Máme doma taký problém, žijem len s mamou(alkoholičkou) to je už sám o sebe problém. Pije dosť rokov a pravidelne. No nato som si už nejako zvykla aj ked ma to stále psychicky deptá ale nič sa s tým nedá spraviť. No trápi ma iná vec...hrozí nám že nás majitel z podnájmu vysťahuje, kedže ona nájom platí po termíne, a samozrejme že nato majitel nemá nervy už a niekedy ani nevie zohnať peniaze. Pravdaže prácu nemá. Ja mám onedlho 18 a chcela by som sa vás spýtať (resp. či neviete) kam by som od nej mohla isť. Rodinu žiadnu inú nemáme, ja mám len priateľa(som s ním dosť dlho, pozná ma aj jeho rodina) a to by bolo snád jedine riešenie u mňa. Neviete o niečom ? O nejakých domoch alebo také dačo...Už som zúfala z takej situácie. Ďakujem za každý príspevok
Vysťahovanie
V tejto situacii sa neda uz ani len trochu myslet pozitivne s nezufat...na tom dne som uz dlho a nejako stale nic, a viem ze tam este aj dlho ostanem
nezufaj, vzdy ked si myslis, ze je to beznadejne, ze uz sa neda nic robit, tak sa zrazu nieco udeje, co zmeni situaciu k lepsiemu. inymi slovami, treba padnut na dno, aby si sa dokazala odrazit smerom hore. Drzim palce
Tak a najnovsie sa mame vystahovat do pondelka kedze neplati najom na cas a este aj dlhuje. A ja nemam ani sajnu ze co spravit, najradsej by som sa uz nato vsetko vykaslala a zabila sa...radsej to ako zit takto
To zase nechcem z toho dovodu že si myslím že by to okamžite začali riešiť a mňa by akurát tak dali do nejakého decáku
Chod sa opytat na socialku.
Aj som si myslela...No nič pozitivne :D :)
Ešte ma napadlo..nemože nato nejako sama dojsť sociálka? proste že sa o mňa stara tak ako stara, čiže nestará, a proste že nemáme ani kde bývať, že pije... Ale to asi nie však ? :)
Tak určite že by mi pomohol, aj jeho rodičia, len o otcovi mám pochybnosti síce s ním nemám zlý vzťah ale priateľ s bratom a mamou majú s ním vela krát rozdielne názory a moc sa nemusia tak jedine toho sa bojím aj keby tak mám na nejaký ten čas isť bývať :) ale určite by mi pomohli, no takže uvidíme ako to pojde dalej