Nadmerne busenie srdca

Príspevok v téme: Nadmerne busenie srdca
eNo

Dobrý deň , mam 17 a mam problem s nadmernym busenim srdca. Keby islo iba o normalne zrychelenie,nepisal by som sem. Po prvy krat sa mi to stalo ked som vstal o 5 rano,nevyspaty,vypil kavu a isiel do skoly. V autobuse som si dal rohlik a zapijal ho kofolou z LIDLA(ta vodova). A vtedy to zacalo,ucitil som na bruchu nieco ako potiahnutie svalov alebo zaludka, srdce sa rozbusilo a bolo to velmi neprijemne. Po vystupeni z busu sa mi tocila hlava,mal som susaky a neprijemny pocit na hrudi. Potom prisiel strach zo smrti,ze mi skolabuje srdce pri dalsom buseni. Povedal som to mame a ta ma poslala doktorke. Ta povedala,ze mi uz bije normalne,tlak mam normalny a keby sa to zopakovalo, maju ma zobrat na pohotovost. O vysadil som kavu a energetaky. O dva dni cez vikend znova. Bol som na PC a z nicoho nic to busenie.( Musim pivedat,ze ked sedim za PC vypijem kludne 2l malinovky). Ihned ma brali na pohotovist,prisli sme tam o 10 minut. Nez prisiel doktor sa mi motala hlava a bolo mi zle. Zmeral tlak,bol vyssi aj tep. Spravil EKG ktore bolo OK a dali mi kalciovku. Spojojne,bez bolesti a strachu sim odisiel domov.
O 4 mesiace,ked som mal zapas som pred nim nic nejedol ani nepil,no den pred tym zasa 2l malinovky na posedenie + nevyspanost. Po 10 minutach zaoasu zniva busenie,isiel som do kabíny a lial si studenu vodu za krk. Ked sim sa pozrel do zrkadla videl som ako mi na krku skace zila a brucho tak isto. Tiez zacalo buchat po tom pocite na bruchu. Den pred zaciatkom noveho skolskehi roka znova,bez akejkolvek namahy,lahol som si a siel spat. Znova pocit na bruchu a bitie srdca, nasi ma zobrali do nemocnice,kde z krv. testov nic nezistili,ale nechali si ma tam. Hovorili mi,ze niesom tam prvy s tymto problemom.Po 5 doch lezania ma pustili domov s tym ze som zdravi a moze za to puberta alebo stres. Na telesnu som nadalej chodil, ale mal som velke tlaky v hlave ked sne robili nejake cviky. Kazdym tyzdnom sa to zlepsovalo a tlaky ustupovali,isiel som teda na zapas. Tentokrat bez busenia,ale s velkymi tlakmi v tele.kopol som do lopty a citil som sa byt uplne unaveny. Tak sim prestal a chodil iba do skoly. V dec som zacal chodit do posilovne, 2 tyzdne bex priblemiv,pirom prazdniny a vtedy som tam nechodil. Tri dni po sviatkoch som tam isiel a necitil som sa dobre,znova cudne pocity. Na dalsi den v noci okolo 1 rano som siel spat a znova ! Kamarat hovoril,ze to iste sa my stalo a popisal to tak isto. mesiac na to sa mu to stalo zase,ked sme spolu nosili taniere atd. Musel si sadnut q pockat kym to prejde. Ja som pri noseni po schodoch citil to stahovanie brucha a znacnu unavu a vacsi tlak. No nebusilo znova ako o zavod. Vzdy to prejde po 10-20minutach. Neviete cim ti je a ako zariadit aby sa to nestavalo? Mate aj vy tento problem ?

nicollette12

Asi zacinajuca panicka porucha, skus sa poriadne zrelaxovat, vypnut, vela spi a neries nejake fyzicke namahy, uvidis ci ti bude lepsie, ak nie, chod k psychologovi....

Lkj123

Tak teraz vám poradím, čo je za vašimi problémamy. Ak zrazu z ničoho nič buší srdce, napr 100 úderov za min., tak si spomeňte čo ste jedli posledné 2 hodiny. Vačšinou je to ťažšie strávitelná strava, ktorá je ešte žalúdku, vy máte zápal žalúdka + helikobaktera, prípadne polyp v žaludku, alebo vred. A pritom brucho nemusí boleť vôbec, iba sa rozbúcha srdce. K tomu sa môže pridať zvýšený tlak, pocit na odpadnutie, nával horúčavy, studený pot na čele, teplota okolo 36 stupňov, mravčenie končekov prstov a v kútiku úst. Tieto príznaky napr. za 30 vymiznú a objavia sa zase keď zjete niečo napr. vyprážané. A keď kardiolog nič nezistí, treba na gastro, hadica cez usta a potom na imuno-alergo, ci to neni celiakia, alebo dáka potravinova intolerancia, napr. histamínová intoler.

