SEBAVEDOMIE U DETÍ

Príspevok v téme: SEBAVEDOMIE U DETÍ
klarka2

Mám chlapca-11r.,chodí na gymnázium,má samé jednotky.Je ale veľmi ustráchaný,nie je schopný sám za seba nič vybaviť,keď je treba spýtať sa kohokoľvek na niečo,radšej povie,že nie,on nič nechce vedieť.Keď sa ho niekto čosi spytuje,hovorí tichým hlasom,nepozerá ľuďom do očí.Na mňa doma kľudne zvýši hlas a povie svoj názor,akonáhle je v inom prostredí,zmení sa .V triede si hľadá kamarátov, ktorí sú priebojní a ukričaní,ale stojí až v "línii za nimi"-aj on chce byť taký,ale nemá odvahu.Hanbí sa ,čo si kto o ňom pomyslí.Vonku si hľadá mladších kamarátov a velí im,ale myslím,že popri starších by stál v kúte a poslúchal,čo zavelia oni.Chcem aby sa prebral k životu a začal bojovať.Niekto mi radí dať ho na nejaký "tvrdý" chalanský šport,iní vravia, že to nič nevyrieši.Učitelia ho chvália,že nie je problémový,vraj je veľmi slušný,ale jedna profka mi do očí povedala, že je upípnutý a keď od neho chcela,aby deckám vysvetlil nejaký príklad, ktorý vyrátal len on sám z triedy,vraj začal strečkovať a panikáriť,znervóznel a tak ho nechala tak,lebo vraj naňho nechcela dupačiť.Vo všetkom ho podporujeme, má ideálne podmienky,prečo je teda taký nesebavedomý?

klarka2

Ste zlatí,len sa mi tu nepobite, vďaka za každú radu, je dobre počuť názory z viacerých strán.Bývalého by som najradšej odsunula,ale to už asi urobil aj on sám.Je fakt nedospelý a žije v jednom hollywoodskom sne,stále verí,že bude milionár,o ktorom bude počuť celý svet.Ja by som bola radšej,keby tu pre syna bol,aj napriek nášmu rozchodu.Je fajn,keď má decko pocit,že nikoho nestratilo a má okolo seba viac ľudí,na ktorých sa môže spoľahnúť.On vie,že ja s terajším mužom sme tu stále preňho,ale vidím na ňom,že tajne veľmi chce,aby ho mal aj otec rád.On ho v podstate má,len inak ako sa očakáva.Keď si ho vezme na víkend,hrá pri ňom playstation,miesto toho ,aby ho vzal niekam na prechádzku.Dva dni sú zavretí v izbe a malý leží pred telkou a starý pred hrami.Ten prístup je nanič.On príde vždy domov,že mami, mal som sa fajn,ale vidím,že je sklamaný,že tomu tatkovi chcel toľko povedať,lenže tenn ho nepočúval....to bol aj dôvod nášho rozchodu,nikdy nás nepočúval,vo všetkom bol najmúdrejší-hubou,ale keď prišlo k skutkom,ani si neškrtol a stále sa len vyhováral...bol taký nechopný a bezmocný...

frnda

DJ HIDe, tiež mám suseda psychiatra, z decka urobili chúďa, vychovavajú ho podľa kníh. Tie baby nepochopili tvoj príspevok,niekedy chce byť človek stručný a ide to na úkor zrozumiteľnosti.

evelinka

ano, byvalý nech sa nevzrušuje nad dvojkou ked ho nevychováva, veci čo mu kúpi ber, na to ho využi ale aby kafral do výchovy to nie,odsun ho na vedlajsiu kolaj, mal možnosť ked ste bývali spolu, teraz by vám to len narúšalo vaše nové manželstvo a rozhodovať mámanžel a 2.otec.
Zaved si poriadoka ked chlapec bude mať istotu doma, potom sa osmelí aj vonku.

