Vysťahovanie

Príspevok v téme: Vysťahovanie
JolanaR

Máme doma taký problém, žijem len s mamou(alkoholičkou) to je už sám o sebe problém. Pije dosť rokov a pravidelne. No nato som si už nejako zvykla aj ked ma to stále psychicky deptá ale nič sa s tým nedá spraviť. No trápi ma iná vec...hrozí nám že nás majitel z podnájmu vysťahuje, kedže ona nájom platí po termíne, a samozrejme že nato majitel nemá nervy už a niekedy ani nevie zohnať peniaze. Pravdaže prácu nemá. Ja mám onedlho 18 a chcela by som sa vás spýtať (resp. či neviete) kam by som od nej mohla isť. Rodinu žiadnu inú nemáme, ja mám len priateľa(som s ním dosť dlho, pozná ma aj jeho rodina) a to by bolo snád jedine riešenie u mňa. Neviete o niečom ? O nejakých domoch alebo také dačo...Už som zúfala z takej situácie. Ďakujem za každý príspevok

JolanaR

A o to horšie že sa to ťahá tak dlho...čo dovtedy? keby nás vysťahujú atd...a vlastne aj ked budem mať 18 nič to dokopy nevyrieši, normálne pracovať isť ešte nemožem, kedže nemám dokončenu ani SŠ, a jediné čo sa dá riešiť je to s bývaním, je to vážne taký začarovaný kruh. Ktorý zrejme ani nemá riešenie

JolalaR

A o to horšie že sa to ťahá tak dlho...čo dovtedy? keby nás vysťahujú atd...a vlastne aj ked budem mať 18 nič to dokopy nevyrieši, normálne pracovať isť ešte nemožem, kedže nemám dokončenu ani SŠ, a jediné čo sa dá riešiť je to s bývaním, je to vážne taký začarovaný kruh. Ktorý zrejme ani nemá riešenie

Magy

pisala si, ze onedlho budes mat 18 - kym by sa poriesili nutne veci ohladom tvojej mamy v pripade udania (nasleduje navsteva policie a soc. uradu, nariadenie lekarskeho vysetrenia, dohladu, nariadena ustavna liecba sudom atd), uz by si daaavno bola plnoleta. vsetky tieto veci sa tahaju straaasne dlho. a od momentu plnoletosti nie je sanca, aby ta niekam nasilu strcili, zvlast nie do ustavov, urcenych pre nezletile deti.

bonaD

Vidím, že si uvažovala už o rôznych riešeniach. Ja to poznám, tento problém máme v rodine. Preto som ti písala o krajných riešeniach. Všetci dookola sa trápia a hľadajú riešenia, iba ten, ktorého sa to týka, terorizuje svoje okolie svojim správaním a nerieši to. Je to naozaj začarovaný kruh.

JolanaR

Ale brigády sa nájdu :) nie raz som ich už mala..takže toho sa až tak nebojím a vlastne aj priateľov otec má firmu takže by sa aj tam niečo určite našlo :) Čo sa týka toho liečenia, nieje šanca, ona sama si nepripúšťa že pije, a viem o veľa takých prípadoch podobných a aj ked boli Xkrát na liečení tak to nepomohlo a boli zase v tom. A k tomu že ju mám udať v krajnom prípade. Aj by som to možno spravila, ale čo potom...akurát že ma daju niekde do deckeho domova, popr. nejaky azylovy dom alebo niečo podobné.

Magy

"A keby idem k nim tak sa snažím nájsť si aspon brigádu" - dievca, nesledujes situaciu okolo? dnes ma na slovensku problem najst zamestnanie/brigadu kvalifikovany clovek s praxou a dobrymi referenciami/konexiami a nie neodstudovane žieňa.
pokial s tvojou mamou je taka situacia, ze uz s nou nic nepohne, je to vazne. je mi luto, ale na nu musis zabudnut teraz a sustredit sa len na to, aby si ty dostudovala, mala maturitu a cim skor sa osamostatnit.
bohuzial, stale hrozi riziko ze vas vystahuju a budes mat problemy sa ucit do skoly. mozes skusit poziadat priatela prip. jeho rodicov o to, aby si sa tam mohla chodit aspon ucit, ked bude najhorsie. potom uvidis sama, ci ti ponuknu pomoc v sirsom rozsahu, teda ze tam mozes byvat do maturity, alebo nie.

bonaD

Na žiadneho alkoholika city, plač, krik a vyhrážanie sa neplatí. Jediné, čo jej myslenie zmení je protialkoholické liečenie. Ale tu je zase problém, ako ju na to liečenie dostať. Je to začarovaný kruh. Ak by si aj od mamy odišla, viem, že by ti jej bolo ľúto. Lebo ak od nej odídeš k priateľovi, ona možno skončí na ulici a pravdepodobne zase budeš riešiť, ako jej pomôcť. Ešte je možnosť že udáš mamu na polícii, že sa o teba nestará a nariadia jej ústavnú liečbu. Je to drastické udávať vlastnú mamu, ale niekedy nie je iné riešenie.

JolanaR

Tak priateľ tiež ešte šťuduje (na výške) a ja mám ešte 2 roky do ukončenia strednej, takže to osamostatnenie sa by nešlo určite. A keby idem k nim tak sa snažím nájsť si aspon brigádu a nejako im pomáhať aby som sa tam necítila blbo a len ako taký príživník. A čo sa týka tej mamy, naňu nepomože už nič, skúsila som všetko, či už to citové vydieranie, plač, kriky, aj odchod z domu ale nič z toho, proste ona je už beznádejný prípad. Mimochodom mala som tu ešte jednu podobnú temu a tam mi tiež radili ako martina0222 že mám počkať kým zmaturujem, najst si prácu, popr,odísť do zahraničia. Najprv som rozmýšlala nad tým no ako vidím že to čim dalej tým horšie, a kto vie možno dokým zmaturujem tak pri mojej matke sa ocitneme aj 2-3 krat na ulici co nas s každeho podnajmu vyhodia, takze to nejake extra dobré riešenie nie je :)

elala

ja som odisla z domu ties ako mlada, je nam ovela lepsie ako doma, tam otec pil a robil cirkusy, fyzicky napadal mna aj mamu, utiekla som ani som skolu nedokoncila. teraz sme v anglicku, ziadna slava, sice stale v prenajatom dome, ale mam pracu, dieta, partner sa stara, velmi ma podrzal ked bolo najhorsie, tak dufam ze aj te tvoj bude rovnaky.