asi mam problem s jedlom. neviem :(

Príspevok v téme: asi mam problem s jedlom. neviem :(
smolinka1986

ahojte vsetci. :(

neviem ako zacat.. tak proste len zacnem tak, ze asi MAM PROBLEM.. s jedlom! :( no neviem to isto. neviem co sa to so mnou deje, preco robit to co robim, preco si nevazim samu seba, preco sa necitim stastne vo svojom tele, preco mu ublizujem, tym ze mu nedavam to co si pyta?? :((

vzdy som mala nejake stavy z toho, ze ci som chuda, ci som tlsta, vzdy som riesila to,co si o mne ini mysleli. bolo to pre mna velmi dolezite :(( vzdy som pre kazdeho chcela byt krasna, inteligentna a mila. no myslim ze sa mi to nedarilo.

zacalo to vsetko asi v decembri, ked som zacala cvicievat, lebo niekedy som chodievala na tae-bo a mala som peknu postavicku, a papala som co som chcela. bola som vyrovnana, spokojna :) a tak som zacala znova cvicit.. ibaze som zostala v januari trosku chora a uz sa mi nedalo, do toho prisli skusky v skole a uz nebol cas na nejake cvicenie :( tak som zacala jedavat "lahke" jedla, velmi sa mi pacilo ako som rychlo chudla a tak to robim az doteraz..

moj jedalnicek cez tyzden ked chodim do skoly je asi takyto: ranajky suchare, obed za misku zeleninove salatu a vecer mlieko a opat suchare. cez vikend je to horsie, rodicia mi stale davaju papat a ja sa tvarim ze super, ale niekedy si to zoberem do izby a dam jedlo do sacku a potom niekedy ho vyhodim vonku :( viem viem, je to hrozne.. vsetko si to uvedomujem.. :( no mne sa velmi zapacilo aka stale chudnem..ibaze teraz vecer som sa trosku zlakla..este pred 2 mesiacmi som mala BMI okolo 21 a dnes som si ratala a mam BMI okolo 18-18,7 :(( lenze ja sa na to nicitim ze mam len tak malo.. ja stale vidim ze mam tzv."safalatky" na bruchu a ja ich tam naozaj mam.. neviem nechapem nerozumiem.. niekedy som papavala co som chcela, hoc vzdy ma trapilo to kilo dve navyse, no tu pizzu som si vzdy dala.. :((

ja neviem..myslite ze mam problem s jedenim? myslite ze to co jem cez tyzden je malo?? :((

prosim ak mi chcete nadavat alebo nejako ublizovat slovami, radsej to nechajte tak.. prosim.. :((

marcika

ahoj nada mam ten isty problem bud nejem alebo ked sa najem vraciam a tiez prehanadlo ked nieco zjem mam brucho ako tehotna neda sa mi stale vracat lebo nechcem any to zistil manzel tak cakam kym zaspi nezniesla by som ja spat s plnim buchom uz si myslel ze cakame babo pretoze ma par krat prichytil ale stale som sa vyhovorila ze to mam od porodu tak to ide zatial teraz mam 52kg ale chcem este schudnut musim

24_zuzika

rockprincess:zrejme máš anorexiu,tiež mi takto bývalo.A to odpadávanie môže byť aj nedostatok kália v krvi,ktoré to všetko sprevádza