frnda

DJHide s tým princípom krúžku je to tak ako to píšeš, nik nemyslel že na 1x postavit decko pred obecenstvo a vystupovať pred ním, to by urobili len matky-tyranky. DJHide to myslel tak, že pri hre si dieťa ani neuvedomí, že je pred ľudmi. Psycholog je dobrý pre chorobné prípady, ked už všetky spôsoby predtým zlyhali, pre ľudí ktorí nemajú kamarátov - lebo často stačí sa vyrozprávať.Osobne beriem všetkých lekárov len ako poradcov ale cestu ozdravenia si volím sama, lebo nik ma nemôže poznať alebo vedieť ako mi je ako ja sama alebo ta mamina tohoto zlatého, šikovného chalana. A ešte Klarka, ten pravý ote je asi podla toho čo si písala prepáč "ešte sam nedospelý", a skôr chlapcovi škodí, ja by som ho postupne odsúvala z vašho života

DJ HiDe

jefima, prinutil by ho k tomu samotny princip kruzku...a ci by dieta suhlasilo, znamena len od jeho temperamentu....

ida

ja sa nemozem vynacudovat nad tvojou reakciou, nikto ti tu ziadnym vysmevnym sposobom nepise, je to tvoj nazor maj si ho, je to normalna reakcia na vtoju "to si svoje problemy neviete vyriesit sami" asi nie a je to uplne normalne. prajem ti pekny den bez zbytocneho rozculovania

jefima

Čo človek,to názor.Jeden je mladý,druhý starší,jeden deti má,druhý nemá.A od toho sa odvíjajú rady čerpané z nášho života.Je na klarke,čo si vyberie z našich rád. Na margo DJ HiDe:zobrať 11 roč.dieťa "na nejaký spoločen.krúžok,kde by sa musel naučiť vystupovať pred ľuďmi" ty by si v koži tohoto chlapca súhlasil? Čo je to MUSEL NAUČIŤ?

DJ HiDe

ida, vies, zo svojho okolia poznam osobne asi 4roch psychologov, a nijaky z nich ma neuchvatil svojim zmyslanim a radami do zivota....zistil som, ze su to taki isti ludia, ako mi ostatni, ktori nemaju v schopnostiach nic zvlastne s porovnanim hocikoho na tomto fore....
ano, keby som sa ich opytal, co je to depresia, definuje mi to do bodky presne, ale kebyze to uz mal liecit, nastane tam problem, pretoze je to stav, ktory vznika vacsinou po nejakej psychickej "ujme" alebo vysledok samoty.....
jasne, viem, ze teraz mi tu predlozis 30 argumetov, preco je psycholog pre dieta potrebny, no moj nazor tym nevyvratis....
su typy deti, ktore vnimaju taketo osoby s odporom, a ked sa chlapec boji zdvoverit hocikomu, myslis, ze by to urobil prave pred psychologom?....
nie, si na omyle...dieta potrebuje lasku, starostlivost a opateru, nie prehananie sa od jedneho psychologa k druhemu za ucelom vyriesenia problemu, ktory sa nevyriesi....
v zivote treba riesit situacie s vlastnym konanim, nie radami dalsej osoby, ktore nemusia vzdy vyjst....
maj si svoj nazor, neberiem ti ho, ale nemusis hned pisat iritacno-vysmesnym stylom....
pozri sa, poznam psychologa, ktory je rozvedeny, chcel spachat samovrazdu, pije a hra na automatoch....myslis, ze by bol schopny rozumne poradit cloveku, ked si nevie vysporiadat sam svoj zivot do normalu?
no, podla mna nie....
netvrdim, ze psychologovia su zbytocne osoby bez nijakej schopnosti okrem lamentovania, ale dobrych psychologov je fakt malo, hlavne v mensich mestach....
na dalsi prispevok uz nereagujem,pretoze to nema vyznam....
vsetko je relativne, a tak to je aj s pravdou, to uz nezmenime...