Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Práca do USA

david23

sad2 viem, že v Rakúskom MCD pred rokom chceli nemčinu na komunikatívnej úrovni, tak záleží na konkr. požiadavkách, ale asi budeš musieť ovládať slová, ako uhorka, cibuľa, žemľa,...:-) Študujem na OF EUBA a ty?
tak dúfam, že ti seriál pomôže, potom si ho môžeš dať aj v španielčine a aj fo francúzštine:-)

sad2

david23: podla mna ak clovek robi v kuchyni tak tam potrebuje len uplne zaklady, ine by to bolo kebyze robis za pokladnou v Mekaci, tam uz clovek potrebuje nejaku tu znalost jazyka aby sa dorozumel so zakaznikom..
vyskusam ten serial, dik za tip, hadam mi to pomoze..
a co vlastne studujes?

david23

Sad2 bohužiaľ neviem, ako to tam funguje, chcel som sa spýtať lektorky, ona niečo také spomínala, ale zabudol som, tento týždeň tam nemám čas ísť, tak sa jej to spýtam až potom... Zatiaľ tu ti odporúčam jeden seriál bol vyrobený v rôznych mutáciach, je aj s titulkami v danom jazyku, hovoria pekne, pomaly, dá sa tak naučiť jazyk, ja to robím tak, že najprv si pozriem diel v angličtine, aby som vedel o čo tam ide a potom pozerám ten istý diel v nemčine-scenár je skoro rovnaký www.youtube.com
www.youtube.com tak skús, možno pomôže
v Nemecku som ešte tak seriózne prácu nehľadal, tam to až tak neponáhla, lebo nepotrebuješ žiadne povolenia, lebo je otvorený trh, budem sa tomu venovať až keď budem mať čas, keď bude diplomovka hotová:-) MCdonald je podľa mňa v pohode, nebudú ťa tam zdierať, aspoň v rakúsku si pracujúcich vážia aj na nižších pozíciach, len neviem, čo s tým jazykom, či tam nepožadujú nejakú lepšiu znalosť...

sad2

david23: aj som hladal nejaku pracu v Nemecku na leto, ale tych ponuk nie je az tak vela, a ist cez agenturu tiez nie je nejaka vyhra, ale v podstate mne by stacil aj taky MacDonald, clovek sa aspon nemcinu nauci..
ty nevies o niecom konkretnom?

sad2

david23: nevie spresny link na stranku? to by aj mna celkom zaujimalo, znie to zaujimavo, nemcinu by som fakt chcel driet, ale v tych jazykovkach presne ako hovoris nesotji to za vela, a sam doma ako samouk sa velmi nedonutim, ale ked je uz clvoek v cudzom prostredi, tak to uz musi ist ci pomalsie alebo rychlejsie..

david23

sad2 tak kašli na USA, môžeš ísť aj budúci rok, fakt sa to neoplatí, možno sa zmení v ďalšom roku situácia... to Nemecko ti dá asi viac, hlavne je to blízko a aj zarobíš. Ja chodím na jazykovku aj AJ aj NJ a tá nemčina je úplne o ničom, máme tam takú starú tetu, je nás tam veľa a nič na hodinách nerobíme. preto som chcel niečo v Nemecku, popri práci, niečo, ako tam majú prípravu pre získania občianstva, tie jazykové programy sú vraj koncipované tak, že za rok vieš plynule nemčinu a zabezpečuje to štát neviem, či nie zadarmo, alebo len s malým doplatkom.

sad2

s jazykmi som na tom tak,ze anglinu celkom rozumiem, zlepsil som si ju minule leto v usa, a nemcinu viem len uplne zaklady, a presne na to zlepsenie neminy myslim aj ja, je to potrebne najmä tuna v Europe, ale ja by som nedal na jazykove kurzy tuna na Slovenku, treba ist do zahranicia najst si tam pracu a komunikovat tam, take zlepsenie je najvykonnejsie..
a bojim sa toho teda, ze s mojou urovnou nemciny si nenajdem pracu ani v Mekaci, ale vrja na zaciatok je McDonald celkom fajn robota (8 eur na hodinu) a potom sa uz da najst aj nieco lepsie..
len to usa mi stale chodi po rozume, neviem sa rozhodnut co a ako, a kedze leto sa blizi, tak treba byt rozhodny..

david23

sad2 s tým psom si sa správne rozhodol, je to zviera na veľa rokov, škoda že som vtedy radšej nekúpil zajaca:-) aj keď som rád, že ho máme, ale cítim sa kvôli nemu obmedzený a kvôli nemu mám nalinajkovaný život na nasledujúcich 10 rokov. frajerka ho skoro vôbec nevenčí, všetko je na mne. Najlepšie je, keď má psa až rodina a sú na starostlivosť aspoň 4, vtedy sa dá time manažment zvládať lepšie.
A ako si na tom s jazykmi? Ja som uvažoval tiež ísť na pár mesiacov do toho Nemecka(bývali spolužiaci mi tu hydináreň neodporučili:-D) a rovno tam aj navštevovať jazykovú školu. Neviem, ako u vás, ale tu v BA si zamestnávatelia kladú podmienky na perfektnú znalosť jazykov a po nemčine je dosť veľký dopyt, čiže by som sa v nej potreboval dosť zlepšiť, lebo si z nej už skoro nič nepamätám. A inak mi odporučili ísť do západného Nemecka, lebo vo východnom majú vraj nižšie platy ako u nás

sad2

jaaaj,tak to hej pes je velky zaväzok, a ja som tiez taky fanusik psov, ale nemam ziadneho, lebo dobre viem,ze hned po skole chcem odist z SK niekam von,takze pes neprichadza do uvahy..
ale tak praca sa da najst aj na tych par mesiacov, len treba hladat, ja som si to s usa asi rozmyslel, terza hladam nieco v nemecku..

david23

to teda peklo bolo:-) ale aspoň viem, že nemám hranice v rámci svojich fyzických možností.
UK aj Nemecko som mal vysnívane, že sa tam odsťahujem po škole, ale je tam problém. S frajerkou máme bojové plemeno, ktorého chov je v týchto štátoch zakázane. Cítim morálnu povinnosť, že by som mal psa dochovať a frajerka by sa tiež na neho nevykašlala a keby bola voľba medzi mnou a psom...no neviem-neviem, pre koho by sa rozhodla. Presne pre toto som nechcel psa, lebo je to záväzok a strašné obmedzenie. Čiže jediná moja možnosť ísť do zahraničia je len na pár mesiacov.