nemko

zneste ma zo sveta, na len napisem svoj nazor... zalezi vam na okoli? to okolie by vas s najvacsou pravdepodobnostou odkoplo, keby ste mali nejake problemy. Chapem vas, co prezivate, ale takto sa trapit iba kvoli nejakej inej mienke ludi... to je fakt hrozne. A v skutocnosti ani neviete, ze co si ti ludia o vas vobec myslia. Telo potrebuje ziviny a ak mu ho nedodate, tak vas zacne postupne zradzat. Za vsetko moze tato moderna doba, kazdy si mysli, ze cim menej kil, tym lepsie. Kazda zena je krasna... ale vy si tu krasu nicite. Co na tom, ze mate 60 kil? Nic. Myslim si, ze ked vas niekto miluje, tak vas miluje take ake ste, a pomoze vam so vsetkym (a aj s pripadnym chudnutim alebo aj priberanim, ale nie hladovanim!) Zeny su zaujimave bytosti (aj muzi :) ), ak by sa stretli dve zeny, jedna chuda a druha trosku pri sebe, tak jedna by zavidela kypre tvary tej druhej a ta druha by zavidela chudost tej druhej... A skuste sa spytat na nazor inych, co si myslia o vasej postave, a skuste im aj verit, lebo vam povedia, ze sa im vasa postava paci a vy to zoberiete tak, ze to povedali iba preto, aby ste sa necitili smutne a aby si u vas nepokazili mienku. Zaver: Jedzte co vase telo potrebuje, uvedomte si, ze prilisna chudost moze ohrozit vase zdravie a uvedomte si aj to, ze je minimalne percento muzov, ktorym sa pacia vychudnute zeny. A lepsie je byt trosku pri sebe, s pocitom, ze mozete schudnut ako byt vychudnuta na kost s anorexiou. To je asi vsetko, je to moj nazor, nazor "muza"

rockprincess

Ahojte.
Chcela by som sa spytat,ci mi neviete poradit v jednej veci.Mam 14 rokov,160 cm a 44kg.Stale si myslim,ze som tucna.Nejem priblizne uz 3 mesiace poriadne,a ked aj nieco zjem,je mi z toho na vracanie.Ked jedlo vidim,dviha sa mi zaludok.Kazdy mi vravi,ze bude zo mna anorekticka,ale ked aj chcem nieco zjest,hned mi pride zle.Nemam chut do jedla.V poslednom case,t.j. za posledne 2 tyzdne som asi 3 krat odpadla a stale ma boli hlava a toci sa mi cely svet.Ked zavrem oci a otvorim ich,dlho sa mi tvori nerozmazany obraz a obcas sa mi ja zahmlieva pred ocami...Desiatu vyhadzujem dost casto do kosa alebo ju rozdam kamaratkam.Proste by som potrebovala pomoc a radu od vas,ci je to anrexia.Prosim,pomozte mi a napiste mi,ci to je anorexia alebo moj vymysel.Dakujem pekne...

mmnn

DUDe: Ked ti ludia hovria ze si chuda a ty si myslis ze mas velke brucho co bude na tom pravdy? To ze mas velke brucho si myslis iba ty. KEby si mala to brucho velke tak by ti nepovedali ze si chuda

nada

Ahojte.Mám už pár rokov problém s jedlom.Niekedy sa bláznivo prejedám,a vtedy sa fakt nenávidím.Mám pocit že nemôžem ísť medzi ľudí,ako som tučná,že ma každý vníma ako chuderu.Tak sa prejem a zvraciam,tiež preháňadlá a tak...Občas ale,ked sa donútim nejesť tak si tlstá nepripadám,som spokojná,nič ma netrápi.Ale toto obmedzovanie jedlom už nevládzem znášať.Napríklad idem do spoločnosti,pekne upravené,spokojná so sebou,tam nedajbože niečo zjem,a zdá sa mi,že mám o 10kg viac!!Aj to tak vidím!!Nielen na bruchu,ale akoby som okamžite pribrala všade.potom som nervózna a nepríjemná,neviem čo mám robiť.Ked ide okolo chudá baba,cítim sa ešte horšie.Nevážim si samú seba,skúšala som aj odbornú pomoc,ale nič nepomôže na stálo.Fakt neviem ako žiť sama so sebou......

