma v krcmach a ked dojde na volby, tak ked sa ich vobec zucasnia, doslova zahodia svoje hlasy na nich natlacanym politikom.

DiabetikIvo

murek,

nemusíš ju stále preprogramovávať. Môžeš mať nastavených pár profilov a podľa okolností zvoliť jeden z nich.

Pozri sa na čom fičia členovia Team Type 1 (nemyslím tým ich špičkové bicykle...) :-)

murek

ivo
lenze ked ma clovek kazdy den pohybovo iny,tak pumpa je skor na pritaz stale ju preprogramovavat na novu krivku,jedine,zeby pumpa mala v pameti 365 profilov kriviek :)

eng

lost,

keď bude 100% ľudí na inzulíne, tak to bude pre diabetikov s diabetom typu 1 a tiež aj pre diabetikov s diabetom typu 2, pichajúcich si inzulín vykúpenie, pretože tým by sa zaradili medzi nediabetickú populáciu fungujúcu 100% na inzulíne, ktorý si diabetici musia dodávať zvonku injekciami.

veda

Ved je to realita nikoho nezaujima kolko ludi je chorych.Planeta je preludnena a kto ma znamosti[v zdravotnictve a peniaze] ma stastie a kto nema preziva.A pre stat je to len prinos po jednej stranke. A ked zomrie jeden clovek?to pre neho nie je ziadna tragedia[to je ta druha stranka.vyhoda pre stat]Pretoze tym sa zbavi pritaze.A o jedneho cloveka menej na ktoreho musi stat davat peniaze.
Vsade sa davaju reklami ako sa mame starat o svoje zdravie a take tie keci.A ked pridete k lekarovi a potrebujete len zakladne vysetrenie tak na vas pozera ako na hlupaka a otravu co vlastne u nich chces.

lost

a toto nie je problem len slovenska, ale celosvetovo.. farmabestie

zaujimalo by ma, kolko % akcionarov farmadiabetesfirmicky ma realne diabetes..

lost

3 tisicrocie, pomaly predavame pozemok aj na slnku, ale nevieme vyliecit nejaku diabetes ?

heh, dajte pokoj..

cele je to len a len LOBBY a nic ine !!

idealne bude, ked bude 100% populacie na inzuline.. to budu zisky ako z rozpravky..

DiabetikIvo

murek,
bez disciplíny to nejde ani na perách a ani na pumpe!

Ale na pumpe je oveľa ľahšie dosiahnuť zlepšenie kompenzácie, pretože úpravou režimu bazálnych dávok sa dá nastaviť skoro dokonalá aplikácia bazálneho inzulínu zodpovedajúca individuálnym potrebám konkrétneho diabetika. A to je dôležité.

To nijakým spôsobom nedokážeš s perami a ani s dlhodobými analógmi inzulínu ako Lantus a Levemir.