asi mam problem s jedlom. neviem :(

Príspevok v téme: asi mam problem s jedlom. neviem :(
smolinka1986

ahojte vsetci. :(

neviem ako zacat.. tak proste len zacnem tak, ze asi MAM PROBLEM.. s jedlom! :( no neviem to isto. neviem co sa to so mnou deje, preco robit to co robim, preco si nevazim samu seba, preco sa necitim stastne vo svojom tele, preco mu ublizujem, tym ze mu nedavam to co si pyta?? :((

vzdy som mala nejake stavy z toho, ze ci som chuda, ci som tlsta, vzdy som riesila to,co si o mne ini mysleli. bolo to pre mna velmi dolezite :(( vzdy som pre kazdeho chcela byt krasna, inteligentna a mila. no myslim ze sa mi to nedarilo.

zacalo to vsetko asi v decembri, ked som zacala cvicievat, lebo niekedy som chodievala na tae-bo a mala som peknu postavicku, a papala som co som chcela. bola som vyrovnana, spokojna :) a tak som zacala znova cvicit.. ibaze som zostala v januari trosku chora a uz sa mi nedalo, do toho prisli skusky v skole a uz nebol cas na nejake cvicenie :( tak som zacala jedavat "lahke" jedla, velmi sa mi pacilo ako som rychlo chudla a tak to robim az doteraz..

moj jedalnicek cez tyzden ked chodim do skoly je asi takyto: ranajky suchare, obed za misku zeleninove salatu a vecer mlieko a opat suchare. cez vikend je to horsie, rodicia mi stale davaju papat a ja sa tvarim ze super, ale niekedy si to zoberem do izby a dam jedlo do sacku a potom niekedy ho vyhodim vonku :( viem viem, je to hrozne.. vsetko si to uvedomujem.. :( no mne sa velmi zapacilo aka stale chudnem..ibaze teraz vecer som sa trosku zlakla..este pred 2 mesiacmi som mala BMI okolo 21 a dnes som si ratala a mam BMI okolo 18-18,7 :(( lenze ja sa na to nicitim ze mam len tak malo.. ja stale vidim ze mam tzv."safalatky" na bruchu a ja ich tam naozaj mam.. neviem nechapem nerozumiem.. niekedy som papavala co som chcela, hoc vzdy ma trapilo to kilo dve navyse, no tu pizzu som si vzdy dala.. :((

ja neviem..myslite ze mam problem s jedenim? myslite ze to co jem cez tyzden je malo?? :((

prosim ak mi chcete nadavat alebo nejako ublizovat slovami, radsej to nechajte tak.. prosim.. :((

peter pan

ano tak ja by som chcela prispiet k teme... zacnem tym ze mam 16 rokov, 175 cm a vazim asi tak 51 kilo z coho vychadza ten BMI ani nie 17... pritom nie som vobec chuda, mam velke boky aj ked mi zacinaju byt vidno rebra, urcite to nie je v takej miere ako tym anorektickam... ale mam presne taky problem ako holky predo mnou, proste nejem, nedokazem sa poriadne najest, ked uz aj do seba daco dostanem tak ma zaplavia straaaasne vycitky ze aka budem tucna, ake mam previsajuce brucho a podobne... bojim sa ze to je nejake zaciatocne stadium bud anorexie alebo coho...

haley

katush, moja chcela by som aj verit ze je pravda, ze sme pekne take ake sme, aj ked je to pravda, ale ja tomu vobec neverim a to som uz 18 rocná, a tento pocit výcitiek , sebetrýznenie, placu, zachvatov, smutku, znechutenstva mam zo seba, a pocitujem uz od piatej triedy na zakladke a to o rok maturujem, tak si predstav moj life....
ty si predsa nemusis, robit hlavenu z toho kolko mas, si predsa vo vývoji a musis este rást, teraz ak budes blbnut len si pokazis cely metabolizmus, a zaludok, ver mi viem to aj mne je uz zle ked pijem slanu vodu aby to islo lepsie z hrdla(vracanie) a ked nejem tak mi je tak zle ze ani nespim, ale ty si mlada a este vsetko sa zmeni u mna to uz .....
si mlada este mas strednu pred sebou, pokial nie si na gympli, a uzivaj si zivot a s takýmito problemami si zatazuj hlavku az 17 vyssie ja viem mam ten problem aj ja a asi je to blbe odo mna si citat, ale viem ake to je a preto nechcem aby si to zazila lebo ta touplne vystavi a uz to potom nepustiiiiii