uka

Ahoj!
No myslim,ze mas fakt problemy,ale je dobre,ze to pises a uvedomujes si to,aspon trochu.
Niecim podobnym som presla, pred 8mimi rokmi to zacalo, som rocnik 82. Tiez cvicenie najskor, strava skor sucharoidna-myslim toasty,to som mala pocit,ze jem menej,jablko,slapala som na vlockach a knizkach o zdravi. Pocitovala som aj neprijemne pocity,ze mam \"safalatky\" na bruchu,rovnako ako aj ty.
Nastastie sa to skoncilo pre mna stastne,aj ked som chodila do blavy k psychiatricke s rodicmi. Boli to trapne stretnutia a vzdy som sa bala,ze ma tam nechaju,ze budem jest vsetky tie hnusne nemocnicne jedla. Pol roka po prepuknuti choroby som sa stasne zalubila,priatel mi bol velkou oporou.Rovnako laska rodicov aj sestry,to mi najviac pomohlo.
Clovek anorexiou na seba puta pozornost,extremnu vychudnutost,tu si vsimne kazdy.
Uzivala som aj depresiva,asi 4mesiace.
No fakt jedine,co ti mozem poradit,skus zabojovat,mysli na to,ze ta tvoji blizky maju radi a ze je pre nich utrpenim, vidiet ta ako sa trapis. A netreba sa snazit byt za kazdu cenu dokonala, nik nie je dokonaly. Aj ked dnesna doba fandi pseudodokonalosti, stastie a zdravie by mali byt cloveku blizsie.
Drzim palce a posielam energiu zvladnut to vsetko!

blbinka

Mala som anorexiu pred asi 25 rokmi, koxo ten cas leti, vtedy sa tu o tom vela nevedelo, triedna na gympli mi dala katastrofalny posudok na vysku, aj ked som mala dobre znamky. Uz som takmer nekomunikovala ani s rodinou. Dostali ma z toho po roku a pol osypky, takmer som pri nich zomrela a ked som sa z nich vyliecila z nich, bolo aj po anorexii. Samozrejme rok na to som bola dost gulata, potom sa mi vaha stabilizovala. Podstatne je jest to, co vam telo prikazuje a srat na nazory inych ludi, janma casopisy, to je humac. Kazdy clovek ma inu konstituciu a ine potreby. Potom som asi po 10 rokoch mala sklon k bulimii, ale to bolo len kvoli frajerovi, ktory mi stale nadaval, ze vela jem. Tak som vymenila frajera a bolo. Inac som dost muskulatorny typ, tancujem a tak. Dnes sa z toho len smejem. Inac anorexia ma fatalny vplyv na zdravie, najma pankreas, a bez toho sa neda zit, tak pozor.
Podla mna je ta choroba hladanim hodnoty seba sameho. Odporucam konicky, hudbu, divadlo, atd. Potom si nemusite dokazovat vlastnu hodnotu postavou a ako ju ocenia druhi.

pavucik

ahojček, v poslednom čase mam pocit, že sa so mnou ničo deje...často mam depky a mam pocit že by som mala schudnuť už som sa aj pokušala držať dietu ,ale po 2 dňoch so to vzdala a hned som do seba nahadzala sladkosti stále sa porovnavam s ostatnými babami či niesom tučná niekedy sa mi zda že som inokedy zas naopak...prosím poradte mi

lienka666

SMOLINKA: ja som na tom podobne, takze ti rozhodne nebudem nadavat...teda ja sa tiez stravujem dost blbo, vynechavam kadeco a snazim sa velmo cvicit, lenze sa mi nexce...a tak jem menej...som uz z toho zufala..strasne velmi xcem byt chuda, zalezi mi na mienke okolia..no hruza..teraz mam osobne problemy, takze mi jest ani nechuti..uz som rozmyslala aj nad psychologom, ale neviem, ci to ma zmysel..moj zivot nema zmysel..ked tak nadtym rozmyslam, neviem, preco ti vlastne pisem, ved nemame toho vela spolocneho..asi som sa xcela len vyrozpravat..