som nestastna vo svojom zivote,nie je to kratkodoba depka:-(

ecelina

prečo jej vnucujete vaše choroby?Sweetbery sa zle cíti zato nemusí mať deopresiu, ktorú treba liečiť. Brunuška neviem čo ta tak vytočilo, nemam nič proti tebe, položila som ti zopár otázok, tak prečo taká nahnevaná...?

jefima

Už som sa chcela ozvať,no našťastie ma predbehla ccc a myslím že pokiaľ sa neozve sweetberry a nezasiahne do témy,odpoveď od ccc je perfektná bodka za témou - depresia -

ccc

Ecelina, nie som síce brunuška, takže by sa ma to nemalo týkať,ale toto ma dosť vytočilo.Práve som dopísala diplomovku o DEPRESII,takže s plnou vážnosťou môžem povedať, že o tejto chorobe niečo viem.
A jednoducho to, čo radíte vy-aktivita, choď von , vyrozprávaj sa, rob niečo NEPOMôŽE ČLOVEKU V DEPRESII.A keď máte problém to pochopiť, škodíte sami sebe, a tie nepríjemné stavy si predlžujete a zhoršujete.
A vzhľadom na to, že depresia má preboha normálne popísané neurobiologické zmeny, je to niečo , čo existuje, čo si človek s depkou nevymyslel, pomôžu mu na to JEDINE LIEKY,minimálne na tie ťažšie stupne, ktoré zmeny v mozgu upravia, a nie blbosti ako choď von, rob niečo atď.

brunuska

:-)))) taketo prispevky su pod moju aj akukolvek uroven.nepoznas ma :-) takze mi je to co pises velmi smiesne.lebo ani len netusis aka je pravda.
a vsimaj si casy mojich prispevkov-ked uz tak :-)jeej ozaj-idem von a s priatelmi :-)))

panika

mile damy,presne o tomto to je.Ak je to depka,nemate tu silu,aby ste pre seba nieco urobili.Je pekne ist von,ucit dieta bicyklovat,ale ak mate problemy,ktore vas zozieraju zvnutra a kazde rano sa budite s pocitom,ci ma vobec zmysel vstat a zit, tak tazko na tu prechadzku najdete sily.A presne o tom je aj spolupraca s odbornym lekarom

ecelina

bruniska, ty si tušim cely den pri PC, tvrdíš že si depresáčka a všetkým radíš, pritom sebe si nevieš poradiť alebo je toto tvoja terapia? Už si skúsila urobiť niekedy to čo radia iní na depku...chod von a podobne? alebo je problem práve v tom že to nedokážeš?
Prečo ta nevytiahne priateľ, rodičia...alebo práve pre svoju povahu nemáš veľa priatelov?

brunuska

dakujem ccc za velmi dobre vysvetlenie.
pre sasa- kto som??? som depkacka uz 12 rokov-takze o tejto chorobe viem vsetko- a depresia je zavazna choroba- to neni to iste ako ked si niekto povie- "mam depku stratila som nausnicu,alebo neviem co si mam obliect! "
takze viem ze vykecanie nepomaha-iba ak na chvilku-a aj to popri cielenej odbornej liecbe a terapii.
a presne ako to napisala ccc- ludia si myslia ze ked budu do nas hucat-prekonaj sa,vzchop sa,musis cosi robit,chod von,prejdi sa,nelez stale,zmen svoj zivot...atd.ze to pomoze-nepomoze prave naopak to nas stav len zhorsuje-zazila som vrchol depresie-apaticky zachvat-nikdy viac! tak ak cosi ovladam skutocne dobre-je to depresia a vsetko o nej.
takze este raz kto som? som ta co s depresiou zije 12 rokov a vie o nej vsetko.zdar.a ak by som bola mama nevahala by som ani chvilocku a sla za psychiatrom-aby som svoj stav okamzite riesila-uz by totiz neslo len o mna ale aj o moju sucast,ktora ma potrebuje.