Rado80

Búšenie srdca je negatívny a nepríjemne vnímajúci subjektívny vnem, ktorý nemusí mať vážnu príčinu. Ale, aj môže. Samozrejme aj pri búšení srdca platí, že psychika a telo sú navzájom spoločne spojené, takže ak sa telo necíti v pohode, tak ani psychika a naopak, ak je psychika na nič, tak aj telo. A toto sa môže stať začarovaným kruhom, z ktorého človek nevie uniknúť. Jednoducho, treba sa naučiť, že pokoj je dôležitý a treba ho zachovať aj keď búši srdce. Inak môže nastať aj taký stav, napríklad hyperventilácia atŕpnutie končatín a pier, celého tela. Následne zase strach a opäť búšenie srdca... ale zachádzam. Presne tak, búšenie môže byť príčinou hormonálnych zmien, ... áno, o tom by vedeli hovoriť ženy, počas ovulácie určite, ich je viac. Ale aj obdobie puberty je čas, keď ešte nie je v tele všetko utrasené, tak môže byť problém aj v tom. Nie je to hlúposť. A psychika na mieste druhom, tak ako odporúča "malickasom", treba dat do poriadku aj hlavu. Inak tento blúdny kruh nemá konca. No ako inak, ak sa stále opakuje a aj prvé vyšetrenie či druhé, treba hľadať dalej. Ako si písal, úprava stravy, pitného režimu môže byť základ. Sladké vody obsahujú množstvo energie a tento príval môže niekto negatívne vnímať. Aj ja napríklad, negatívne reagujem na kofeín, a hlavne búšením, tachykardiou, potením, celkovým nepokojom, ak by ho bolo veľa tak aj trasom končatín. Preto kofeín nepijem, skôr zelený čaj, ak tak slabý čierny, lebo teín je podobné. Ale každý sme osobitý a každý človek reaguje špecificky. Pri cvičení je búšenie normálne, zdravoteka.webnoviny.sk tu by si mal nájsť nejaké informácie, čo by mohli pomôcť. Je toho viac, a ešte viac ako by si človek mohol predstaviť. Ako je to teraz, vidím, že príspevok vznikol pred rokmi ... Zaujímala by nás, teda určite nie iba mňa skúsenosť s odstupom času... Ďakujem a veľa prajem šťastia

JONNNY

zdravim mam 25 rokov a trapi ma stale busenie srdca kedysi to bolo iba raz začas no teraz stale deno dene a do toho sa mi tazko dycha neviem co robyt pride to naraz aj je to velmi neprijenmne nevem co dalej pride namna brutalni strach neviem co dalej .....dik

zittka

Tiež mám problém s búšením srdca. Je to skôr ale pocit búšenia, akéhosi silného úderu. Tlak mám okolo 100/60 a tep 65-75, ale mám pocit, akoby mi búchalo srdce prisilno. Večer nemôžem spať a v noci ma tento pocit budí. AKoby mi skákalo celé brucho. SOm nervózna, je mi striedavo teplo a zima, nevyspatá a cítim horúčku. Keď vypijem magnézium, na chvíľu sa mi uľaví, ale o hodinu som v noci znovu hore a nespím do rána. Na druhý deň mám svalovicu, vnútorný tras a srdce mi tlčie naozaj rýchlejšie zrejme aj od únavy.
Neviem, či to pripisovať srdcu, alebo ide skôr o nejakú psychosomatickú reakciu na stresy.

kika155

zdravim, mna uz dlhsie trapi nizky tlak a poslednu dobu som si vsimla, ze ked robim dychove cviky, tak pri hlbokom nadychu sa mi rozbusi srdce a pri vydychu sa hned ukludni. kontrolovala som si tak aj tep, ci nahodou nemam iba take zdanie, ale potvrdilo sa to, citila som ze pri nadychu bolo viacej uderov. je to normalne? bolesti nemavam, sem tam sa mi rozbusi srdce ked dlhsie sedim a zmenim polohu, resp sem tam mam pocit akoby mi nejak divne preskocilo a hned zacne bit normalne. je to problem? vie mi niekto poradit, resp ma niekto skusenosti?

bonaD

eNo Ani EKG nemusí nič ukázať. Ja som mala EKG vždy v poriadku. EKG ti ukáže len tvoj tlak a pulz a čo ďalej? Ty potrebuješ vedieť prečo na zvýšenú aktivitu /šport/ reaguješ takým vysokým pulzom. Na to sú iné vyšetrenia. A ako sa máš? Poriešil si už niečo?

??!!??

hmm neviem ja ti neviem už nič poradiť jedine ísťž na pohotovosť keď to bude mať, natočia ti tam ekg a potom s tým sa dá niečo robiť. lebo bez toho sa na to prísť nedá ( ani mne na to nedošli pokiaš som to nemala práve) pokiaľ sa ti nechce :
primárka mi povedala že ak sa to stne teda začne ti búšiť srdce skús si strčiť prstydo krku aby ťa naplo...vraj to pomáha , myslím si že som to aj skúšala raz ale nepamatam si výsledok. a ešte hovorila o viacerích takýchto "trikoch" ale nepamatam si ale vlastne ešte sa vraj zatláčaju očné bulvy ale to by si nemal robiť ty ale doktor.