jasminka

Ja by som chcela trosku pribrat ale nedari sa mi,mam 170 cm a 46 kg. V jedle sa neobmedzujem,jem kolko vladzem,nejem prilis vela,mam maly zaludok.Neprejedam sa lebo potom mi je zle. Ale nezvraciam!!Vsetci mi hovoria ze som strasne chuda a uz mi to lezie na nervy, chcela by som trosku pribrat ale neviem uz viac jest ako jem. Chodim do posilky aby som nabrala nejake svaly. Nechcem vysvetlovat stale ostatnym ze nehladujem,som z tych kritickych reci uz nervozna a nahnevana. Ja sama sa citim dobre,mam dost energie,nebyvam chora,s postavou som spokojna,mam ploche brusko,maly zadok,jem sladkosti kolko chcem. ..Len som sa chcela vyrozpravat,lebo som trochu z toho smutna..dik

katush

asi uz aj ja zacinam mat problem z jedlom...myslim ze sa z neho asi zblaznim :(...minuly mesiac som mala pri vyske 164-165cm 48,5kg.teraz v pribehu miesaca som pribrala na 56kg.ked som sa pocase porala na tu vahu,no mne bolo zo seba normalne zle.teraz drzim dietu asi v takom zmysle, ze na ranajky jogurt a rozok a na obed nejake suchare.vecieram len niekedy a to tie iba jedno male jablko.dnes som toho zjedla viac..mne bolo tak zle,ze som sa to pokusala vyvracat.ale neslo to :(.ja chcem schudnut ale nechcem aby som uz mavala taketo vycitku kvoli tomu..a to mam iba 14 rokov :(

jacquelin

no, bmi nehowori o nicom- mne vychadza 16,8 a nemam ppp. ae podla mna ty by si sa mala trosku spamatat aby si neskoncila zle (nemyslim to zle s tym spamatanim sa, vies ako to myslim).. tak drzim palce..

dudel

smolinka1986 ja mam ten isty resp. podobny problem... tiez cez vikend ked ma mama ponuka jedlom zavrem sa do izby jedlo dam do sacku a vyhodim ho vonku aby mama nic nezistila... a ked sa nahodou co i len malo najem vyvratim to. preoste cele dni myslim len na jedlo a trapim sa mam depky a taak... Neviem pomoct sama sebe a nie to este inym ale aspon vieme ze v tom niesme same :( len ta prosiim ak si este nezvracala ani to nerob. Ja lutujem ze som s tym zacala a teraz s tym neviem prstat neda sa. Vsetci mi vravia ze som strasne chuda ze by som mala preibrat ale ja viem ze mam velke brucho a stehna a tak. hambim sa ist medzi ludi ze si povediaze som tucna :(

w

smolinka1986: neboj, nechystame sa na teba ani kricat ani ti nejakym sposobom ublizovat. Preco by sme to robili? Naopak, mna velmi potesilo, ze si s tym zlym pocitom prisla sem a mala chut o nom porozpravat. Bohuzial, ti musim povedat, ze s tym papanim to nemas dobre. Ale urobila si ten najtazsi krok a to krok ku uvedomeniu. Ak by si sa mala chut rozpravat, sme tu ktokolvek na fore alebo mi mozes napisat na mail.

maaca

Smolinka, Aljoska: Asi sa nemam do vas miesat, kd si pisete vy, ale chcem len povedat ze uplne s tebou aljoska suhlasim. smolinka precitaj si to, pisat nemusis ked nechces, je to na tebe..ale tomu uverit, tak asi len vtedy zistis ako na tom si! nevycitaj si nic, lebo si urcite krasna taka aka si, mozno by si mala trosku pribrat, ale vsetko je len na tebe! vsetky ktore takto trpia su pekne, len sa nicia, akokeby o tom nevedeli ale ver ze pritom to vsetko vedia, a to jes koda ze si to clovek uvedomi niekedy az nekoro!

aljoška

Práve tie výčitky sú nebezpečné.Ja ti moc poradit neviem,lebo v živote som nemala s tým problémy.Preto som ti navrhla tú tému,tam sa vo velkom o tom debatuje,budeš si moct porovnat svoje pocity a zážitky tam s tými dievčatami.