Ako sa dá efektívne ušetriť pri liečbe diabetu ukázuje vláda v Škótsku

Príspevok v téme: Ako sa dá efektívne ušetriť pri liečbe diabetu ukázuje vláda v Škótsku
DiabetikIvo

Dočkáme sa niekedy aj u nás, že sa v slovenských printových a elektronických médiách objaví správa, že Slovenská vláda investuje 1 183 431,95€ (£1000 000) na podporu Intenzívnej inzulínovej terapie pomocou inzulínovej pumpy pre všetkých diabetikov mladších 18 rokov, tak ako sa rozhodla urobiť vláda v šetrnom Škótsku - www.diabetes.org.uk ?

Dokáže sa niekto z vrchnosti najvrchnostnejšej zamyslieť nad tým, prečo sa tak Škóti, o ktorých existuje nespočetné množstvo vtipov na tému šetrnosti, rozhodli urobiť?

Ja tvrdím, že preto, lebo sú šetrní a vedia si veľmi dobre spočítať, že investícia do najlepšieho a najľahšie menedžovateľného spôsobu aplikácie inzulínu u detských diabetikov sa im niekoľkonásobne vráti v úsporách na liečbe chronických komplikácií diabetu a v úsporách na počte hodín nutnej hospitácie detských diabetikov...

S mojim názorom nemusíte súhlasiť, ale ja si za ním stojím... :-)

murek

Magy spravny postreh :) ale sam tusis,ze trosku lepsie ohladom tych cundier politickych bude az o par desatroci...takze nic.

murek

skoti vsadzaju na prevenciu,ale pumpa neviem ci je tou spravnou investiciou,velky rozdiel medzi pumpou a perom nie je,skor by som povedal,ze clovek na pumpe ma volnejsi stravovaci rezim a tak toho vyuziva,teda zneuziva...

bonaD

Naša krajina má toľko problémov, že nejakí diabetici, onkologici alebo ináč chorí ľudia sú jej ukradnutí. Zdraví ľudia by sa mali o seba postarať sami a na chorých vypisovať zbierky. Takto to funguje. Vláda sa hrá na mŕtveho chrobáka.

veda

Tu sa setri ale na nespravnom mieste.Nie je to len problem diabetikov.Je to problem aj inych ludi ktory trpia zdravotnymi problemami.

Magy

s tvojim nazorom plne suhlasim, ale slovenska natura a najme tych "tamhore" je uplne o inom, ako to, co maju v skotsku alebo inych krajinach.
bohuzial, sme v tomto ohlade debilny narod, nadavame aki su ti politici sviniari, skorumpovani, nenazrani...
a ked niekto s nas dostane prilezitost sa dostat hore, razom zabudne na svoje predsavzatia a je taka ista svina nenazrana skorumpovana.
a to som napisal este velmi mierne.
asi by bolo treba vymenit narod, alebo nechat vladnut skotov, hmm?? :)

RNG

Nuz rozumna a neskorumpovana prilisne vlada by tak rozhodne postupovala. Alebo este inac, dala by viac penazi na predchadzanie diabetes a inym chorobam.

Zialbohu, v dnesnej situacii hovorit o vlade, ktora je neskorumpovana a sluzi narodu a nie roznym malym zaujmovym skupinam a globalnej vlade spoza opony je dost nepravdepodobne prinajlepsom.